Japonski noži

59 items total
Japonski nož Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
253 €
MB34681201
Japonski nož Santoku 5000MCD, 18 cm, Miyabi
502 €
MB34374181
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 5000MCD, 14 cm, Miyabi
387 €
MB34381141
Japonski nož za narezovanje CHUTOH 5000MCD, 16 cm, Miyabi
400 €
MB34372161
Japonski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
253 €
MB34684181
Japonski nož NAKIRI 5000FCD, 17 cm, Miyabi
253 €
MB34685171
Japonski nož Gyutoh 5000MCD, 24 cm, Miyabi
527 €
MB34373241
Kuharski nož CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
178 €
DNGRSXLKH108
Japonski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
Japonski nož tanto RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
104 €
FDCK8175321
Japonski nož Nakiri 5000MCD, 17 cm, Miyabi
502 €
MB34375171
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 6000MCT, 24 cm, Miyabi
337 €
MB34078241
Japonski nož za kruh 5000MCD, 23 cm, Miyabi
502 €
MB34376231
Japonski nož za kruh 6000MCT, 23 cm, Miyabi
326 €
MB34076231
Japonski nož za meso GYUTOH 7000D, 24 cm, MIYABI
313 €
MB34543241
Japonski Santoku nož 7000D, 18 cm, Miyabi
257 €
MB34544181
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
265 €
MB34073161
GYUTOH Japonski nož za meso, 24 cm, 4000FC, MIYABI
192 €
MB33951241
Japonski nož KIRITSUKE RAN PLUS, 20 cm, črna, Yaxell
238 €
YAX36634
Japonski nož za kruh 5000FCD, 24 cm, Miyabi
253 €
MB34686241
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 5000FCD, 24 cm, Miyabi
253 €
MB34680241
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 5000MCD 67, 24 cm, javor, Miyabi MB34400241
Japonski nož za meso GYUTOH 7000D, 20 cm, Miyabi
257 €
MB34543201
Japonski nož KIRITSUKE SUPER GOU, 20 cm, rdeča, Yaxell
515 €
YAX37134
Up
More products

Japonski noži - ostri kot meč

Kaj so japonski noži?

Japonski noži imajo dolgo in tanko rezilo s koničasto konico in so se prvotno uporabljali za rezanje tankih rezin surovih rib in pripravo sušija. So lažji, v roki delujejo bolj uravnoteženo in so kot nalašč za natančna opravila. Izdelani so iz tršega in tanjšega jekla - nerjavnega jekla ali hagane, ki je ista vrsta jekla, kot se uporablja za izdelavo japonskih mečev. Ročaji japonskih nožev so izdelani iz trdega lesa.

Za kaj se uporabljajo japonski noži?

Japonski noži se zaradi svojih dolgih in tankih rezil lahko uporabljajo za rezanje rib ali velikih kosov mesa (zlasti za zrezke). Obstaja veliko vrst posebnih japonskih nožev (kot so Gyutou, Yanagi, Usuba ali Deba), ki se lahko uporabljajo za vsa natančna opravila, od izkoščevanja piščanca, filetiranja rib do tankega rezanja zelenjave.

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne japonske nože zanesljivih blagovnih znamk, kot so Dellinger ali MIYABI. Izberete lahko tudi kovane japonske nože nizozemske blagovne znamke Forged ali preverite naše najbolje prodajane japonske nože tukaj.

Kako nabrusiti japonski nož?

Japonski noži so lahko dvorezni ali enorezni (tradicionalni). Narejeni so iz trdega jekla, ki ga je dejansko lažje ostriti kot mehko jeklo, ki se uporablja za zahodne nože. Za ostrenje noža japonskega tipa potrebujete brusni kamen. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za japonski nož?

Japonski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš japonski nož služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • pri rezanju z japonskim nožem ne režite neposredno na trdih površinah, kot so kamnit delovni pult, pomivalno korito iz nerjavnega jekla, krožnik ali deske za rezanje iz stekla, keramike, bambusa in drugih trdih snovi. Najboljša je deska za sekljanje iz mehke plastike
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali kovček za nože.
  • redno ostrite nož