Električni mlinčki za meso

2 items total
Električni mlinček za meso HV8 PLUS NE685838, črna, Tefal
199 €
TEFNE685838
Električni mlinček za meso HV4 SUCCESSOR NE477838, črna, Tefal
New
169 €
TEF1510002324

Električni mlinčki za meso - vaš zmogljivi kuhinjski pomočnik

Kaj je električni mlinček za meso?

električni mlinček za meso je kuhinjska naprava, ki se uporablja za mletje mesa, kot pove že samo ime. V primerjavi z ročnim mlinčkom za meso so bolj praktični in učinkoviti. Meso se zmelje s pomočjo motornega vrtljivega rezila, nato pa se zmleto meso zbere v posodi v obliki sklede.

Kako očistite mlinček za meso?

Nič presenetljivega ni, da je treba mlinček takoj po vsaki uporabi ustrezno očistiti, saj delate s surovim mesom, da preprečite navzkrižno kontaminacijo in bolezni, ki se prenašajo s hrano. Najprej dajte stroju eno do dve rezini kruha.

Tako boste odstranili vse majhne koščke mesa, ki so obtičali v notranjosti. Nato sistem po izklopu iz električnega omrežja previdno razstavite. V priročniku preverite, ali lahko katerega od delov vstavite neposredno v pomivalni stroj. Če želite ročno prati, vse odstranljive dele najprej za nekaj minut namočite v toplo milnico, da se sprostijo olja in drugi ostanki, nato pa jih nežno očistite z gobo.

Podstavek električnega modela ne sme biti nikoli potopljen, prav tako pa v njem ne sme biti nobenih delov mesa. Notranjost in zunanjost ohišja motorja lahko očistite z vlažno krpo. Da bi preprečili rjo in druge zgodnje poškodbe, po čiščenju vse dele hitro osušite z brisačo za posodo. Brusilnika nikoli ne sestavljajte, dokler deli niso 100 % suhi.

Ali lahko mlinčki za meso meljejo kosti?

Veliko mlinčkov lahko zmelje mehke kosti piščancev, rac, drugih majhnih ptic in kuncev. Tudi za purana velja, da ima mehke kosti, vendar je meso precej gostejše, zato ga lahko vaš mlinček zelo težko predela.

Številni gospodinjski mlinčki za meso ne morejo razgraditi trdih kosti velikih živali, kot so govedo, prašič, jagnjetina, divjačina in druge. Vedno upoštevajte, da je zelo pomembno, da v priročniku svojega stroja preverite, kaj lahko melje in česa ne, in da skozi mlinček nikakor ne tlačite zamrznjenega mesa, saj lahko poškodujete njegove dele.

Na spletnem mestu Kulina vam ponujamo tudi več kuhinjskih pripomočkov, vključno z ročnimi mešalniki, paličnimi mešalniki, sekljalniki, strgalniki in drugimi napravami.