Aparat za jogurt

3 items total
Aparat za jogurt JG 3520, s 14 kozarci, Severin
41,99 € –6 %
39,10 €
SEVEJG3520
Aparat za jogurt JG 3521, v setu s 7 kozarci, Severin
62,99 € –12 %
55 €
SEVEJG3521
Nadomestni kozarci za jogurt za aparat za jogurt JG 3521, set 7 kosov, Severin SEVEEG3514

Izdelovalci jogurta - uživajte v domačih receptih za naravni jogurt

Kaj je aparat za jogurt?

aparat za jogurt je kuhinjski aparat, ki je posebej zasnovan za domačo pripravo jogurta. Zagotavlja urejeno okolje za postopek fermentacije in omogoča enostavno pripravo svežega in okusnega jogurta.

Naši jogurtomati na spletni strani Kulina so izdelani tako, da lahko doma pripravite najbolj naraven jogurt, bogat s probiotiki. Končni izdelek je jogurt, ki ne vsebuje sladkorja, aditivov ali konzervansov - preprosto pravi jogurt!

Kako deluje aparat za pripravo jogurta?

Jogurt se običajno proizvaja tako, da se mleko segreje na določeno temperaturo, dodajo se bakterije, ki proizvajajo mlečno kislino, nato pa se mešanica pred aromatiziranjem ali pakiranjem ohladi.

Preden se mleko zmeša z bakterijskim zarodkom, ki vsebuje vsaj merico navadnega jogurta, kupljenega v trgovini, se postavi v posodo za aparat za jogurt , ki med fermentacijo osem do dvanajst ur vzdržuje ustrezno temperaturo mešanice.

Postopek fermentacije se lahko pogosto konča čez noč, vendar se to lahko razlikuje glede na vrsto aparat za jogurt . Jogurt pogosto postane bolj pikanten, dlje ko fermentira.

Jogurt je treba pred zaužitjem hraniti v hladilniku vsaj tri ure po fermentaciji.

Kaj še lahko naredite z aparat za jogurt?

Poleg domače priprave aparat za jogurt lahko aparat za jogurt služi tudi za druge namene, na primer za pripravo fermentiranega kefirja, kisle smetane ali pinjenca.

Poleg tega je aparat za jogurtzaradi regulirane temperature primeren za vzhajanje testa, kar pospeši proces aktivacije kvasa in vzhajanja testa. Iz njega lahko pripravite tudi druge domače sire, kot sta rikota in paneer. Z možnostmi ali dodatki nekaterih jogurtov lahko pripravite tudi s probiotiki bogate napitke, kot je kombucha.

Če želite biti prepričani, da je vrsta aparat za jogurt , ki jo dodajate v košarico, primerna za te dodatne namene, je treba preučiti njegove posamezne značilnosti in zmogljivosti.

Če radi pripravljate hrano v zaprtih prostorih, si lahko ogledate tudi druge kuhinjske stroje, kot so pekači za kruh, sladoled in pekači za hotdoge.