Alessi

Alessi - tovarna sanj italijanskega dizajna, ki že več kot 100 let " običajne izdelke spreminja v izjemne" z ustvarjanjem zanimivih, estetskih, funkcionalnih in zaželenih vsakodnevnih predmetov. Zato so številni med njimi postali dizajnerske ikone, v katere se boste hitro zaljubili!
328 items total
Etui za tablete YOYO, srebrna, Alessi
Etui za tablete YOYO, srebrna, Alessi
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
36 €
ALBM08
Posoda za maslo DRESSED, 12 cm, bela, Alessi
70 €
ALMW16
Božični okraski CUBIK MOON, modra, Alessi
Outlet
20 € –10 %
Božični okraski CUBIK MOON, modra, Alessi
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
18 €
ALGJ028
Božični okraski CUBIK SUN, zlata, Alessi
Outlet
20 € –10 %
Božični okraski CUBIK SUN, zlata, Alessi
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
18 €
ALGJ027
Božični okraski IL SUD DEL NORD, večbarvno, Alessi
Outlet
46 € –15 %
39,10 €
ALMJ1615
Čajni kotliček za štedilnik 9093, 2 l, srebrno/črn, Alessi
145 €
AL9093B
Električni kotliček PLISSE, 1 l, rdeča, Alessi
89 €
ALMDL061R
Električni kotliček PLISSE, 1,7 l, črna, Alessi
104 €
ALMDL06B
Električni kotliček PLISSE, 1,7 l, siva, Alessi
99 €
ALMDL06G
Električni ožemalnik citrusov PLISSE, rdeča, Alessi
Outlet
110 € –15 %
93,50 €
ALMDL07R
Električni ožemalnik citrusov PLISSÉ, zelena, Alessi
110 €
ALMDL07GR
Etui za tablete CHESTNUT, Alessi
Etui za tablete CHESTNUT, Alessi
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
32 €
ALCHB01
Kozarec za shranjevanje pasje hrane LULAJAR, 1,5 l, rdeča, steklo, Alessi ALAMMI21RO
Kozica za omako MAMI, 14 cm, nerjaveče jeklo, Alessi
Outlet
115 € –20 %
92 €
ALSG10514
Lonec EDO, 20 cm, srebrn, Alessi
Outlet
120 € –25 %
Lonec EDO, 20 cm, srebrn, Alessi
Na zalogi na spletu (1 pcs)
90 €
ALPU10020
Lonec za juho MAMI, 20 cm, nerjaveče jeklo, Alessi
Outlet
175 € –25 %
131 €
ALSG10020
Moka kafetiera MOCHA, 300 ml, Alessi
Sticker
Moka kafetiera MOCHA, 300 ml, Alessi
Na zalogi na spletu (1 pcs)
49 €
ALDC066
Namizna LED svetilka AR04 47 cm, črna, Alessi
New
360 €
ALAR04B
Namizna LED svetilka AR04 47 cm, siva, Alessi
New
360 €
ALAR04G
Namizni blender PLISSE, 1,5 l, rdeča, Alessi
179 €
ALMDL09R
Servirni pladenj za marmelado DRESSED, Alessi
115 €
ALMW15
Strgalo za sir TODO, Alessi
Strgalo za sir TODO, Alessi
Na zalogi na spletu (3 pcs)
75 €
ALRS08
Šalica za čaj PLATEBOWLCUP, 200 ml, Alessi
9 €
ALAJM2878
Up
More products

ALESSI – Italijanska tovarna sanj

Zgodovina blagovne znamke Alessi

Alessi je italijanska blagovna znamka, ki jo je leta 1921 ustanovil mojster za obdelavo kovin, Giovanni Alessi Anghini. Že od samega začetka so bili izdelki, ki so nastali predvsem s hladno obdelavo kovin, slavni po visoki kakovosti, strokovni in popolni obdelavi, modernem videzu, ustvarjalnosti in inovativnosti. Prvi industrijski in hkrati dekorativni izdelki, kot so jeklene košare za sadje in sklede, so bili izdelani že leta 1945, v istem času pa je družba ALFRA (Alessi FRAtelli), začela sodelovati z neodvisnimi oblikovalci. Alessijeve izdelke še vedno izdelujejo visokokvalificirani mojstri v tovarni mesta Crusinallo, Omegna, v Italiji.

