Kave

Kavne mešanice, s katerimi boste lahko doma uživali v kavi v slogu bariste

Katere so osnovne vrste kave?

Na splošno poznamo štiri osnovne vrste kavnih zrn: Arabica, Robusta, Excelsa in Liberica. Imajo različne okuse, med katerimi sta najbolj priljubljeni arabica in robusta.

Kateri so najbolj priljubljeni kavni napitki?

Pri vrstah kavnih napitkov je nekaj klasičnih, ki jih mora poznati in znati pripraviti vsak domači barist. Med njimi so espresso (navaden, espresso doppio in espresso cortado), lungo, črni, americano, flat white, cappuccino, café late in latte macchiato.

Kako izbrati pravo kavo za vas?

Pri izbiri prave kavne mešanice ali kavnih zrn morate upoštevati vrsto kavnega aparata, ki ga imate, način kuhanja, ki ga uporabljate, vrsto kavnih napitkov, ki jih najpogosteje pripravljate, in seveda svoje osebne preference.

Če želite doma uživati v kavi v slogu bariste, morate biti prepričani, da uporabljate vrhunsko kavno mešanico, sveže mleta zrna, filtrirano vodo in aparat za kavo, ki vam bo omogočil, da kavo pripravite kot profesionalec. Oglejte si našo izbiro legendarnih vzvodnih ali avtomatskih aparatov za kavo ali pa izberite nekaj manjšega za počasno pripravo kave - french press ali aparat za kavo na štedilniku.

Na spletni strani Kulina vam ponujamo različne vrste kavnih mešanic (vse visoke kakovosti) in kavne sirupe, ki bodo vašim napitkom iz bele kave dodali nekaj sladkosti. Najbolj priljubljeni okusi kave so:

  • vanilija
  • karamela
  • lešnik
  • cimet in bučna začimba (zlasti pozimi)
  • mokka

Izberite okus, ki vam je najbolj všeč, in uživajte v svoji skodelici kave, kot bi bili v svoji najljubši kavarni na vogalu.