Smoothie mešalniki

10 items total
Aparat za smoothije ENFINIGY, 550 ml, črn, Zwilling
110 € –7 %
102 €
ZW53003001
Aparat za smoothie 50'J STYLE PBF01PBEU, pastelno modra, Smeg
159 € –6 %
149 €
SMEPBF01PBEU
Aparat za smoothie 50'J STYLE PBF01RDEU, rdeča, Smeg
159 € –6 %
149 €
SMEPBF01RDEU
Aparat za smoothije PLISSÉ, 550 ml, bela, plastika, Alessi
New
119 €
ALMDL17W
Aparat za smoothije PLISSÉ, 550 ml, črna, plastika, Alessi
New
119 €
ALMDL17B
Aparat za smoothije PLISSÉ, 550 ml, zelena, plastika, Alessi
New
119 €
ALMDL17GR
Nadomestni vrč za blender PLISSÉ, 550 ml, bela, plastika, Alessi
New
ALMDL17BORW
Nadomestni vrč za blender PLISSÉ, 550 ml, črna, plastika, Alessi
New
ALMDL17BORB
Nadomestni vrč za blender PLISSÉ, 550 ml, zelena, plastika, Alessi
New
ALMDL17BOGR

Smoothie maker - najboljši mešalnik za vaš smoothie

Kaj je aparat za pripravo smoothiejev?

Smoothie maker je kuhinjski aparat za pripravo smoothiejev, ki so mešani napitki, pripravljeni iz sadja, zelenjave in drugih sestavin, kot so jogurt, mleko ali beljakovine v prahu.

Aparat za pripravo smoothiejev je običajno sestavljen iz motorizirane osnove, posode za mešanje in pokrova. Sklop rezil na dnu posode mešalnika (ki je pogosto sestavljena iz stekla, kovine ali plastike) poganja motor.

Naprave za pripravo smoothiejev so različnih oblik in velikosti, od majhnih, prenosnih mešalnikov, ki lahko pripravijo le eno porcijo, do večjih in zmogljivejših, ki lahko pripravijo več porcij naenkrat. Nekatere različice vključujejo tudi dodatne funkcije, kot so več hitrosti mešanja, prednastavljene nastavitve za različne vrste smoothijev ali zamenljiva rezila za mletje oreščkov ali kave.

Na spletnem mestu Kulina ponujamo širok izbor aparatov za pripravo smoothiejev priznanih proizvajalcev, kot so Smeg.

Kakšna je razlika med aparatom za pripravo smoothiejev in paličnim mešalnikom?

Čeprav lahko za pripravo smoothiejev uporabljate tako palične mešalnike kot mešalnike, se ti dve kuhinjski orodji med seboj precej razlikujeta.

  • Posode za mešanje: Pogosto imajo mešalniki za smoothie priložene visoke in ozke posode za mešanje (s prostornino približno 0,5 l), ki so namenjene izključno za mešanje smoothiejev. Po drugi strani imajo stoječi mešalniki običajno širše in večje posode za mešanje, ki so primernejše za mešanje večjih količin hrane. Posode za pripravo smoothiejev je mogoče pomivati v pomivalnem stroju.
  • Velikost in prenosljivost: Smoothie makerji so manjši od običajnih stoječih mešalnikov, na kuhinjski plošči zavzamejo manj prostora in pogosto imajo dodatno potovalno skodelico, s katero lahko domači smoothie vzamete s seboj na pot.

Če povzamemo, lahko za pripravo smoothiejev uporabljate tako mešalnike za smoothieje kot mešalnike s stojalom, vendar imajo mešalniki za smoothieje dodatne funkcije, namenjene posebej pripravi smoothiejev. Stalni mešalniki so primernejši za mešanje večjih količin hrane in imajo lahko bolj osnovne funkcije.

Če ste ljubitelj zdrave prehrane, preverite našo ponudbo električnih sokovnikov za agrume in škatlic za kosilo.