Alessijevo poslanstvo in vizija

Alberto Alessi, vnuk ustanovitelja podjetja je nekoč dejal: "Pravo dizajnersko delo se mora človeka dotakniti, vzbuditi čustva, obuditi spomine, presenetiti in biti v nasprotju z običajnim razumevanjem." On je bil tisti, ki je vplival na to, kako Alessi razmišlja o dizajnu in on je določil njegovo poslanstvo. Alessi naj bi ustvarjalno izražanje prevedel v pristne domače objekte, ki lahko uresničijo sanje in zadovoljijo človekove želje. To naj bi bila tovarna sanj, ki običajne stvari ustvarja izjemne. Njihovi izdelki naj bi bili odgovor na potrebo po sreči in umetnosti. Alessi pa ni le tovarna sanj, temveč tudi nekakšen laboratorij za industrijsko raziskovanje uporabne umetnosti.

Znameniti oblikovalci in sodelovanja

Ko se je Alberto Alessi leta 1970 pridružil podjetju je jasno povedal, da želi ustvarjati predmete, ki ne bodo le funkcionalni, ampak bodo tudi znali zadovoljiti potrebe ljudi po umetnosti in poeziji. Takrat je Alessi začel sodelovati s skupino umetnikov, vključno s Salvadorjem Dalíjem in pozneje s slavnimi oblikovalci, kot so Ettore Sottsass, Richard Sapper, Achille Castiglioni in Alessandro Mendini, ki so prispevali k preobrazbi podjetja v tovarno sanj, kot si jo je zastavil Alberto.

V preteklih letih so se za delo pri družbi Alessi odločili številni znani umetniki in oblikovalci, med njimi tudi oblikovalske zvezde, kot so Zaha Hadid, Aldo Rossi, Toyo Ito, Marcel Wanders, Miriam Mirri, Michael Graves, in Philippe Starck.

Materiali in kakovost

Večina izdelkov Alessi je bila ustvarjena s hladno obdelavo kovin ( nerjavečega jekla, bakra, medenine in niklja), vendar so v katalogu tudi številni drugi materiali, kot so les, porcelan, steklo ali plastika. Za vse materiale in postopke veljajo strogi standardi kakovosti, so brezčasni in elegantni, ne sklepajo kompromisov med tehnološko dovršenostjo industrijske proizvodnje in občutkom za podrobnosti, značilnim za umetnost in mojstrstvo.

Izdelki in oblikovalske ikone

Alessi slovi po svojih gospodinjskih in kuhinjskih pripomočkih - funkcionalnih, lepih in stilskih izdelkih, ki so lahko obenem uporabni in dekorativni. Katalog vključuje kuhinjsko posodo, jedilno posodo, steklovino, jedilni pribor, kava & čaj in barski pripomočki ter dekorativne predmete za dnevno sobo in funkcionalne izdelke za kopalnico.

Med najbolj priljubljenimi izdelki Alessi so oblikovalske ikone, kot:

Izdelki Alessi - kje jih najdete?

Številni Alessijevi izdelki so na ogled v znanih muzejih po vsem svetu, kot npr. Centre Pompidou, Victoria in Albert Museum in Muzej moderne umetnosti. Najdete jih tudi v različnih revijah za dizajn in notranjo opremo. Pravzaprav je težko najti revijo, v kateri ne bi bilo fotografij Alessijevih izdelkov! Kuhinjske izdelke iz znamenite italijanske tovarne sanj je mogoče videti tudi v filmih Ordinary people in znane osebnosti jih obožujejo, poleg tega pa so odlično darilo za ljubitelje dizajna in idealno poročno darilo.