Parni lonci & vložki

4 items total
Parni lonec ORIGINAL-PROFI COLLECTION, 28 cm, Fissler
293,10 €
FS84788280000
Parni lonec ORIGINAL-PROFI COLLECTION, 24 cm, Fissler
236,70 €
FS84788240000
Vložek za kuhanje na pari MAMI, 24 cm, nerjaveče jeklo, Alessi
115 €
ALSG307
Vložek za lonec za testenine ABOUT, 24 cm, MAUVIEL
107 € –8 %
98 €
ML522224

Parni kuhalniki - zdrav in priročen način kuhanja

Katere so prednosti kuhanja hrane v pari?

parni kuhalnik, znan tudi kot parnik, je majhen kuhinjski pripomoček, ki za kuhanje ali pripravo različnih živil uporablja toploto pare, pri čemer hrana ostane v zaprti posodi, ki preprečuje uhajanje pare.

Kuhanje v pari je hiter, enostaven, nizkokaloričen in nizkomaščoben način kuhanja, ki ohranja hranilne snovi v živilih in se uporablja za pripravo različnih živil. Ena od znanih prednosti kuhanja v pari je, da je to hranljiva tehnika kuhanja, ki ohranja vitamine in minerale ter druge hranilne snovi v živilih. Gre za način kuhanja z nizko vsebnostjo maščob in kalorij, saj se pri tem ne uporablja olje ali maščoba. V primerjavi s kuhanjem ali cvrtjem je kuhanje v pari tudi hiter in enostaven način kuhanja. Ponuja vam tehniko kuhanja brez uporabe rok, tako da se lahko med kuhanjem obroka ukvarjate z drugimi dejavnostmi.

Ker ti kuhalniki obroku ne dodajajo dodatnih okusov, poudarijo naravne okuse živil, kot je zelenjava.

Na spletni strani Kulina najdete tudi parne lonce in vložke.

Katera živila lahko kuham v parni kuhalnik?

Zelenjava, meso, morski sadeži in škrob, kot so žemljice v pari, so najpogostejše jedi, ki se kuhajo v pari. Namesto trših živil, kot je zrezek, so boljše nežne beljakovine, kot so pusto ribje file in piščančje prsi brez kosti in kože.

Nekatero sadje, kot so breskve in hruške, je prav tako idealna izbira za kuhanje v pari, ne glede na to, ali želite pripraviti kuhan sadni kompot ali domačo otroško hrano.

Kako očistiti in odstraniti vodni kamen iz parni kuhalnik?

Ker kuhanje v parnem loncu ne vsebuje olj ali omak, je čiščenje zelo enostavno. Vse snemljive posode, pladnje in pokrove, razen bambusovih parnikov, lahko očistite ročno ali v pomivalnem stroju v skladu z navodili proizvajalca. Pred čiščenjem se prepričajte, da je parni stroj izklopljen in hladen na dotik.

Zaradi koncentracije mineralov v vodi so nekatere komponente parnega stroja občasno motne in jih ni mogoče odstraniti z običajnim čiščenjem. Če želite odstraniti vodni kamen iz parnega stroja, ga napolnite z belim kisom namesto z vodo in temeljito sperite.

Na spletni strani Kulina je na voljo več drugih električnih aparatov, vključno s fritezami, rižovniki, vakuumskimi kuhalniki itd. Oglejte si jih!