Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI

Code: MB34073161
Brand: MIYABI
295 € –24 %
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
295 € –24 % 223 €
Na zalogi na spletu (2 pcs)

"Vsak japonski kuhar verjame, da njegova duša postane del noža od trenutka, ko začne delati z njim. Nikoli ne smeš dati svoje duše v pomivalni stroj!"

Detailed information

Product detailed description

"Vsak japonski kuhar verjame, da njegova duša postane del noža od trenutka, ko začne delati z njim. Nikoli ne smeš dati svoje duše v pomivalni stroj!"

Masaharu Morimoto, strokovnjak za japonsko kuhinjo in kuhar

Izjemno oster japonski nož GYUTOH navdušuje s stabilnim rezilom v pristni japonski obliki. Nož ima izjemno rezalno moč in je idealen za rezanje mesa. Višja konica je optimalna za rezanje v slogu kolebnice/sklopa.16 cm dolgo rezilo, zaščita s finim prehodom in trpežen ergonomski ročaj zagotavljajo popoln nadzor nad rezanjem. Nož GYUTOH je priljubljen tudi med kuharji zahodnega sloga.

Specifikacije: dolžina rezila 16 cm, dolžina ročaja 14,2 cm, teža 0,187 kg

Serija nožev MIYABI 6000MCT združuje popolno funkcionalnost, edinstven dizajn in estetiko. Njihove impresivne lastnosti bodo cenili vsi profesionalci in navdušeni kuharski začetniki. Japonski noži so edinstveni predvsem zaradi oblike rezila in ročaja. Vsak nož je rezultat pristne izdelave v "mestu nožev" Seki. Izjemno trdo jekleno jedro iz prahu Micro Carbide MC63 je obdano z dvema plastema jekla. Posebna obdelava rezil Tsuchime je ročno kovana, teksturirana površina pa ustvarja funkcionalen in izviren videz. Tsuchime na Japonskem primerjajo z luninim odsevom na površini oceana. Nastale vdolbine učinkovito preprečujejo lepljenje narezanih sestavin, nož pa je izjemno močan. Za doseganje še boljših lastnosti jekla je bil uporabljen edinstven postopek kaljenja CRYODUR®, med katerim se jeklo zaledeni na -196 °C. Dobljeni material se ponaša z izjemno trdoto 63 Rockwella. Nož je simetrično ročno brušen. Tradicionalno ročno brušenje Honbazuke je dokazano z večstoletnim delom mojstrov izdelovalcev nožev. Gre za večstopenjski postopek brušenja, pri katerem se nož najprej naostri z vertikalno in horizontalno vrtečim se brusilnim kamnom, nato pa se rezilo polira z usnjenim brusilnim trakom. Robusten ročaj iz eksotičnega lesa Cocobolo Pakka ni le popolnoma uravnotežen, temveč tudi dimenzijsko stabilen. Temen odtenek lesa daje razkošen vtis. Uporabljeni naravni material odlično simbolizira japonsko spoštovanje narave. Prefinjen okras ročaja so podrobnosti v azijskem slogu - noga z logotipom iz nerjavečega jekla, okrasni zatič z mozaično teksturo ter zlata in rdeča črta prinašajo močno estetsko izkušnjo.

  • Izjemno trda jeklena sredica iz prahu Micro Carbide MC63
  • Trdota 63 Rockwell
  • CRYODUR® - edinstvena metoda zmrzovalnega utrjevanja/penjenja
  • 3 plasti jekla
  • Površina rezila Tsuchime - ročno kovana
  • Avtentična, ozka japonska oblika
  • Simetrični kroj
  • Edinstveno trifazno ročno brušenje Honbazuke
  • Visoka obstojnost rezil, odpornost proti koroziji in optimalna prožnost
  • Ergonomičen in dimenzijsko stabilen ročaj iz eksotičnega lesa Cocobolo Pakka
  • Popolno ravnotežje za udobno rokovanje z nožem
  • Noga iz nerjavečega jekla z logotipom
  • Ni primeren za pomivanje v pomivalnem stroju

Lepota in natančnost sta glavni značilnosti japonske kulture, enako filozofijo pa že od 14. stoletja spoštuje znamka MIYABI iz Sekija, središča japonskega jedilnega pribora. Japonski tradicionalni izdelovalec nožev je združil svojo natančno izdelavo s preizkušenimi proizvodnimi postopki in standardi nemške blagovne znamke ZWILLING J. A. HENKELS. Poslovna skupina ZWILLING je tako lahko razširila svoj portfelj s proizvodnjo lastnih avtentičnih japonskih nožev v osrčju japonske industrije nožev.

Izdelovanje japonskih mečev je v deželi vzhajajočega sonca tradicija že več stoletij. Samurajski meči so bili in so občudovani zaradi svoje edinstvene elegance, ostrine, lepote in tehnične popolnosti. Natančno izdelani instrumenti MIYABI z avtentičnimi japonskimi rezili so dostojen naslednik te tradicije. Osupljiva, skoraj "kirurška" ostrina rezil ohranja teksturo uporabljenih surovin . Bodite tako zahtevni kot japonski kuharji in vaš cilj bo vedno odlično pripravljena jed.

Priporočila in vzdrževanje:

  • Z noži ne režite izjemno trdih sestavin, kot so zamrznjena živila
  • Noža ne izpostavljajte dolgotrajnemu stiku z vodo ali soljo
  • Izogibajte se upogibanju noža
  • Za ohranjanje ostrine je priporočljivo, da nož po uporabi ročno operete z blagim detergentom in ga takoj posušite
  • Zaščita rezila pred udarci
  • Če noža ne uporabljate dlje časa, ga zavijte v suho tkanino ali časopisni papir. Olje iz črnila, ki se uporablja v časopisnem tiskarskem stroju, ščiti rezilo pred morebitno korozijo
  • Pri negi lahko rezilo obrišete s krpo, namočeno v olje, kar poveča odpornost proti koroziji
  • Nož shranite na varnem mestu

Additional parameters

Category: Japonski noži
Weight: 0.35 kg
Dolžina rezila: 16 cm
Vrsta izdelka: Japonski in Santoku nož
Kolekcija: MIYABI 6000MCT
Margin: A
Velikost: 16 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: