Žari Raclette

2 items total
Raclette žar RG 2373, 1500 W, iz nerjavečega jekla, Severin
79,99 € –20 %
63,80 €
SEVERG2373
Raclette žar RG 2370, 600 W, Severin
Raclette žar RG 2370, 600 W, Severin
Na zalogi na spletu (4 pcs)
36,20 €
SEVERG2370

Raclette žari - kot nalašč za vse priložnosti

Kaj so žari za raclette?

Žari Raclette so prenosni namizni žari, ki se uporabljajo za taljenje sira in pripravo različnih jedi. Raclette je tradicionalni švicarski obrok, pri katerem se sir stopi na vročem kamnu ali kovinski plošči in se nato strga na krompir, zelenjavo in meso.

Oglejte si tudi našo zbirko žarov in ognjišč za zabavo na vrtu ali pa prelistajte naš nakupovalni vodnik, poln nasvetov in izdelkov, s katerimi bo bivanje zunaj s prijatelji in družino še bolj razburljivo.

Katero hrano je najbolje pripraviti z žarom za raclette?

Žari Raclette so vsestranski in se lahko uporabljajo za pripravo številnih okusnih jedi, med drugim:

  • Sir Raclette: S sir Raclette je poltrdi sir oreškastega, nekoliko sladkega okusa, ki se gladko topi. Lahko ga jemo samostojno ali z drugimi sestavinami.
  • Zelenjava: Raclette žari so idealni za peko zelenjave, kot so paprika, bučke, gobe in čebula. Žar poskrbi, da zelenjava karamelizira in dobi sladek, dimljen okus.
  • Meso: Na žaru Raclette lahko pripravite tudi piščanca, govedino in jagnjetino. Tanko narezano meso se hitro zapeče in ga lahko obložite s topljenim sirom in zelenjavo.
  • Morski sadeži: Raclette žari so odlični tudi za pripravo morskih sadežev, kot so kozice, pokrovače in losos.
  • Krompir: Krompir je pogost element kuhinje raclette. Lahko jih skuhamo ali spečemo, nato pa jim dodamo topljeni sir in dodatne sestavine, kot so slanina, čebula in zelišča.
  • Kruh: Na raclette žarlahko spečete kruh, sam ali s sirom in drugimi dodatki. Za peko na žaru je idealen hrustljav kruh, kot sta bageta ali kvašeno testo.

Ali se lahko žari za raclette uporabljajo na zabavah?

Da, žari za raclette so odličen dodatek za zabave in srečanja. Idealne so za zabavo, saj obiskovalcem omogočajo skupno pripravo in večerjo, kar ustvarja živahno in zanimivo okolje.

Naše žare za raclette proizvajajo priznane blagovne znamke, kot so Severin in so na voljo v različnih barvah, tako da lahko izberete primernega za svojo zabavo. Poleg tega jih je preprosto postaviti in uporabljati, zato so idealni tako za neformalna srečanja kot za bolj formalne večerje.

Raclette zabave so še posebej priljubljene v zimskih mesecih, ko je vreme hladno. Idealni so tudi za organizacijo improviziranih srečanj, saj ne zahtevajo veliko priprav in jih je mogoče hitro postaviti.