Aparati za vaflje

8 items total

Aparat za izdelavo vafljev - preprost način za pripravo popolnih vafljev

Kaj je naprava za izdelavo vafljev in za kaj se uporablja?

Vafljar je naprava, ki se uporablja v kuhinji za pripravo vafljev. Običajno ga sestavljata dve kovinski plošči z vzorčastimi površinami, ki se segrevata in potiskata skupaj, da se testo za vaflje speče.

Vafljarji so na voljo v različnih velikostih, slogih in oblikah. Nekatere različice imajo zamenljive plošče, ki uporabnikom omogočajo izdelavo vafljev različnih oblik ali vzorcev. Da bi bilo kuhanje vafljev preprostejše in varnejše, imajo nekateri vafljarji tudi dodatne funkcije, kot sta nadzor temperature ali samodejni izklop.

V naši spletni trgovini imamo na voljo osupljivo zbirko izdelovalcev vafljev, v kateri lahko kupite izdelek po svoji izbiri od znanih proizvajalcev, kot so WMF.

Oglejte si tudi zbirko opekačev ali pekačev za sendviče na spletni strani Kulina, ki je prav tako bogata s fantastičnimi kuhinjskimi aparati.

Kako uporabljam napravo za izdelavo vafljev?

Mehanizem naprave za izdelavo vafljev je primerljiv z mehanizmom naprave za izdelavo sendvičev. Če želite uporabljati napravo za izdelavo vafljev, jo najprej segrejte in nanesite sprej ali olje, ki se ne prijema, na kuhalno površino.

Testo za vaflje se doda na spodnjo ploščo, ki se nato prekrije z zgornjo ploščo, ki pritiska na testo in ga pripravi v obliko vaflja. Čas in temperatura kuhanja se lahko razlikujeta glede na recept in uporabljen aparat za vaflje.

Kakšna je razlika med belgijskim in navadnim aparatom za izdelavo vafljev?

Glavna razlika med belgijskim in navadnim aparatom za izdelavo vafljev je v velikosti, debelini in teksturi izdelanih vafljev.

Belgijski vaflji imajo pogosto večje žepe in so debelejši od običajnih vafljev. Narejeni so iz kvasnega testa, ki pred peko naraste, zaradi česar imajo puhasto notranjost in hrustljavo zunanjost. Belgijski vaflji so običajno postreženi s stepeno smetano, sadjem ali sirupom ter so lahki in zračni.

Navadni vaflji so običajno manjši, tanjši in imajo plitvejše žepe kot belgijski vaflji. Imajo gostejšo teksturo, saj so narejeni iz testa, ki pogosto vsebuje pecilni prašek ali sodo bikarbono.

Ko so vaflji pripravljeni, jih obložite z najljubšimi sladkimi dodatki za vaflje.