Japonski noži

57 items total
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 5000MCD, 9 cm, Miyabi
313 €
MB34372091
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
159 €
DNGR8594195884092
Japonski nož za meso GYUTOH 5000FCD, 24 cm, Miyabi
291 €
MB34681241
Japonski nož Santoku 5000MCD, 18 cm, Miyabi
502 €
MB34374181
Japonski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
253 €
MB34684181
Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Na zalogi na spletu (2 pcs)
514 €
MB34388181
Japonski Santoku nož, 17 cm, Victorinox
Japonski Santoku nož, 17 cm, Victorinox
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
88,69 €
VN6852017G
Japonski nož za zelenjavo SHOTOH 6000MCT, 9 cm, Miyabi
194 €
MB34072091
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Novo v
115 €
DNGRDCKBJCH8
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
131 €
DNGRSXLKHP8
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 20 cm, Miyabi
324 €
MB34073201
Japonski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
353 €
DNGRSXL9309
Japonski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
222 €
DNGRSXL9302
217802 santoku nuz petty kanetsugu zuiun kiwami 18 cm cerna dellinger
Novo v
339 €
DNGR9503
Japonski nož tanto RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
104 €
FDCK8175321
Japonski sekalni nož NAKIRI 4000FC, 17 cm, Miyabi
180 €
MB33952171
Nož za zelenjavo SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
115 €
DNGRKHOK7C
Kuharski nož BLUE CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
128 €
DNGRKH164
Kuharski nož RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRKH165
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger
111 €
DNGRKH206
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
127 €
DNGRSXLKH134
Japonski nož GYUTO/CHEF KANETSUN E TSUCHIME, 18 cm, rjava, Dellinger
55,50 €
DNGRKC951
Japonski nož Gyutoh 5000MCD, 24 cm, Miyabi
527 €
MB34373241
Japonski Santoku nož 4000FC, 18 cm, Miyabi
180 €
MB33957181
Up
More products

Japonski noži: Združitev tradicije in natančnosti

Japonski noži so po vsem svetu cenjeni zaradi svoje izjemne ostrine, lahkotnosti in estetskega dizajna. Njihova izdelava izhaja iz dolge tradicije kovaške umetnosti, ki se je na Japonskem razvijala stoletja. Ti noži so zasnovani tako, da zagotavljajo maksimalno natančnost in učinkovitost pri rezanju, zaradi česar so nepogrešljivo orodje v vsaki kuhinji.

Preberite si tudi

Značilnosti japonskih nožev

  • Ostrina – zahvaljujoč uporabi trših jekel japonski noži dosegajo izjemno ostrino, ki omogoča natančno rezanje.
  • Lahkotnost – tanjše rezilo in ergonomska držala zagotavljajo enostavno rokovanje in manjšo utrujenost pri dolgotrajni uporabi.
  • Estetika – pogosto so izdelani iz damaščanskega jekla, ki deluje zelo stilsko, ali pa so okrašeni s tradicionalnimi japonskimi tehnikami kovanja, zaradi česar japonski noži niso le funkcionalna orodja, temveč tudi umetniška dela.

Vrhunske znamke japonskih nožev

Pri izbiri japonskega noža se je pomembno osredotočiti na uveljavljene znamke, ki združujejo tradicionalno obrt z modernimi tehnologijami:

  • Dellinger – ta znamka ponuja širok izbor nožev, ki jih navdihuje japonska kultura. Njihovi noži so visoko kakovostni, ostri in trpežni, idealni za profesionalne kuharje in ljubitelje kuhanja.
  • Miyabi – podjetje, ki združuje nemški inženiring z japonsko obrtniško spretnostjo. Noži Miyabi so znani po svoji izjemni ostrini, natančnosti in estetski dovršenosti.
  • Yaxell – japonski proizvajalec z dolgoletno tradicijo, katerega nože obožujejo profesionalni kuharji po vsem svetu. Yaxell združuje tradicionalne kovaške tehnike s sodobnimi materiali, kar zagotavlja visoko kakovost in učinkovitost njihovih nožev.

Nasveti za izbiro japonskega noža

  • Vrsta noža – premislite, za kakšen namen boste nož najpogosteje uporabljali (npr. Santoku za univerzalno uporabo, Nakiri za rezanje zelenjave).
  • Material rezila – izberite nože iz kakovostnega jekla, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo in enostavno brušenje.
  • Ročaj – ergonomska oblika in kakovosten material ročaja zagotavljata udoben oprijem in varno uporabo.

Naložba v kakovosten japonski nož se izplača ne le z vidika funkcionalnosti, temveč tudi estetike in dolge življenjske dobe. S temi noži bo vsako kuhanje postalo užitek in vam omogočilo doseganje profesionalnih rezultatov v vaši kuhinji.