francoska stiskalnica

12 items total
French press aparat za kavo NORDIC KITCHEN, 1 l, Eva Solo
99,95 € –29 %
70,20 €
ES502754
French press aparat za kavo, 350 ml, Leopold Vienna
19,90 €
LV01534
French press aparat za kavo EM77, 1 l, bela, Stelton
77,95 € –15 %
66 €
SN811
French press aparat za kavo LUXE, 350 ml, Leopold Vienna
115,60 €
LV01535
French press aparat za kavo LUXE, 600 ml, Leopold Vienna
40,42 € –5 %
38 €
LV01536
French press aparat za kavo, 1 l, Leopold Vienna
31 €
LV01533
French press aparat za kavo, 350 ml, bakren, Leopold Vienna
31 €
LV01529
French press aparat za kavo, 800 ml, bakren, Leopold Vienna
42,90 €
LV01519
Kavni aparat LASZLO, 1 l, srebrna, Philippi
149 €
PHP135004
French press aparat za kavo, 600 ml, svetleč, Leopold Vienna
24,90 €
LV117013

French press - priprava kave z največjim okusom z minimalnim naporom

Kaj je francoska stiskalnica in kako deluje?

Francoska stiskalnica, ki jo pogosto imenujemo tudi stiskalnica ali potisni lonček, je preprost aparat za kavo, ki uporablja valjasto stekleno ali plastično posodo in jekleni potisni lonček z drobnim mrežastim filtrom.

Če želite pripraviti kavo s francosko stiskalnico, dajte grobo kavno usedlino v karafo, jo prelijte z vročo vodo in pustite, da se mešanica nekaj časa namaka. Kava in usedlina se nato ločita, usedlina pa se s postopnim potapljanjem navzdol potisne na dno karafe.

Končni rezultat je kava z bogatim okusom, ki je polnega telesa in kremasta. Ker nefiltrirana kava ni filtrirana, vsebuje več olja in usedlin kot kava, pripravljena z drugimi tehnikami priprave, zaradi česar ima lahko nekoliko zrnato teksturo.

Na spletni strani Kulina imamo najboljše kavne aparate za francosko stiskalnico priznanih proizvajalcev, kot je Leopold Viena, WMF, in Stelton.

Kako dolgo kuhamo kavo v francoski stiskalnici?

Prvi korak pri pripravi kave v francoski stiskalnici je segrevanje vode in grobo mletje kavnih zrn. Vročo vodo prelijte čez kavno usedlino v stiskalnici za kavo in poskrbite, da je popolnoma prekrita.

Po mešanju mešanico kuhajte štiri do pet minut. Pripravljeno kavo prelijte v želeno skodelico, potem ko previdno pritisnete na bat, da se kava loči od tal.

Kakšna je razlika med kavo, pripravljeno v French press aparat za kavo , in kavnim aparatom za espresso?

Glavne razlike med kavo, pripravljeno v French press aparat za kavo , in kavnim avtomatom za espresso so:

  • Metoda varjenja: Pri tem se kavna usedlina za nekaj minut namoči v vroči vodi, nato pa se stisne in loči od skuhane kave. Aparat za espresso iz drobno zmletih kavnih zrn s pritiskom iztisne kavo.

  • Velikost mletja: Za kavo, pripravljeno v francoski stiskalnici, je potrebno grobo mletje, za espresso pa zelo fino mletje. Zaradi finejšega mletja voda hitro prehaja skozi kavno usedlino, kar omogoča pripravo močne in koncentrirane kave.

  • Moč kave: Espresso je koncentrirana kava z visoko vsebnostjo kofeina in močnim okusom. Kava, skuhana v kavnem avtomatu, je manj koncentrirana in ima blažji okus.

  • Krema: Espresso ima plast kreme, ki je kremasta, karamelno obarvana pena na vrhu kave. Kava iz francoskega kavnega avtomata nima plasti pene.

  • Oprema: Aparati za kavo s francoskim stiskalnikom so preprosti in poceni, medtem ko so espresso aparati običajno dražji in zahtevajo več spretnosti za upravljanje.

Če iščete več načinov za pripravo kave, si oglejte našo ponudbo aparatov za kapljično kavo, aparatov za počasi kapljajočo kavo in kuhalnikov za espresso na štedilniku.