Smoothie za vaše zdravje

 

Smoothie

Zakaj se splača piti smoothije

Smoothiji so preprost, slasten in učinkovit način dodajanja sadja, zelenjave in vitaminov v prehrano.

Iskreno, ali vam dejansko uspe pojesti priporočenih 5 obrokov zelenjave in sadja na dan? Kaj pa vaši otroci? V svoj smoothie zlahka pretihotapite čudno zelenjavo, zato so smoothiji tako priljubljeni, z razlogom. So namreč najlažji in najokusnejši način zdravega prehranjevanja.

Domači smoothie je cenejši, saj imate nadzor nad tem, kaj mu dodajate in na voljo imate veliko možnosti. Če jih želite trajno vključiti v svojo prehrano je ključno to, da dobro načrtujete, kupite kakovostne sestavine in imate pri roki vse, kar potrebujete za njihovo pripravo. Kaj potrebujem za pripravo smoothija?

Blender pripravi smoothie

Namizni blender

visoke kakovosti namizni blender je obvezen pripomoček. Z zmogljivim blenderjem lahko predelate sadje in zelenjavo ter pripravite domače arašidovo maslo, ki bo zagotovilo dodaten odmerek beljakovin in zdravih maščob. Z njim lahko obdelate tudi led, kar bo še posebej dobrodošlo poleti, bodisi za otroški domači sladoled, sadne koktajle ali jagodno margarito. Najvišjo učinkovitost zagotavljajo aparati, ki jih proizvaja Vitamix ali KitchenAid (Power Plus kolekcija).

Priporočljivo je imeti pripravljen namizni blender in sestavine, saj zjutraj običajno ni časa, blender pa je lahko tudi okras vaše kuhinje. Izberite med retro slogom Artisan kolekcije KitchenAid, dizajnerske in elegantne Plissé kolekcija Alessi ali futuristične linije Enfiniga Zwilling.

Aparat za pripravo smoothijev

Aparat za pripravo smoothijev

Namizni blender je odlična naložba, če izkoristite vse njegove zmogljivosti. Če pa želite pripravljati le smoothije in potrebujete hiter, prostorsko varčen in praktičen pripomoček, potem bo aparat za pripravo smoothijev najboljša izbira. Meša se neposredno v zbiralniku, ki nato služi kot potovalna steklenička. Najmanj pripomočkov, največje zadovoljstvo. Večina modelov je na voljo z 2 posodama za par ali posodo s prostornino za 2 porciji smoothijev.

Ožemalnik citrusov

Ožemalnik citrusov

Imate radi citruse? Preprosto razpolovite limono, pomarančo ali grenivko in jo ožemite! Tudi najboljši sok iz embalaže se ne more primerjati z doma iztisnjenim sokom. Kozarec mlačne vode z limono zjutraj pa je nekaj, čemur se številni wellness guruji ne morejo upreti. Najboljša izbira za vas je ožemalnik citrusov ali sokovnik.

Steklenička za smoothije

Steklenička za smoothije

Smoothije običajno pijemo zjutraj za zajtrk ali kot za posladek. Lahko ga vzamete s seboj v avto, telovadnico ali službo - je popoln zajtrk na poti. Če transportna steklenička ni priložena vašemu blenderju, si jo morate dokupiti. Izberite stekleničke iz okolju prijazne plastike ali nerjavečega jekla s širokim vratom. Omogoča lažje pitje in čiščenje. Smoothiji so običajno precej gosti in če radi dodajate semena v napitke, jih boste s širšim vratom lažje spili. Stekleničke za smoothije je mogoče pomivati v pomivalnem stroju, če pa jih pijete malo dlje, je bolje uporabiti krtačko za otroške stekleničke. Ne pozabite na ustrezno hidracijo. Oglejte si naše nasvete o kako dnevno spiti 2 litra tekočine.