Stelton

Z ikonično in inovativno blagovno znamko Stelton, ki predstavlja kakovost, obstojnost in brezčasen danski dizajn, spremenite svoj življenjski prostor v dom in polepšajte svoj vsakdan.
117 items total
Dozirnik za milo FJORD, 300 ml, črna barva, kamenina, Stelton
37,95 €
SN111
Električni kotliček AMFORA 1,2 l, mehka breskev, Stelton
129 €
SN2232
Električni kotliček AMPHORA, 1,2 l, mehka črna, Stelton
129 €
SN2231
Električni kotliček EM77, 1,5 l, mehak temen gozd, plastika, Stelton SN8906
Filter za hladno kuhanje NOHR, črn, iz nerjavečega jekla, Stelton
49,95 €
SN613
Karbonator BRUS, 42 cm, črna kovinska barva, nerjaveče jeklo, Stelton SN21001
Karbonator steklenica BRUS, 1,15 l, prozorna, plastična, Stelton
29,95 €
SN2101
Košarica za kruh, 23 cm, temno zelena, bombaž, Stelton
37,95 €
SN1344
Lonček za zobne ščetke FJORD, 10 cm, črna, kamenina, Stelton
22,95 €
SN113
Namizni svečnik IDA, 10 cm, črna, železo, Stelton
37,95 €
SN480
Podstavek za odlaganje FJORD, 18 cm, črna, kamenina, Stelton
22,95 €
SN115
Posoda za milo FJORD, 11 cm, črna, kamenina, Stelton
22,95 €
SN112
Potovalni lonček TO GO CLICK, 200 ml, mehak temen gozd, Stelton
32,95 €
SN67526
Potovalni lonček TO GO CLICK, 200 ml, mehka, globokomorska, Stelton
32,95 €
SN67544
Potovalni lonček TO GO CLICK, 400 ml, mehak temen gozd, Stelton
37,95 €
SN68526
Potovalni lonček TO GO CLICK, 400 ml, mehka globoka oceanska, Stelton SN68544
Prenosna namizna svetilka PIER, 25 cm, LED, medenina, Stelton
189 €
SN6142
Servirna skleda PILASTRO, 21 cm, prozorna, steklo, Stelton
64,95 €
SNX513
Servirni vrč NOHR, 1,2 l, črne barve, steklo, Stelton
64,95 €
SN611
Set mlinčkov za sol in poper STORM, set 2 kosov, rjava, les, Stelton
129,95 €
SN1560
Set za tapase PILASTRO, 30 cm, prozoren, steklo, Stelton
57,95 €
SNX512
Up
More products

Stelton - brezčasen in funkcionalen dizajn za vsakogar

Stelton je danska oblikovalska znamka, ki sta jo leta 1960 ustanovila Niels Stellan Høm in Carton Madelaire. Najprej so poskušali prodajati športne čevlje in pohištvo, ko pa so izvedeli za majhno tovarno z imenom "Danish Stainless", so začeli promovirati skleda za omako iz nerjavečega jekla, ki je postala zelo priljubljena v danskih trgovinah s strojno opremo in zunaj Danske. Leta 1963 je bil Peter Holmblad zaposlen kot vodja prodaje v podjetju Stelton (pozneje je postal generalni direktor). Prinesel je svoje vizionarske zamisli in blagovna znamka je kmalu postala znana po svojih visokokakovostnih, funkcionalnih in minimalističnih modelih.

Leta 2004 je družina Ring kupila Stelton in od takrat Stelton širi svoje sodelovanje z mednarodnimi arhitekti in oblikovalci. Od kuhinjske posode do namizne posode ter izdelkov za čaj in kavo- Stelton je s svojim poslanstvom narediti vsakdanje življenje lepo uspel ustvariti ikonične modele, ki so sčasoma postali klasični.

Oblikovalci, ki stojijo za blagovno znamko

Steltonje zaznamovala vrsta sodelovanj z nekaterimi najvidnejšimi oblikovalci našega časa. Blagovna znamka si je vedno prizadevala premikati meje oblikovanja in inovacij, kar ji je omogočalo partnerstvo s priznanimi oblikovalci. Eno najuspešnejših partnerstev znamke je bilo z legendarnim danskim oblikovalcem Arnejem Jacobsenom, ki je ustvaril linijo Cylinda-Line, kolekcijo posode iz nerjavečega jekla, ki je postala klasika danskega oblikovanja.

Cylinda-line je bil predstavljen leta 1967 in je takoj prejel več nagrad za oblikovanje. Sprva so kolekcijo dojemali kot zelo avantgardno, zdaj pa je serija prepoznana kot simbol klasičnega, prefinjenega sloga.

Med drugimi znanimi oblikovalci, ki so delali za Stelton, je Erik Magnussen, ki je oblikoval kultni model Stelton Vacuum Jugin Klaus Rath, ki je ustvaril nagrajeni EM77 Vacuum Jug. Steltonz zavezanostjo k sodelovanju z nadarjenimi oblikovalci je blagovni znamki pomagala, da je ostala aktualna in ustvarila izdelke, ki so prestali preizkus časa.

Stelton's katalog - brezčasna lepota vsakdanjih izdelkov

Steltonza izdelke je značilno preprosto in funkcionalno oblikovanje, ki se osredotoča na bistvene elemente. Minimalistični pristop znamke k oblikovanju se odraža v njenih izdelkih, ki jih pogosto odlikujejo čiste linije in elegantna, sodobna estetika. Osredotočenost na preprostost in funkcionalnost je pomagala Stelton ustvariti brezčasne modele, ki so hkrati praktični in lepi.

Eden od najbolj kultnih izdelkov Stelton je EM77 Vacuum Jug, ki ga je zasnoval Klaus Rath. Vrč, ki je bil predstavljen leta 1993, je znan po svoji značilni obliki in edinstvenem "kliku", ki se sliši pri odpiranju in zapiranju. Vrč je za svoje oblikovanje prejel številne nagrade, med drugim prestižno nagrado Red Dot Design Award.

Stelton je prejela tudi številne nagrade za oblikovanje drugih izdelkov, med drugim za kolekcijo i:cons Petra Holmblada, ki je prejela nagrado Good Design Award, in kolekcijo nožev Pure Black, ki je prejela nagrado IF Product Design Award.

Stilsko so za izdelke Stelton značilni sodobni, minimalistični modeli. Izdelki te blagovne znamke so pogosto izdelani iz visokokakovostnih materialov, kot sta nerjavno jeklo in porcelan, ki so trpežni in trajni. Steltonso tudi zelo funkcionalni, saj je veliko izdelkov zasnovanih za uporabo v kuhinji in za jedilna miza.

Stelton - všeč vam bo!

Kulina kupci imajo radi izdelke Stelton zaradi njihovih preprostih in funkcionalnih oblik ter visokokakovostnih materialov in izdelave. Steltonizdelki so namenjeni vsakodnevni uporabi in uživanju, zaradi svoje zavezanosti k ustvarjanju lepih in praktičnih izdelkov pa je znamka postala ena najbolj cenjenih oblikovalskih blagovnih znamk na svetu. Ne glede na to, ali iščete skodelico za kavo, skleda za solatoali vakuumski vrč, ima Stelton izdelek, ki bo zadovoljil vaše potrebe in presegel vaša pričakovanja.