Zunanji električni žari

6 items total
Električni žar PG 8566, 98 cm, stoječi, črne barve, Severin
91,99 €
SEVEPG8566
Električni zunanji žar PG 8118 SENOA DIGITAL BOOST S, 3000 W, Severin SEVEPG8118
Električni zunanji žar PG 8139 SEVO SMART GTS, 3000 W, Severin
693 €
SEVEPG8139
Električni žar PG 8124 STYLE EVO, 2500 W, Severin
136 €
SEVEPG8124
Električni žar PG 8541, 2000 W, Severin
145,79 € –7 %
Električni žar PG 8541, 2000 W, Severin
Na zalogi na spletu (13 pcs)
134,40 €
SEVEPG8541

Električni žari na prostem - enostaven način za peko na prostem

Kaj so električni žari na prostem? Kakšne so prednosti uporabe električnih žarov?

Električni žari za peko na prostem so naprave za peko na prostem, ki jih poganja elektrika. So priljubljena alternativa za ljudi, ki živijo v stanovanjih in nimajo dostopa do plinskih žarov ali žarov na oglje. Zanje se odločajo tudi ljubitelji hrane, ki ne znajo upravljati žar na oglje ali se jim to zdi pretežko ali zamudno.

Kuhalna površina električnega žara se segreva z električnim grelnim elementom. Hrano nato položite na kuhalno površino, na katero se prenaša toplota iz grelnega elementa.

Električni žari so ekološko koristna izbira, saj ne oddajajo nobenih hlapov. Poleg tega jih je preprosto uporabljati in čistiti ter se hitro segrejejo.

Če se sprašujete, kateri žar izbrati, si lahko preberete naš celoten nakupovalni vodnik ter najdete prednosti in slabosti posameznih vrst žarov. Oglejte si tudi našo ponudbo kontaktnih žarov in namiznih električnih žarov.

Kakšna je razlika med uporabo električnega žara in žar na oglje?

Električni žar in žar na oglje se bistveno razlikujeta v načinu pridobivanja toplote. V nasprotju z žari na oglje, ki za pridobivanje toplote uporabljajo ogenj in oglje, električni žari to počnejo z električnim grelnim elementom. Različni viri toplote vplivajo na okus in izkušnjo kuhanja.

Ljubitelji kuhanja na prostem obožujejo okus po dimu, ki ga ustvarjajo žari na oglje. Dim iz oglja daje jedi značilen okus, mesu pa daje izrazito teksturo, saj se na zunanji strani oblikuje skorja. Poleg tega, da so žari na oglje izredno vroči, so odlični za peko pice in peko mesa.

Po drugi strani pa električni žari nimajo enakega okusa po dimu kot žari na oglje. Kljub temu lahko še vedno zagotavljajo okusne in enakomerno pripravljene obroke. Prednost električnih žarov je preprosto upravljanje in vzdrževanje. Poleg tega omogočajo natančnejši nadzor temperature, kar je koristno za pripravo posebnih živil, kot so občutljive ribe ali zelenjava.

Druga razlika je čas, ki ga električni žar potrebuje za segrevanje v primerjavi z žar na oglje . Električni žari so lahko pripravljeni za uporabo že v nekaj minutah, medtem ko se žari na oglje segrevajo od 20 do 30 minut. Zato so električni žari praktična izbira za ljudi, ki želijo kuhati zunaj, ne da bi jim bilo treba dolgo čakati, da se žar segreje, in ki nimajo dostopa do plina ali oglja.