termo lončki

100 items total
Potovalni lonček CITY TO GO, 350 ml, črna, Eva Solo
44,95 € –23 %
34,60 €
ES567042
Potovalni lonček CITY TO GO, 350 ml, rumena, Eva Solo
44,95 € –23 %
34,60 €
ES567043
Potovalni lonček MINIMA, 450 ml, črna, steklo, Viva Scandinavia VS22001
Potovalni lonček TO GO CLICK, 400 ml, mehak temen gozd, Stelton
37 €
SN68526
Potovalni lonček TO GO CLICK, 400 ml, mehka globoka oceanska, Stelton SN68544
Potovalni lonček TO GO, 350 ml, marmorno siv pokrov, nerjaveče jeklo, Eva Solo ES567071
Rezervni univerzalni pokrovček z gumbom OLYMPUS, črn, plastičen, Kambukka KBMKL02008
Rezervni univerzalni vijačni pokrovček RENO, bele barve, plastika, Kambukka KBMKL05018
Up
More products

Termalni lonček - za vsakega ljubitelja čaja in kave

Kaj so termo vrči?

Termo skodelica ali potovalni vrč je vrsta vrča, ki ima nekatere lastnostivakuumske bučke . Je prenosna (včasih ima ročaj ali zanko za udobnejše prenašanje), ima pokrov na vijak in je pogosto neprepustna. Številne imajo dvostensko konstrukcijo, ki bolje ohranja temperaturo pijač. Izolacijske lastnosti dajejo termovki veliko prednost pred običajnimi plastenkami za vodo.

Potovalne in termalne vrče lahko uporabljate za vroče pijače, kot sta čaj ali kava, ali za hladne pijače, kot sta voda ali ledeni čaj. Izdelane so lahko iz nerjavečega jekla ali plastike, na voljo pa so v različnih barvah, zmogljivostih in slogih - nekatere so bolj športne, druge bolj elegantne.

Kako očistim svoj termalni vrč?

Zelo pomembno je, da potovalni vrč redno čistite. V nasprotnem primeru lahko začne neprijetno smrdeti, na notranjosti skodelice pa se lahko pojavi plesen. Morda je težko najti praktičen pristop k čiščenju termalne skodelice, vendar si lahko pomagate s preprostimi nasveti v nadaljevanju:

  • V skledi zmešajte nekaj tople vode z nekaj kapljicami tekočine za pomivanje posode. Pustite pokrovček v raztopini približno 10 minut. Po preteku tega časa iz pokrova sperite mlačno vodo.
  • Med namakanjem pokrova očistite skodelico z milom za posodo, toplo vodo in gobo. Vendar ne uporabljajte klora ali belila in prevroče vode, ker lahko poškodujeta notranjost nerjavnega jekla in s tem zmanjšata izolacijske lastnosti vašega termalnega vrča.

Kako izbrati najboljšo termalno skodelico zame?

Izbira popolnega potovalnega vrča je lahko težavna, saj je na trgu na voljo veliko različnih možnosti. Naš cilj na spletnem mestu Kulina je strankam ponuditi najširšo možno paleto izdelkov, vsi naši izdelki pa so trpežni in izdelani iz materialov, ki so varni za živila. Ponujamo vam potovalne vrče in termalne skodelice priznanih proizvajalcev, kot so Eva Solo, Stelton, in Kambukka. Če ne veste, katero potovalno skodelico izbrati, si oglejte nekaj pomembnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri nakupu termalne skodelice:

  • Zadrževanje toplote in namen skodelice

Glede na vrsto izolacije se lahko pijača ohranja vroča ali hladna. Odločite se, ali želite, da kava ostane vroča med potjo v pisarno ali med celodnevnim pohodništvom. Nekatere skodelice so primernejše za vožnjo na delo ali po mestu, druge pa za daljša potovanja.

  • Material in slog

Proizvajalci za izdelavo termalnih skodelic pogosto uporabljajo jeklo ali nerjavno jeklo. Tehnologija dvojnih sten učinkovito ohranja temperaturo tekočin, oba materiala pa sta trpežna in ekološka. Poleg tega jih je enostavno čistiti in ne vpijajo vonjav. Vendar pa lahko kupite tudi skodelico s plastičnim ohišjem, saj so ti potovalni vrči veliko bolj elegantni.

  • Pokrov

Termične skodelice imajo prevračalne ali privijalne pokrove, ki dobro tesnijo posodo, čeprav so privijalne različice zanesljivejše in trajnejše. Prepričajte se, da je pokrov enostaven za čiščenje, da ne pušča in da ga ni mogoče zlahka sneti. Poleg tega mora biti mesto za pitje udobno.