Sekalniki in drobilniki hrane

5 items total
Ročni sekljalnik hrane 5 SECOND, 900 ml, Tefal
24,99 € –7 %
23 €
TEFK1320404
Električni sekljalnik hrane KM 3866, srebrna/črna, Severin
83,29 € –31 %
57 €
SEVEKM3866
Električni sekljalnik hrane KULT X, WMF
Električni sekljalnik hrane KULT X, WMF
Na zalogi na spletu (19 pcs)
69,90 €
WM0416590011
Ročni sekljalnik hrane MULTI, črne barve, 0,9 l, WMF
43,90 €
WM1876786040
Električni sekljalnik hrane MULTI MOULINETTE MQ723138, bela, Tefal
New
59,99 €
TEF1510001394

Sekljalniki in drobilniki hrane - hitra in učinkovita naprava za sekljanje hrane

Kaj je sekljalnik za hrano?

Sekljalnik hrane je kuhinjski pripomoček, ki se uporablja za hitro in učinkovito mletje in sekljanje hrane. Običajno ga sestavljata posoda z rezilnimi rezili in pokrov. Ko uporabnik v posodo vstavi hrano za rezanje in vklopi aparat, se hrana hitro razreže na manjše koščke.

S sekljalniki za hrano lahko sesekljate različne sestavine, kot so sadje, zelenjava, oreščki in zelišča. Sekljalniki prihranijo čas in trud v kuhinji ter so še posebej uporabni za pripravo sestavin za jedi, kot so solate ali ocvrtki.

Na spletni strani Kulina vam ponujamo širok izbor sekljalnikov in drobilnikov hrane znanih proizvajalcev, kot so KitchenAid, Tefal, in WMF.

Kakšna je razlika med sekljalnikom hrane in kuhinjskim procesorjem?

Sekljalniki hrane in kuhinjski procesorji so kuhinjska oprema, ki se uporablja za sekljanje, rezanje in mletje sestavin. Vendar se aparata v nekaterih pomembnih pogledih bistveno razlikujeta.

Kuhinjski robot je bolj zapletena naprava kot sekljalnik hrane. Sekljalniki hrane se običajno uporabljajo za hitra in natančna opravila, kot je rezanje oreščkov, čebule ali česna. Pomagajo tudi pri pripravi manjših količin solatnih prelivov, pesta in salse.

Kuhinjski robot je v primerjavi s sekljalnikom hrane večja in zmogljivejša naprava. Vključuje motor, ki poganja več nastavkov in rezil, kar vam omogoča opravljanje več različnih opravil. S kuhinjskim robotom lahko tudi gnetete testo ter sesekljate, režete, drobite, pasirate in mešate živila.

Katero zelenjavo ali hrano lahko sesekljam z električnim sekljalnikom?

Z električnim sekljalnikom lahko hitro in enostavno sesekljate različne vrste zelenjave. Z električnim sekljalnikom lahko sesekljate čebulo, česen, korenje, zeleno, zeleno papriko, brokoli, cvetačo, zelje, bučke, krompir, sladki krompir, paradižnik, gobe, stročji fižol, grah, koruzo, špinačo, ohrovt, solato, redkvice itd.

Upoštevajte, da je pri sekljanju z električnim sekljalnikom hrane pri nekaterih vrstah zelenjave potrebna večja previdnost, saj se lahko zgodi, da bodo preveč drobno sesekljane ali spremenjene v pire.

Ne pozabite, da je treba zelenjavo sesekljati blizu časa, ko jo boste jedli, saj lahko s predolgim sekljanjem izgubite nekaj hranilne vrednosti. Po drugi strani pa lahko z rezanjem nekaterih vrst zelenjave, kot so zelena, solata in pastinak, povečate vsebnost polifenolov.

Če potrebujete več orodij za obdelavo sveže ali kuhane zelenjave, si oglejte našo ponudbo kuhinjskih strgal in rezalnikov, desk za rezanje, stiskalnic in stiskalnikov.