de Buyer dni
de Buyer - depuis 1830
Francoska blagovna znamka de Buyer je mojster za ponve. Že od leta 1830 izdeluje ikonične jeklene ponve. In ne le te. Odkrijte svet francoske gastronomije z de Buyer.
Jeklo ali nelepljiva površina?
Katera ponev je prava za vas?
Jeklene ponve de Buyer
De Buyer je resnično izpopolnil umetnost izdelave ponev. Jeklena ponev je kot vino, dlje in večkrat ko jo uporabljate, boljša je.
- ponve za vse življenje - z ustrezno nego vas bodo preživele
- naravno nelepljiva površina - med uporabo postane nelepljiva
- odlični rezultati - popolni zrezki, puhaste palačinke
- 100% natur - jeklo je ekološki material, ki ga je mogoče reciklirati. Brez kemikalij, premazan le z ljubeznijo in posebno skrbnostjo s čebeljim voskom.
- primeren za vse vire toplote, vključno z indukcijo
Kdaj izbrati jekleno ponev?
- želite kakovostno ponev, ki bo uporabna vse življenje
- za vse vire toplote, primerna tudi za pečico
- ponev, ki enakomerno prevaja toploto in jo lahko segrevate do visokih temperatur, npr. za peko mesa
Na kaj morate biti pozorni?
- voda - jeklo je naravni material, zato z vodo rjavi. Ponve ne smete prati v pomivalnem stroju niti je ne smete namakati. Očistite jo z gobico in vročo vodo ter jo takoj dobro osušite. Ali pa jo po uporabi preprosto obrišite s papirnato brisačo. Naredite kot Francozi - preprosto, oni ne pomivajo ponev.
- prva uporaba - jeklo z uporabo postane nelepljivo. Pred prvo uporabo, je treba ponev začiniti, jo "speči".
- počrnelost - da, prava jeklena ponev ne bo nikoli več srebrna, vendar ne skrbite za to. Kot pravijo Francozi - bolj so črne, boljše so.
- teža - jeklene ponve so težke, vendar so za 40% lažje od litoželeznih. Tudi hitreje se segrejejo.
Če želite ustrezno ponev za vse življenje, potem izberite jekleno. Čarobna sestavina francoske kuhinje je maslo, skrivnost do uspeha pa je prava ponev.
De Buyer nelepljiva ponev
Kakovostne ponve iz litega lahkega aluminija z zelo trpežno nelepljivo plastjo.
- 100% varne za zdravje - brez PFOA in PFOS
- lahke in odlično toplotno prevodne - zaradi aluminijevega jedra
- izjemno trpežen nelepljiv sloj - olajša pripravo hrane in čiščenje posode
- oblika ostaja enaka - zaradi debeline materiala
- primerne za vse vire toplote, vključno z indukcijo
Choc Resto Induction kolekcija je zasnovana za optimalno prevajanje in akumulacijo toplote. Zaradi izjemno debele plasti aluminija (5 mm) in posebnega feromagnetnega dna je idealna za indukcijo. Čeprav je primerna za vse vrste toplotnih virov.
Choc B Bois kolekcija je opremljena s priročnim bukovim ročajem obdelan s čebeljim voskom, ki ščiti ročaj pred vročino (npr. na plinskih štedilnikih) in lajša oprijem.
Choc Extreme kolekcija je bila razvita za profesionalne kuhinje. Ima 7 mm močno magnetno dno, izjemno trdo površino in dolgo življenjsko dobo.
Kdaj izbrati nelepljivo ponev?
- rajši imate lahke ponve, saj so jeklene ali litoželezne pretežke za vas
- potrebujete drugo, lažjo ponev, ki jo lahko premetavate, npr. za jajca ali palačinke
- radi pripravljate preproste in hitre jedi
- želite kuhati z minimalno količino maščob
Na kaj morate biti pozorni
- cenejše = verjetno ne bodo trajale dolgo, saj se bo cenena zgornja nelepljiva plast kmalu spraskala
- lahke = tanke ponve se sicer zdijo odlične v roki, vendar se hitro deformirajo. In z njimi ne boste ničesar več enakomerno spekli
- PFOA = perfluorooktanojska kislina. Poceni premazi proti prijemanju vsebujejo to snov, ki se sprosti ob poškodbi plasti. Je zdravju škodljiva (je potencialni človeški rakotvorni dejavnik in lahko povzroči tudi neplodnost)
Nelepljive ponve so priljubljene. So enostavne za rokovanje in največkrat "druga ponev" v kuhinji. Običajno jih je treba pogosto menjati, tiste poceni na eno ali dve leti ali celo na nekaj mesecev. Neprijemljive ponve De Buyer vam bodo služile veliko dlje. Zaradi svojih odličnih lastnosti so lažje od jeklenih ponev, vendar nekoliko težje od poceni aluminijevih ponev.