Japonski noži

74 items total
Japonski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
64 €
DNGRSXL2005
Japonski nož GOURMET, 17 cm, Wüsthof
Japonski nož GOURMET, 17 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (4 pcs)
84 €
WU1035046017
Japonski kuharski nož KIRITSUKE EYES, 20 cm, Dellinger
90 €
DNGRSXLKHAUS8K
Japonski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
218 €
DNGRSXL9302
Japonski nož Gyutoh 5000MCD, 24 cm, Miyabi
527 € –20 %
418 €
MB34373241
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
125 €
DNGRSXLKH134
Univerzalni nož KITA NORTH DAMASCUS, 15 cm, Dellinger
109 €
DNGRSXLKH135
GYUTOH Japonski nož za meso, 24 cm, 4000FC, MIYABI
192 € –14 %
165 €
MB33951241
Japonski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
344 €
DNGRSXL9309
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
253 € –10 %
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (10 pcs)
226 €
MB34681201
Japonski nož Nakiri CLASSIC IKON, 17 cm, Wüsthof
157 €
WU1030332617
Japonski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
253 € –19 %
204,90 €
MB34684181
Japonski nož Santoku 5000MCD, 18 cm, Miyabi
502 € –20 %
399 €
MB34374181
Japonski nož Shotoh 5000MCD 67, 13 cm, javor, Miyabi
387 € –17 %
319 €
MB34400131
Japonski nož tanto RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
104 € –9 %
94 €
FDCK8175321
Japonski nož za kruh 5000FCD, 24 cm, Miyabi
253 € –18 %
205,80 €
MB34686241
Japonski nož za kruh 6000MCT, 23 cm, Miyabi
288 € –24 %
218,70 €
MB34076231
Japonski nož za kruh BREAD SAMURAI, 19,5 cm, Dellinger
109 €
DNGRSXLKHP8B
Japonski nož za meso GYUTOH 4000FC, 20 cm, Miyabi
180 € –16 %
151 €
MB33951201
Japonski nož za meso GYUTOH 5000MCD 67, 20 cm, javor, Miyabi
514 € –22 %
398 €
MB34401201
Japonski nož za meso GYUTOH 5000MCD 67, 24 cm, javor, Miyabi
551 € –24 %
416 €
MB34401241
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
244 € –24 %
184,50 €
MB34073161
Up
More products

Japonski noži - ostri kot meč

Kaj so japonski noži?

Japonski noži imajo dolgo in tanko rezilo s koničasto konico in so se prvotno uporabljali za rezanje tankih rezin surovih rib in pripravo sušija. So lažji, v roki delujejo bolj uravnoteženo in so kot nalašč za natančna opravila. Izdelani so iz tršega in tanjšega jekla - nerjavnega jekla ali hagane, ki je ista vrsta jekla, kot se uporablja za izdelavo japonskih mečev. Ročaji japonskih nožev so izdelani iz trdega lesa.

Za kaj se uporabljajo japonski noži?

Japonski noži se zaradi svojih dolgih in tankih rezil lahko uporabljajo za rezanje rib ali velikih kosov mesa (zlasti za zrezke). Obstaja veliko vrst posebnih japonskih nožev (kot so Gyutou, Yanagi, Usuba ali Deba), ki se lahko uporabljajo za vsa natančna opravila, od izkoščevanja piščanca, filetiranja rib do tankega rezanja zelenjave.

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne japonske nože zanesljivih blagovnih znamk, kot so Dellinger ali MIYABI. Izberete lahko tudi kovane japonske nože nizozemske blagovne znamke Forged ali preverite naše najbolje prodajane japonske nože tukaj.

Kako nabrusiti japonski nož?

Japonski noži so lahko dvorezni ali enorezni (tradicionalni). Narejeni so iz trdega jekla, ki ga je dejansko lažje ostriti kot mehko jeklo, ki se uporablja za zahodne nože. Za ostrenje noža japonskega tipa potrebujete brusni kamen. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za japonski nož?

Japonski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš japonski nož služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • pri rezanju z japonskim nožem ne režite neposredno na trdih površinah, kot so kamnit delovni pult, pomivalno korito iz nerjavnega jekla, krožnik ali deske za rezanje iz stekla, keramike, bambusa in drugih trdih snovi. Najboljša je deska za sekljanje iz mehke plastike
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali kovček za nože.
  • redno ostrite nož