Peugeot

Peugeot je francoski proizvajalec legendarnih in kakovostnih mlinčkov za začimbe. Kot vodilni na trgu zagotavlja najboljšo aromo, visokokakovostne in trajne rešitve ter priznan dizajn, ki bo razveselil oko. Za najboljši okus v vaši kuhinji in najboljši videz vaše mize.
19 items total
Električni mlinček za sol ELIS SENSE, Peugeot
98,38 € –26 %
71,90 €
PG27179
Mlinček za čili OLERON, 14 cm, čokoladna, akril, Peugeot
47,40 €
PG28428
Set električnih mlinčkov za sol in poper ZELI, Peugeot
115 € –14 %
98,90 €
PG228480
Set mlinčkov za sol in poper TAHITI, 20 cm, črno/bela, bukov les, Peugeot PG224277
Mlinček za poper MADRAS, 21 cm, naravni bukov les/nerjaveče jeklo, Peugeot PG25229

Peugeot – za najboljši okus v vaši kuhinji

Peugeot mlinčki za sol in poper, mlinčki za kavo in mlinčki za začimbe, ki jih obožujejo tako gurmani kot odlični kuharji. Postali so ikone namizne posode in užitek jih je uporabljati. Krasi jih prepoznaven, gladek in eleganten dizajn, slovijo po kakovostnih in neuničljivih materialih iz katerih so izdelani, po različnih oblikah in barvah ter po doživljenjski garanciji.

Zgodba okusa - Zgodovina blagovne znamke Peugeot

Vse se je začelo leta 1810, ko sta brata Peugeot - Jean Pierre in Jean Frédéric - sta mlin, ki sta ga podedovala od svojih prednikov mlinarjev, preuredila v jeklarno. Leta 1840 sta izdelala prvi mlin za kavo (pozneje imenovan "navadni model"), leta 1850 pa se je na rezilih prvič pojavil njihov simbol - lev na puščici, ki ga ima znamka Peugeot v svojem logotipu. Simbolizira lastnosti pripomočkov Peugeot - njihovo odpornost na obrabo zob, prožnost rezil ter hitro in učinkovito rezanje - in tako je bil uradno registriran kot blagovna znamka leta 1858.

Leta 1874 je bil izdelan prvi Peugeot model namiznega mlinčka za poper Z model, ki je najbolj priljubljen in se zato izdeluje še danes! Sprva je bil izdelan iz navadnega belega porcelana, pozneje iz posrebrene kovine, bakelita in lesa. Leta 1879 je bil katalogu dodan model Y (prvi, ki se je uporabljal z glavo navzdol, mehanizem pa je bil skrit v glavi), leta 1881 pa so sledili še modeli X, A in C.

Auberge in Paris – prave klasike iz Peugeot kolekcije

Leta 1956 je bila izdelana popolna klasika - model Auberge, ki je še vedno v zbirki znamke Peugeot in je verjetno najbolj prepoznaven dizajn znamke, ki ga je mogoče opaziti v najboljših restavracijah po vsem svetu. Pravzaprav obstaja en mlinček za sol in poper, ki se po priljubljenosti lahko kosa z modelom Auberge - in to jemodel Paris iz leta 1987, eden najbolj znamenitih modelov, ki so na voljo v nepobarvanem ali lakiranem lesu. Izdelan je v široki paleti barv in velikosti od 10 do 110 cm! Ne morete ga prezreti!

Toda ti dve uspešnici iz kolekcije Peugeot nista edini, po katerih znamka slovi. Leta 1997 so bili na voljo prvi električni mlinčki za sol in poper in leta 2004 je Peugeot patentiral u'Select sistem za nastavitev finosti mletja, ki omogoča natančno doseganje želene granulacije (s šestimi možnostmi za poper in tremi za sol).

Peugeot – za celostno kulinarično izkušnjo

Peugeot ne posveča pozornosti le okusu jedi, ki jih postrežete, temveč tudi izgledu vaše mize. Leta 2006 je priznani oblikovalec namizne posode Thomas Bastide ustvaril mlinček Java z dizajnom izrezanega utora za genialno optično prevaro. Leta 2011 se je Peugeot odločil združiti svojo tradicijo z novimi tehnologijami in ustvaril električne mlinčke Elis Sense, ki jih je mogoče upravljati s preprostim dotikom roke in so osvetljeni s svetlečo LED diodo.

Poleg mlinčkov za sol in poper, Peugeot zagotavlja tudi mlinčke za različne vrste začimb in semen (vključno s kosmi čilija, lanenimi semeni in mokro morsko soljo), mlinčke za kavo, pribor za vino in celo pekače.

Izjemen okus in kakovost - Peugeot garancija

Peugeot ročni mehanizmi za mletje imajo doživljenjsko garancijo, električni mlinčki pa 5 letno garancijo. Te garancije ne krijejo običajne obrabe, nenamernih poškodb ali kakršnekoli uporabe mlinčka, ki ni v skladu z njegovim namenom.