Nož za meso DIPLOME, 23 cm, Zwilling

Code: ZW54205241
Brand: ZWILLING
210 €
Na zalogi na spletu (1 pcs)

Nož za meso ZWILLING® Diplôme je tanek nož z robustnim, 23 cm dolgim rezilom in finim robom. Primeren je za pripravo vseh vrst mesa in za rezanje pečenk.

Detailed information

Product detailed description

Nož za meso ZWILLING® Diplôme je tanek nož z robustnim, 23 cm dolgim rezilom in finim robom. Primeren je za pripravo vseh vrst mesa in za rezanje pečenk.

ZWILLING® Serija Diplôme

  • Čudoviti noži z vrhunsko zmogljivostjo, izdelani na Japonskem
  • Združuje inovativno nemško tehnologijo in japonsko znanje
  • Izdelano v sodelovanju s kuharskimi mojstri Le Cordon Bleu
  • Oster 20° kot robov za izvirno japonsko ostrino
  • Ergonomski ročaj s tremi zakovicami za neutrudno delo
  • Posebna oblika varovala s skrajšanimi nastavki
  • Gladek prehod med varovalom in ročajem
  • Visokokakovostno jekleno rezilo, izdelano z japonsko natančnostjo
  • Posebno jeklo FC-61 za izjemno natančno in fino rezanje
  • Visoka trdota približno 61 HRC po Rockwellu
  • Honbazuke - edinstveno trifazno japonsko ročno brušenje in brušenje
  • Priporočljivo je ročno pranje, kakovostni noži niso primerni za pomivalni stroj

Serija nožev ZWILLING® Diplôme je izdelana v sodobnem dizajnu z drobnimi linijami. Dinamična oblika ročaja je še posebej dobro razvita. S tremi zakovicami se navezuje na tradicijo klasičnih kovanih nožev, hkrati pa s prefinjeno obliko ščitnika, ki sledi poševnemu ročaju, v celoto vnaša sodobnost. Ergonomski ročaj z brezšivno obliko zagotavlja zelo udoben oprijem za neutrudno delo.

Noži ZWILLING® Diplôme vam bodo zaradi elegantnih linij, odličnega reza in udobnega ročaja všeč že od prve minute uporabe. To so izjemni, zelo ostri noži z dolgotrajnim rezilom, primerni za začetnike in profesionalce, razviti v sodelovanju s svetovno znano kuharsko šolo Le Cordon Bleu. Noži tako izpolnjujejo visoke zahteve kuharskih mojstrov.

Uporabljene tehnologije in materiali

Jedro je izdelano iz dvojno kaljenega kromiranega jekla FC-61. Lastnosti jekla se za proizvodnjo nožev dodatno izboljšajo s posebno patentirano metodo kaljenja FRIODUR®, pri kateri se jeklo po segrevanju na temperaturo nad 1000 °C in kaljenju zamrzne na -70 °C ter nato še dvakrat segreje na temperaturo približno 250 °C. Nastala molekularna struktura znatno poveča trdoto, žilavost in odpornost noža proti koroziji.

Tradicionalno ročno brušenje Honbazuke je dokazano z večstoletnim delom mojstrov izdelovalcev nožev. Gre za večstopenjski postopek brušenja, pri katerem se nož najprej naostri z vertikalno in horizontalno vrtečim se brusilnim kamnom, nato pa se rezilo polira z usnjenim brusilnim trakom. Simetrično brušenje zagotavlja enostavno vpijanje surovin.

Stabilno rezilo in popolna geometrija rezila zagotavljata izjemno zmogljivost rezanja in natančen nadzor pri rezanju. Oster splošni kot 20° zagotavlja še večjo ostrino, zato je rezanje še bolj prijetno. Oblika podstavka omogoča intuitivno uporabo noža za enostavno in natančno rezanje.

Varovalo je integrirano kot del rezila iz enega kosa jekla, kar zagotavlja pravilno porazdelitev teže, ščiti prste pred zdrsom na rezilu in zagotavlja natančen nadzor nad nožem. Pri nožih ZWILLING® Diplôme je kovanje na ščitniku skrajšano za udobnejši oprijem in večjo spretnost.

Ergonomski ročaj je izdelan iz trpežnega sintetičnega materiala, ki je odporen proti razbitju, udarcem in živilskim kislinam. Lahko ga pomivate v pomivalnem stroju. Neprekinjeno ustavljanje je popolnoma skrito. Popolna povezanost posameznih delov preprečuje zadrževanje usedlin in bakterij.

Vzdrževanje nožev ZWILLING

Nože s plastičnimi ročaji lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje, saj je nežnejše do noža. Če raje pomivate v pomivalnem stroju, upoštevajte, da se lahko visokokakovostni noži poškodujejo, če med pomivanjem pridejo v stik z drugim jedilnim priborom, lonci ali ponvami. Pri vstavljanju posode v pomivalni stroj zato nujno preverite, da se rezila rezil ne dotikajo drugih predmetov. Proizvajalec za morebitno uporabo pomivalnega stroja priporoča tudi varčni program z najvišjo temperaturo 55 °C.

Brušenje nožev ZWILLING

Vsak nož je treba občasno nabrusiti. Kamna TWIN Stone Pro in TWIN Finishing Stone Pro sta primerna za brušenje nožev ZWILLING® Diplôme. Ponujamo tudi izvirno brušenje neposredno pri proizvajalcu - poskrbimo lahko za pošiljanje noža v ZWILLING J. A. Henckels v Nemčiji. Po potrebi vam lahko priporočimo tudi brusilca nožev, ki ima izkušnje z brušenjem nožev ZWILLING v Pragi.

Additional parameters

Category: Mesarski noži, Univerzalni nož Zwilling
Weight: 0.29 kg
Vrsta izdelka: Univerzalni nož
Kolekcija: ZWILLING Diplôme
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů
✓ Dlouholetá historie, moderní technologie výroby a inovace 
Kalení oceli mrazem - technika FRIODUR® - zvyšuje tvrdost a odolnost čepelí
Nože, příbory, nerezové nádobí, manikúry apod.

104438

Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.

Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.