Električni strgalniki

Električni strgalniki - univerzalna naprava za vsa vaša dela s strgalom

Kaj lahko naredim z električnim strgalom?

Električni strgalnik je večnamensko kuhinjsko orodje, s katerim lahko hitro zmeljete različne sestavine. To je nekaj najpogostejših načinov uporabe električnega strgalnika:

  • Strganje sira: Z električnim strgalom lahko hitro naribate sir, zato je idealen za jedi, kot so lazanja, pica ali makaroni s sirom, ki zahtevajo veliko naribanega sira
  • Strganje zelenjave: Z električnim strgalom lahko enostavno naribate velike količine zelenjave, kot so krompir, korenje in bučke, za solate, juhe in enolončnice
  • Strganje orehov: Mandlje, orehe in lešnike lahko grobo naribate na električnem strgalu in jih uporabite pri peki, za okras ali kot preliv za jogurt ali musli

To je le nekaj primerov uporabe električnega strgalnika. Z njim lahko z malo ustvarjalnosti naribate vse predmete, ki jih je treba drobno zdrobiti ali naribati.

Na spletnem mestu Kulina so na voljo različni električni strgalniki znanih proizvajalcev, kot so WMF.

Je kuhinjski robot ali sekljalnik boljši od električnega strgalnika?

Tako kuhinjski robot kot električni sekljalnik ali drobilnik sta večnamenska kuhinjska pripomočka, ki ju lahko uporabljate za sekljanje, mešanje, pasiranje in drobljenje. Izjemno koristne so pri kuhanju večjih količin hrane ali natančnejših opravilih, kot je natančno rezanje zelenjave ali zelišč.

Električni strgalnik je namenjen predvsem za ribanje ali drobljenje živil, kot so sir, zelenjava ali oreščki. Je v veliko pomoč, ko morate hitro in učinkovito naribati veliko predmetov.

Kuhinjski robot ali sekljalnik je lahko boljša izbira za vas, če morate opravljati številne kulinarične dejavnosti. Električni strgalnik pa je lahko boljša izbira, če morate sestavine predvsem zdrobiti ali naribati.


Ali se splača kupiti električni strgalnik ali naj ostanem pri ročnih kuhinjskih strgalnikih?

Električni strgalnik je učinkovitejši in hitrejši od ročnega kuhinjskega strgalnika, zlasti če morate naribati velik del sira ali zelenjave. Z njim lahko prihranite veliko truda in časa, za osebe z gibalnimi težavami ali poškodbami rok pa je lahko priročnejši.

Vendar je električni strgalnik lahko dražji in v kuhinji zasede več prostora kot ročni strgalnik. Poleg tega imajo nekateri ljudje raje strukturo ročno naribanega sira ali zelenjave kot tistega, ki je nariban z električnim strgalom.