Kuhanje na prostem

65 items total
Kerozinska svetilka HK50, kromirana medenina, Petromax
285 € –15 %
240 €
PET700013
Namizni žar na oglje ATAGO, Petromax
273 € –12 %
Namizni žar na oglje ATAGO, Petromax
Na zalogi na spletu (4 pcs)
239,90 €
PET701218
Kotliček za kuhanje na odprtem ognju FT12, 12,8 l, lito železo, Petromax PET701492
Ponev za cvrtje SP28, 28 cm, indukcija, kuhanje na prostem, kovano jeklo, Petromax PET701270
Žar plošča za odprti ogenj FS56, 56 cm, Petromax
133 € –10 %
119 €
PET701683
Pekač za peko na prostem K8, 4,95 l, Petromax
108 € –10 %
97 €
PET707135
Žar plošča FS48, 48 cm, Petromax
114 € –15 %
Žar plošča FS48, 48 cm, Petromax
Na zalogi na spletu (3 pcs)
96 €
PET701720
Žar plošča za odprti ogenj FS38, 38 cm, Petromax
91,99 € –13 %
80 €
PET701560
Trinožnik za kuhanje na ognju, Petromax
85 € –12 %
Trinožnik za kuhanje na ognju, Petromax
Na zalogi na spletu (9 pcs)
74 €
PET701256
Zunanja žar ponev GP35, 35 cm, lito železo, Petromax
70 €
PET730744
Kerozinska svetilka FEUERHAND 276, Petromax
Kerozinska svetilka FEUERHAND 276, Petromax
Na zalogi na spletu (28 pcs)
63,10 €
PET703007
Ponev za cvrtje na prostem FP35, 35 cm, lito železo, Petromax
61 € –6 %
57 €
PET700181
Pekač za kruh na prostem K4, 3 l, litoželezo, Petromax
62,99 € –11 %
56 €
PET701607
Up
More products

Kuhanje na prostem - pečenje na žaru, dimljenje in pečenje

Kaj pomeni kuhanje na prostem?

Ste se naveličali jesti enako dolgočasno kuhinjo v svoji kuhinji? Radi popestrite svoje obroke z nekaj vznemirjenja in pustolovščine? Potem je čas, da preizkusite svoje kuharske sposobnosti na prostem!

Ni boljšega načina za kuhanje kot z vetrom v laseh, soncem na obrazu in vonjem žarečega mesa v zraku. In, bodimo iskreni, vse je boljšega okusa, če je kuhano zunaj.

Zgrabite predpasnik, prižgite žar in začnite pripravljati jedi, ne glede na to, ali ste izkušeni veteran ali novinec na področju kuhanja na prostem. Petromax's pripomočki za kuhanje na prostem, ki so na voljo na spletni strani Kulina, so najboljši spremljevalci za to pustolovščino.

Kuhanje na prostem zajema širok nabor metod in tehnik za pripravo hrane na prostem. Predstavljamo nekaj glavnih vrst kuhanja na prostem:

 • Peka na žaru: Žarjenje je način počasnega kuhanja, ki vključuje dolgotrajno kuhanje hrane na nizki, posredni temperaturi. Pogosto se povezuje s kajenjem, za okus pa se uporablja les ali oglje. Jedi z žara so lahko rebrca, svinjina, brisket in druge jedi. Oglejte si žare v naši ponudbi, kjer so na voljo številne možnosti za peko na žaru.

 • Kajenje: Pri dimljenju se hrana pripravlja z dimom iz gorečih lesnih sekancev ali koščkov. Gre za počasno kuhanje, ki hrani daje edinstven okus po dimu. Dimljenje lahko opravite v kadilnici, kadilnici ali celo na žaru s kadilnico.

 • Kuhanje ob tabornem ognju: Kuhanje na tabornem ognju je tradicionalna metoda priprave hrane na odprtem ognju. Tehnike lahko vključujejo pečenje hrane na nabodalih, zavijanje predmetov v folijo in kuhanje v oglju ali uporabo litoželezne posode neposredno na ognju. Tu boste našli izbor dodatkov, ki omogočajo kuhanje na odprtem ognju, so privlačni in elegantni.

 • Kuhanje v nizozemski pečici: Pri kuhanju v nizozemski pečici se za kuhanje hrane na odprtem ognju ali oglju uporablja težka litoželezna posoda s pokrovom, imenovana nizozemska pečica. Je vsestranski in primeren za številne jedi, od enolončnic do peciva. Na spletni strani Kulina boste našli znane lonce za peko v pečici, ki so jih izdelali Petromax blagovne znamke.

 • Kuhanje v rotizeriju: Pri kuhanju na ražnju gre za nabodanje mesa na raženj in počasno kuhanje na odprtem ognju ali viru toplote. Vrteče se gibanje pripomore k enakomernemu pečenju in samopostrežbi mesa.

 • Kuhanje na zunanjem štedilniku ali gorilniku: Prenosni zunanji štedilniki ali gorilniki se pogosto uporabljajo za kampiranje in kuhanje na prostem. Ti štedilniki se napajajo s propanom ali drugimi gorivi in omogočajo različne tehnike kuhanja, od kuhanja in cvrtja do sotiranja.

 • Piknik in prenosni žari: Prenosni žari so namenjeni za piknike, priprave hrane na poti in druge priložnosti za pripravo hrane na poti. Na voljo so v različnih velikostih in z različnimi vrstami goriva, kot so oglje, plin in elektrika.

 • Peči na drva: Peči na drva so zunanji objekti, namenjeni peki pic, kruha in drugih jedi. Te peči uporabljajo les kot vir toplote in lahko dosežejo visoke temperature za hitro in enakomerno kuhanje. Če želite žar vzeti s seboj na plažo ali jezero, si oglejte ponudbo podjetja LotusGrill.

Vsaka vrsta kuhanja na prostem ponuja edinstveno izkušnjo in profil okusa ter vam omogoča, da raziščete različne kulinarične tehnike in ustvarite okusne jedi na prostem.

Kakšne so prednosti kuhanja na prostem?

Kuhanje na prostem ima številne prednosti, med drugim:

 • Kuhanje in večerja na prostem sta lahko veselo in nepozabno doživetje, ki vam bo pomagalo povezati se z naravo in ceniti naravo na prostem.
 • Pri kuhanju na prostem lahko uporabljate tudi več različnih tehnik kuhanja, kot so peka na žaru, dimljenje in kuhanje na tabornem ognju, ki jih v zaprtih prostorih morda ne boste mogli izvajati.
 • S kuhanjem na prostem lahko zagotovite večji prostor za večje zabave ali družinske dogodke ter tako lažje pripravite in postrežete jedi za vse.
 • V primerjavi z uporabo notranje pečice ali štedilnika lahko z uporabo opreme za kuhanje na prostem prihranite pri porabi energije.