Namizni kuhalniki

1 items total
Prenosna indukcijska plošča KULT X, WMF
129,99 € –12 %
Prenosna indukcijska plošča KULT X, WMF
Na zalogi na spletu (1 pcs)
114 €
WM0415240011

Namizni štedilniki - priročna in vsestranska rešitev za kuhanje

Kaj so namizni kuhalniki?

Namizni kuhalniki so praktična in prilagodljiva možnost kuhanja, ki je lahka, prenosna in enostavna za uporabo. Ker so pogosto manjši od običajnih gorilnikov in pečic, so primerni za stanovanja, študentske sobe, pisarne in kuhanje na prostem. Z namiznimi kuhalniki lahko pripravite različne jedi, kot so ocvrtki, rezanci in meso na žaru.

Namizni kuhalniki so praktična in varčna alternativa za pripravo obrokov, ne da bi morali uporabljati kuhalnik polne velikosti.

Katere so vrste namiznih kuhalnikov?

Poznamo dve glavni vrsti namiznih kuhalnikov: Indukcijske in električne. Indukcijske kuhalne plošče so vrste električnih kuhalnih plošč, ki za segrevanje posode uporabljajo magnetno polje. So zelo učinkovite in se hitro segrejejo, zato so priljubljena izbira za številne ljudi.

Obstajajo tudi električne kuhalne plošče, to so vrste štedilnikov, ki za segrevanje hrane uporabljajo izključno elektriko. Sestavljene so iz enega ali več gorilnikov, ki jih poganja električna tuljava ali element. So preprosti za uporabo in prilagodljivi namizni štedilniki, zato so pogosta izbira za številne hiše.

Kako skrbeti za električni štedilnik?

Trajnost, optimalno delovanje in preprečevanje električnega udara pri uporabi električnega štedilnika so odvisni od pravilnega vzdrževanja. Zato v nadaljevanju navajamo nekaj nasvetov za vzdrževanje električnega štedilnika:

  • Kuhalnik vedno očistite, da se na njem ne bi nabirala olja in ostanki hrane, ki lahko povzročijo požar in druge težave.
  • Kuhalnik tudi po uporabi hranite stran od vode, saj lahko v nasprotnem primeru pride do električnega udara.
  • Prav tako je zelo pomembno, da kuhalnik vedno izključite iz električnega omrežja, kadar ga ne uporabljate.
  • Nenazadnje je zelo pomembno, da ne preobremenite štedilnika. Zaradi preobremenitve se lahko štedilnik pregreje in se pokvari. Kuhajte le toliko hrane, kolikor je štedilnik namenjen za kuhanje.

Na spletni strani Kulina imamo na voljo več drugih vrst kuhalnikov, kot so cvrtniki, kuhalniki za jajca, parni kuhalniki in namizni električni žari.