Japonski noži

78 items total
Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (2 pcs)
514 €
MB34388181
Japonski nož za meso GYUTOH 5000MCD 67, 20 cm, javor, Miyabi
532 €
MB34401201
Japonski nož tanto RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
104 €
FDCK8175321
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 24 cm, javor, Miyabi
373 €
MB34073241
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 6000MCT, 13 cm, Miyabi
228 €
MB34072131
Japonski Santoku nož FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer
114 €
DB428117
Japonski Santoku nož 5000MCD 67, 18 cm, javor, Miyabi
532 €
MB34404181
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
159 €
DNGR8594195884092
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 4000FC, 13 cm, Miyabi
159 €
MB33951141
Japonski nož za narezovanje CHUTOH 7000D, 16 cm, MIYABI
206 €
MB34542161
Japonski nož za meso GYUTOH 7000D, 20 cm, Miyabi
257 €
MB34543201
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
253 €
MB34681201
Kuharski nož BLUE CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
128 €
DNGRKH164
Srbski kuhinjski nož VG-10 ZED ONE, 19,5 cm, Dellinger
261 €
DNGRSXLKH35
Japonski nož za kruh 6000MCT, 23 cm, Miyabi
326 €
MB34076231
Kuharski nož GOLD CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH166
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH167
Kuharski nož RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Japonski nož GYUTO/CHEF KANETSUN E TSUCHIME, 18 cm, rjava, Dellinger
55,50 €
DNGRKC951
Japonski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
222 €
DNGRSXL9302
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 5000FCD, 11 cm, Miyabi
164 €
MB34680111
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger
178 €
DNGR8595705405981
Japonski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
GYUTOH Japonski nož za meso, 24 cm, 4000FC, MIYABI
198 €
MB33951241
Up
More products

Japonski noži - ostri kot meč

Kaj so japonski noži?

Japonski noži imajo dolgo in tanko rezilo s koničasto konico in so se prvotno uporabljali za rezanje tankih rezin surovih rib in pripravo sušija. So lažji, v roki delujejo bolj uravnoteženo in so kot nalašč za natančna opravila. Izdelani so iz tršega in tanjšega jekla - nerjavnega jekla ali hagane, ki je ista vrsta jekla, kot se uporablja za izdelavo japonskih mečev. Ročaji japonskih nožev so izdelani iz trdega lesa.

Za kaj se uporabljajo japonski noži?

Japonski noži se zaradi svojih dolgih in tankih rezil lahko uporabljajo za rezanje rib ali velikih kosov mesa (zlasti za zrezke). Obstaja veliko vrst posebnih japonskih nožev (kot so Gyutou, Yanagi, Usuba ali Deba), ki se lahko uporabljajo za vsa natančna opravila, od izkoščevanja piščanca, filetiranja rib do tankega rezanja zelenjave.

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne japonske nože zanesljivih blagovnih znamk, kot so Dellinger ali MIYABI. Izberete lahko tudi kovane japonske nože nizozemske blagovne znamke Forged ali preverite naše najbolje prodajane japonske nože tukaj.

Kako nabrusiti japonski nož?

Japonski noži so lahko dvorezni ali enorezni (tradicionalni). Narejeni so iz trdega jekla, ki ga je dejansko lažje ostriti kot mehko jeklo, ki se uporablja za zahodne nože. Za ostrenje noža japonskega tipa potrebujete brusni kamen. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za japonski nož?

Japonski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš japonski nož služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • pri rezanju z japonskim nožem ne režite neposredno na trdih površinah, kot so kamnit delovni pult, pomivalno korito iz nerjavnega jekla, krožnik ali deske za rezanje iz stekla, keramike, bambusa in drugih trdih snovi. Najboljša je deska za sekljanje iz mehke plastike
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali kovček za nože.
  • redno ostrite nož