Plinski žari

3 items total
Plinski žar FIREGLOBE, Eva Solo
Plinski žar FIREGLOBE, Eva Solo
Na zalogi na spletu (1 pcs)
817 €
ES571406
Plinski žar MINICHEF, 420 G, Outdoorchef
Plinski žar MINICHEF, 420 G, Outdoorchef
Na zalogi na spletu (2 pcs)
477,10 €
ODCH1812805
Plinski žar AMBRI 480 G BLACK EVO, Outdoorchef
519 € –12 %
454 €
ODCH1812866

Plinski žari - sodobno pečenje na žaru

Kaj so plinski žari?

Ste utrujeni od tega, da ste vsakič, ko želite pripraviti okusen obrok, zaprti v kuhinji? Ste naveličani dima in pepela, ki sta značilna za tradicionalne žare na oglje? Ne bojte se, saj je rešitev za vaše težave pri peki na žaru tu - to je plinski žar.

Plinski žari že vrsto let prevladujejo na področju kuhanja na prostem. Zagotavljajo udobje, nadzor in raznolikost, ki jih tradicionalne tehnike peke na žaru ne morejo doseči. Poleg tega, kdo bi se rad trudil nad vročim žar na oglje , če lahko srkate hladno pijačo in se družite s prijatelji in družino? Na spletni strani Kulina boste našli nekaj lepih plinskih žarov svetovno znanih blagovnih znamk, kot so Eva Solo, Outdoorchef in Rösle.

Kakšne so prednosti uporabe plinskih žarov?

Uporaba plinski žar kuhanje na prostem ima številne prednosti:

  • Udobje: Ena glavnih prednosti uporabe plinski žar je udobje, ki ga zagotavlja. V nasprotju z žari na oglje, ki se lahko vžgejo in segrejejo šele čez nekaj časa, lahko plinske žare vklopite s pritiskom na gumb in so pripravljeni za peko v nekaj minutah. Zato so odlična izbira za hitre delovne večere ali nenačrtovana srečanja na vrtu.
  • Nadzor temperature: Še ena prednost plinskih žarov je možnost natančnega uravnavanja temperature kuhanja. Večina plinskih žarov ima več gorilnikov, ki jih lahko upravljate posamično, kar omogoča ustvarjanje različnih temperaturnih območij na žaru. Tako lahko hkrati pripravite več vrst hrane in zagotovite, da je vsaka jed pripravljena do popolnosti.
  • Vsestranskost: Plinski žari omogočajo tudi pripravo različnih jedi. Na plinski žarlahko pripravite različne jedi, vključno z mesom, morskimi sadeži, zelenjavo in celo pico. Nekateri plinski žari imajo celo dodatne funkcije, kot so stranski gorilniki in vrtljivi nastavki, ki povečajo raznolikost jedi, ki jih lahko pripravite.
  • Enostavno čiščenje: Plinske žare je na splošno lažje čistiti kot žare na oglje. Ostankov pepela ali oglja ni treba čistiti, rešetke za kuhanje pa lahko preprosto odstranite in očistite s krtačo ali gobo.
  • Dolgoročna življenjska doba: Plinski žari so pogosto izdelani iz trpežnih materialov, kot sta nerjavno jeklo ali litina. Ne potrebujejo veliko vzdrževanja in lahko z ustrezno nego in vzdrževanjem služijo več let.

Prebrskajte našo dodatno opremo zaplinski žar in poiščite odlične pokrove za žar, opremo za peko na žaru in pripomočke za naslednjo vrtno zabavo, če pa niste prepričani, kateri žar izbrati, preberite naš celoten vodnik za nakup popolnega žara za vašo družino.