Noži za pecivo

1 items total
Pekovski nož GOURMET, 26 cm, Wüsthof
83,99 € –19 %
Pekovski nož GOURMET, 26 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (2 pcs)
67,99 €
WU1035047726

Noži za pecivo - odlično orodje za obdelavo peciva

Kaj je nož za pecivo?

Nož za pecivo je posebna vrsta kuhinjskega noža. Je dolg in eleganten ter je primeren za rezanje peciva in slaščic.

Po čem se nož za pecivo razlikuje od drugih kuhinjskih nožev?

Za slaščičarske nože so značilne naslednje lastnosti, zaradi katerih so primerni za obdelavo peciva in različne naloge peke:

  • Nazobčan rob: idealen za lepo rezanje slaščičarskih skorjic. Pri porcioniranju občutljivega peciva in slaščic so v pomoč drobne nazobčane zareze.
  • Dolgo rezilo pomaga pri prenašanju peciva v pečico in iz nje ter pri vodoravnem rezanju biskvitnega in okroglega peciva.
  • Široko rezilo: široko rezilo je posebej zasnovano za rezanje, deljenje in serviranje tortnih osnov, lahko pa se uporablja tudi za mazanje nadevov, kot sta glazura in marmelada.
  • Zaobljena konica: omogoča enostavno odstranjevanje peciva in slaščic iz pekačev brez poškodb.

Kako je treba nabrusiti nož za pecivo?

Zaradi nenavadne oblike rezila slaščičarskega noža ga ni mogoče ostriti z običajnim brusilnikom za nože. Namesto tega boste potrebovali keramično brusilno palico, včasih imenovano tudi brusilna palica. Uporabite ga na naslednji način:

  • Poiščite poševno stran noža. Noži z nazobčanimi zobmi imajo vedno ravno in poševno stran. Ostrite stran, ki je poševna, saj je ta tista, ki omogoča rezanje.
  • Nož za pecivo je treba nabrusiti tako, da se izostri vsak del med nazobčanji, zato bližnjic žal ni. Ta postopek ponavljajte, dokler ne izostrite vseh odprtin, tako da držite brusilno palico ves čas vzporedno s poševnim robom in jo držite ravno ob kotu poševnega roba.

Če iščete več orodij za peko in okraševanje tort, si oglejte našo ponudbo lopatic za okraševanje, serviet za torte in pekačev.

Kako poskrbeti za nož za pecivo?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš nož za pecivo služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali etui za nože
  • redno ostrite nož