Otroški noži

1 items total
Otroški kuharski nož RED SPIRIT, 15 cm, rdeča, F.DICK
78 €
FDCK8174915

Otroški noži - dovolite otrokom, da kuhajo z vami

Prej se je zdelo, da je dajanje kakršnega koli noža otroku, mlajšemu od 10 let, tvegano, vendar so današnji otrokom prijazni noži učinkovito orodje za učenje otrok zaupanja v kuhinji in za to, da se otroci med kuhanjem zabavajo.

Kulina ponuja kuhinjske nože, namenjene mladim kuharjem od 6. leta starosti, ki jih izdelujejo priznana podjetja, kot je F.DICK.

Otroški noži omogočajo otrokom, da sodelujejo pri pripravi zdravih obrokov in tako razumejo pomen priprave domačih jedi, ki so lahko okusne in polne zelenjave. Velikost rezil in ročajev teh nožev je posebej prilagojena potrebam majhnih kuharjev. Za preprečevanje poškodb so konice rezil pogosto zaobljene, dobro oblikovani ergonomski ročaji pa so izdelani iz nedrseče plastike. Rezila ali ročaji otroških nožev imajo pogosto okrasne vzorce, ki so privlačni za male kuharje.

Kdaj naj otrok prvič spozna nož?

Otroka lahko seznanite z noži že pri dveh letih, čeprav ga bo lahko varno uporabljal šele pri šestih ali sedmih letih. Začnite z otroškim jedilnim priborom - najprej žlice, nato otrokom prijazne vilice in nazadnje noži. Ko bo vaš otrok že dodobra osvojil uporabo noža in vilic za večerjo, lahko začnete razmišljati o tem, da bi mu predstavili kuhinjski nož in ga vključili v preprosta kuharska opravila.

Kako lahko otroku zagotovim fizično oporo pri uporabi noža?

  • Medtem ko z nožem režete hrano, se lahko mladiček drži vaših rok.
  • Roke na rokah. Svojo roko lahko prekrižate z otrokovo, medtem ko oba držita nož.
  • Lahko držite konec noža, medtem ko mladostnik drži nož, da mu pomagate pri gibanju.
  • Mladeniču lahko pomagate tako, da ga podpirate in usmerjate s komolcem, medtem ko otrok drži nož.
  • Poleg tega lahko vadite uporabo noža tudi med drugimi dejavnostmi, na primer med igranjem z igralnim testom ali ustvarjanjem izdelkov domače obrti.

Otroški noži lahko režejo mehko hrano, vendar niso tako ostri kot noži za odrasle. Z njimi lahko navdušite male kuharje in jih naučite osnovnih spretnosti z noži, preden začnejo uporabljati prava orodja. Ne pozabite, da otroku ne dovolite uporabljati noža, kadar vas ni v kuhinji.