269 items total
Gorilni gel za svečnik LUNA, Blomus
Gorilni gel za svečnik LUNA, Blomus
Na zalogi na spletu (21 pcs)
8,11 €
BM31057
Dekorativna stenska svetilka WINDOW #1, 90 x 57 cm, bela, les/akril, Seletti SLT24000
Dekorativna stenska svetilka WINDOW #2, 90 x 57 cm, bela, les/akril, Seletti SLT24001
Dekorativna stenska svetilka WINDOW #3, 90 x 57 cm, bela, les/akril, Seletti SLT24002
Laterna LIGHTHOUSE, 75 cm, Philippi
Outlet
230,50 € –25 %
Laterna LIGHTHOUSE, 75 cm, Philippi
Na zalogi na spletu (2 pcs)
172 €
PHP123178
Laterna za sveče ACORN, 20 cm, siva, kovina, Eva Solo
89,95 € –22 %
69,30 €
ES571393
LED namizna svetilka AR04, 47 cm, črna, Alessi
Outlet
360 € –25 %
270 €
ALAR04B
LED namizna svetilka AR04, 47 cm, siva, Alessi
Outlet
360 € –25 %
270 €
ALAR04G
LED stenska dekoracija SANTA-SATAN, 52 cm, Seletti
390 €
SLT13006
Namizna svetilka AQ01, 45 cm, črna, Fritz Hansen
369 €
FH62699008
Namizna svetilka CIRCUS ABATJOUR MAN, 26 cm, večbarvna, smola, Seletti SLT15073
Namizna svetilka CIRCUS ABATJOUR WOMAN, 26 cm, večbarvna, smola, Seletti SLT15074
Namizna svetilka CROSS-PLEX, 30 cm, bela, Fritz Hansen
460 €
FH82716605
Namizna svetilka CROSS-PLEX, 50 cm, bela, Fritz Hansen
425 €
FH82716705
Up
More products

Osvetlitev - spremenimo vzdušje!

Pri oblikovanju notranjih prostorov ima svetloba izredno pomembno vlogo. Z lepo osvetlitvijo lahko nadgradite prostor, ustvarite prijazno razpoloženje, poudarite strukture in oblikovne elemente, lahko pa tudi ... vse pokvarite s slabo osvetlitvijo.

Koliko svetilk potrebujem v prostoru?

Predpisanega števila svetilk, ki jih je potrebno uporabiti v posameznem prostoru ni, vendar ena zagotovo ni dovolj. Eno najpomembnejših pravil za osvetlitev prostora je večplastna osvetlitev, ki vključuje uporabo več vrst svetlobe za ustvarjanje dobro osvetljene in uravnotežene notranjosti z ugodnim vzdušjem. Uporaba več virov svetlobe – stropne luči, namizne svetilke, stenske in talne svetilke - omogočajo gladek prehod iz svetlega prostora, ki se uporablja za delo podnevi ali pozneje, v prijeten prostor namenjen večernemu počitku ali zatemnjen prostor za gledanje najljubše serije.

Vloga svetlobe

Svetila imajo lahko pri opremljanju prostora različne vloge. Najpomembnejše vrste osvetlitve so :

  • Ambientalna ali osnovna osvetlitev (omogoča celostno osvetlitev prostora in ustvarja dovolj svetlobe, da lahko udobno in varno vidite, delate in se gibljete),
  • Delovna osvetlitev (za posebne namene - delo, branje, priprava hrane itd.),
  • Osrednja osvetlitev (ustvarja osrednjo točko, dodaja dimenzijo in se lahko uporablja za usmerjanje pozornosti na umetniško delo, rastlino ali za poudarjanje edinstvenega elementa dizajna)
  • Razsvetljava za razpoloženje (ustvarja prijetno, intimno, prijazno in toplo vzdušje v prostorih)
  • Dekorativna osvetlitev (služi izključno v dekorativne namene)

Vrste osvetlitve

Če želite doseči, da bo vaš prostor dobro osvetljen in videti kakovostno tako podnevi kot zvečer ali ponoči, uporabite različne vrste svetilk:

  1. Stropne svetilke - glavni viri svetlobe

Stropne svetilke so običajno glavni vir svetlobe v prostoru. Glede na velikost in stil vašega interierja lahko izbirate med dekorativnimi lestenci, stilskimi visečimi lučmi, modernimi reflektorji ali brezčasnimi in minimalističnimi plafonjerami.

  1. Namizne svetilke - najboljši snovalci razpoloženja

Obstaja več različnih vrst namiznih svetilk ki služijo različnim namenom. Postavite nekaj nočnih namiznih svetilk ob posteljo za prijetno vzdušje v spalnici, izberite praktično namizno svetilko za delo ali čisto dekorativno ali moderno namizno svetilko na kavno mizico v dnevni sobi. Za prijeten preobrat v kuhinji lahko na kuhinjski pult postavite celo majhno namizno svetilko in če ste ljubitelji moderne klasične notranjosti, ne pozabite postaviti par konzolnih svetilk na komodo ali konzolno mizico.

Namizne svetilke so najlažji način za ustvarjanje prijaznega vzdušja v vašem prostoru, ki bo poskrbel za sproščenost po napornem delovnem dnevu, zato jih ne pozabite vključiti v svoj načrt osvetljevanja.

  1. Stenske svetilke

Stenske luči običajno služijo kot poudarek ali ambientalna razsvetljava, zato bi morali razmisliti o njihovi uporabi ne le na hodniku ali v kopalnici ob straneh ogledala, temveč tudi v dnevni sobi in spalnici. Stenske lučke se zelo pogosto uporabljajo tudi kot nočne lučke, zlasti če radi berete pred spanjem ali v kuhinji v industrijskem ali skandinavskem slogu kot osvetlitev kuhinjske delovne površine.

Odlične so tudi za usmerjanje pozornosti na določene predmete, dekoracije ali kose pohištva ter omogočajo, da se ponoči premikate po hiši, brez prižiganja glavnega vira svetlobe.

  1. Talne stoječe svetilke

Talne stoječe svetilke so primerne za osvetlitev temnih kotičkov v prostoru, lahko služijo zgolj dekorativnim namenom ali pa poudarjajo stil vaše notranjosti. Izbirate lahko med različnimi vrstami stoječih svetilk in jih postavite ob kavč ali najljubši fotelj ali v spalnici za ustvarjanje prijetnega in toplega vzdušja.

Kako izbrati svetilke za osvetlitev sobe?

Preden izberete določene svetilke, dobro premislite o svojem prostoru. Kaj boste počeli v tem prostoru? Kakšna bo glavna funkcija notranjosti, ali bo v prostoru več funkcionalnih območij in - temu primerno - kakšno vlogo morajo imeti svetilke? Razmislite o stilu in izberite svetila, ki se s tem stilom dobro povezujejo. Mešajte in kombinirajte različne vrste svetil in ne ustrašite se dizajnerskih luči, saj bodo vašemu domu dodale svojstven karakter!

Svetlobna oprema Kulina

V Kulini boste našli vse svetilke, ki jih potrebujete za notranjo in zunanjo osvetlitev svojega prostora. Izbirate lahko med dizajnerskimi blagovnimi znamkami, ki nudijo moderna svetila za vsak stil notranjosti. Našli boste tako minimalistične kot klasične vire svetlobe - črne, bele, zlate svetilke ter barvite modele za bolj dinamične interierje. Izbirate lahko tudi med svetili iz stekla, kovine ali plastike v različnih velikostih in oblikah.