infuzorji za čaj

22 items total
Čajno cedilo s pokrovom, Viva Scandinavia
Čajno cedilo s pokrovom, Viva Scandinavia
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
10 €
VS81011
Čajno cedilo TEA TIME S, WMF
21,90 € –8 %
Čajno cedilo TEA TIME S, WMF
Na zalogi na spletu (1 pcs)
20 €
WM0636466040
Čajno cedilo GOURMET, 5 cm, WMF
Čajno cedilo GOURMET, 5 cm, WMF
Na zalogi na spletu (1 pcs)
15 €
WM0642676040
Čajno cedilo INFUSION, zložljivo, modro, Viva Scandinavia
56,90 €
VS72522
Čajno cedilo TEA FILTER, nerjaveče jeklo, Eva Solo
25 € –21 %
19,70 €
ES567401
Čajno cedilo za ETNA potovalni lonček, Kambukka
Outlet
11 € –45 %
6 €
KMBKL01017
Čajno cedilo, Bredemeijer
Čajno cedilo, Bredemeijer
Na zalogi na spletu (5 pcs)
15,60 €
BRED47061
Infuzor za čaj COLLAR, 13 cm, srebrna, Stelton
27,95 € –21 %
22 €
SN425
Infuzor za čaj MIAOU, evkaliptusovo zeleno, Koziol
7 €
KOZ3236655
Infuzor za čaj MIAOU, kozmično črna, Koziol
8,90 €
KOZ3236526
Infuzor za čaj MIAOU, kraljevsko roza, Koziol
10 €
KOZ3236659
Infuzor za čaj RUDOLF, kozmično črna, Koziol
8,10 €
KOZ3233011
Infuzor za čaj RUDOLF, kraljevsko roza, Koziol
8 €
KOZ3233659
Infuzor za čaj TEA BAG L, nerjaveče jeklo, Eva Solo
29,70 €
ES567431
Infuzor za čaj TEA BAG S, Eva Solo
29 € –31 %
Infuzor za čaj TEA BAG S, Eva Solo
Na zalogi na spletu (2 pcs)
20 €
ES567430
Infuzor za čaj THOR, 15 cm, antracit, Viva Scandinavia
17 €
VS39045
Infuzor za čaj THOR, 15 cm, meta, Viva Scandinavia
16,95 € –5 %
16 €
VS39046
Infuzor za čaj THOR, 15 cm, prašno rjava, Viva Scandinavia
17 €
VS39062
Infuzor za čaj YOU, nerjaveče jeklo, Alessi
26 €
ALMMI25
Infuzor za čaj, nerjaveče jeklo, Nicolas Vahé
5 €
NV107480007

Čajni infuzorji - priročen in enostaven način za pripravo nepakiranega čaja v eni sami skodelici

Kaj je infuzor za čaj in za kaj se uporablja?

infuzor za čaj je orodje, ki se uporablja za namakanje nepakiranega čaja. Običajno je podoben mrežastemu filtru ali perforirani posodi, izdelan je iz nerjavnega jekla, silikona ali plastike in je zasnovan tako, da zadrži ohlapne čajne lističe, skozi njega pa se pretaka voda, ki vodo prepoji z okusom in aromo čaja. Čajni infuzorji so na voljo v najrazličnejših velikostih in oblikah, od majhnih mrežastih kroglic ali košaric do veliko bolj ustvarjalnih in zabavnih oblik.

Kako uporabljati infuzor za čaj? V cedilo dajte ustrezno količino nepakiranega čaja in ga postavite v skodelico ali vrč. Prelijte z vročo vodo. Naparjalnik lahko nato vzamete ven, čaj pa lahko uživate, ko je namočen. Čas kuhanja je odvisen od vrste čaja in individualnih želja.

Na spletni strani Kulina imamo neverjetno zbirko infuzorjev za čaj, ki prihajajo od znanih proizvajalcev, kot so Viva Scandinavia, Koziol, in Eva Solo.

Kreativna cedila za čaj - odlično darilo za ljubitelja čaja

Smešna ali ustvarjalna cedila za čaj so odličen način, da svojemu pitju čaja dodate nekaj osebnosti in zabave. Na trgu je na voljo veliko vrst kreativnih cedil za čaj, kot so cedila v obliki živali, cedila s prikupnimi liki in celo cedila v obliki miniaturnih čajnikov ali skodelic. Nekatera čajna cedila so zasnovana tako, da lebdijo v skodelici in dodajo čaru čudovit pridih.

Če iščete zabavno in ustvarjalno čajno sito, jih lahko najdete iz različnih materialov, kot so silikon, nerjavno jeklo in celo plastika, primerna za živila. Na voljo so tudi v različnih barvah, velikostih in oblikah, ki ustrezajo vašim željam.

Ena od prednosti uporabe kreativnega čajno sito je, da je lahko odličen povod za pogovor. Prav tako so kot nalašč za darilo prijatelju ali družinskemu članu, ki ljubi čaj in uživa v nenavadnih in edinstvenih čajnih dodatkih.

Na splošno so kreativna čajna cedila odličen način, kako v rutino priprave čaja vnesti nekaj humorja in osebnosti, hkrati pa so še vedno funkcionalno orodje za kuhanje nepakiranega čaja.

Zakaj je nepakiran čaj boljši od čajnih vrečk?

Obstajajo različni razlogi, zakaj se nepakiran čaj pogosto šteje za boljšega od čaja v vrečkah:

  • Kakovost: V primerjavi s čajnimi vrečkami je kakovost nepakiranega čaja pogosto višja. Za polnjenje čajnih vrečk se pogosto uporablja čajni prah ali fannings, ki so zdrobljeni ostanki čajnih listov. Nasprotno pa je čaj iz celih ali večjih delov čajnih listov, ki lahko zagotovijo boljši okus in aromo.
  • Okus: V primerjavi s čajnimi vrečkami ima čaj iz razsutih listov bogatejši okus. Čajne vrečke pogosto vsebujejo manj čaja, kot je potrebno za pripravo polne skodelice, in nudijo manj prostora za razvijanje listov, kar lahko povzroči slabši okus.
  • Raznolikost: Za razliko od nepakiranega čaja, ki se lahko kombinira z različnimi zelišči, začimbami in sadjem, da bi zagotovil edinstvene in zanimive okuse, čajne vrečke pogosto vsebujejo le eno vrsto čaja.
  • Okolje: Večina čajnih vrečk je narejena iz nerazgradljivega papirja ali sintetičnih materialov, veliko pa jih ima tudi plastično prevleko. Pri kuhanju nepakiranega čaja v cedilu ali infuzorju za večkratno uporabo ne potrebujete vrečk za zavržen čaj.

Na splošno v primerjavi s čajnimi vrečkami nepakiran čaj zagotavlja prijetnejšo in kakovostnejšo izkušnjo pitja čaja, z udobnim infuzor za čaj pa je priprava popolne skodelice čaja samo za vas preprosta!

Če iščete okusne čajne mešanice, si oglejte našo ponudbo vrhunskih čajev, če pa želite skuhati več čaja kot le skodelico zase, si oglejte našo ponudbo čajnikov. Če želite izvedeti več o dodatkih in obredih priprave čaja, si lahko preberete tudi naš vodnik za nakupovanje.