jušniki

2 items total
Jušnik LIKID, 450 ml, notranja črna glazura, REVOL
30 €
RV646408
Jušnik LIKID, 450 ml, bela, REVOL
Jušnik LIKID, 450 ml, bela, REVOL
Na zalogi na spletu (7 pcs)
24 €
RV646403

Kozarci - čudovit način serviranja juhe

Kaj je skleda in za kaj se uporablja?

Kozarec je vrsta servirne posode, ki se uporablja za serviranje jedi, kot so juhe in enolončnice. Kozarci so običajno izdelani iz toplotno odpornih materialov, kot so porcelan, keramika ali drugi materiali, in so pogosto okrašeni z zapletenimi vzorci ali vzorci.

Skozi stoletja so bile posode različnih oblik, vključno z okroglimi, pravokotnimi in domiselnimi, kot so živali ali divje ptice.

Kaj lahko dam v skledo?

Najpogosteje se uporabljajo za serviranje juh in enolončnic, lahko pa tudi za serviranje drugih toplih jedi ali hladne hrane, kot so solate in sadje. Primeri jedi, ki jih lahko postrežete v skledi, so naslednji:

  • Juha: Za serviranje juh se pogosto uporabljajo sklede. V skledo lahko shranite katero koli vrsto juhe, vključno z juho iz motovilca, paradižnika, gob in piščančjih rezancev.
  • Dušeno meso: V posodah lahko odlično pripravite enolončnice, vključno z govejimi, zelenjavnimi in jagnječjimi enolončnicami.
  • Čili: pogosta jed, ki jo lahko postrežete tudi v skledi, je čili. Je obilen, nasiten in kot nalašč za hladnejše vreme.
  • Curry: V skledi lahko postrežete tudi vroč curry. Odlična izbira so jedi curry iz piščanca, jagnjetine ali zelenjave.
  • Testenine: Testenine, kot so špageti z mesnimi kroglicami, testenine s sirom ali lazanja, lahko postrežete v veliki skledi.
  • Solata: Čeprav se v skledah običajno strežejo tople jedi, se lahko uporabljajo tudi za serviranje hladnih jedi, na primer velike solate ali sadne solate.

Kako ohraniti toplo juho v skledi?

Juho v skledi lahko segrejete na več načinov:

  • Kozarec segrejte z vročo vodo: Napolnite jušno skledo z vročo vodo in jo pred vlivanjem juhe pustite stati nekaj minut. Tako se juha ne bo prehitro ohladila.
  • Uporabite pokrov: S tesno prilegajočim se pokrovom bo juha ostala dlje časa topla.
  • Uporabite grelnik za čajnik ali čajne lučke: Če ima vaša čaša visoke noge, jo lahko s pomočjo čajnih žarometov nekoliko segrejete (tako kot pri čajniku).

Če iščete drugo posodo za elegantno serviranje juhe, si oglejte naše krožnike za juho, žlice za juho in kuhinjske zajemalke.