Toasterji za sendviče

2 items total
Aparat za sendviče BREAKTIME SW614831, Tefal
70,50 €
TEFSW614831
Aparat za sendviče LONO, WMF
94,99 € –6 %
Aparat za sendviče LONO, WMF
Na zalogi na spletu (31 pcs)
89 €
WM0415150011

Opekači za sendviče - brezhibna priprava sendviča

Kaj so opekači sendvičev in za kaj se uporabljajo?

Toasterji za sendviče, včasih imenovani tudi sendvičniki, so kuhinjska oprema, izdelana posebej za toastiranje, peko na žaru ali segrevanje sendvičev. Sestavljena sta iz dveh plošč z nelepljivimi tečaji, ki se pritisneta skupaj, tako da se sendvič stisne na mesto, robovi pa se zatesnijo, da vsebina med peko ne izteče.

Zaradi svoje praktičnosti, hitrosti in možnosti enostavne priprave okusnih toplih sendvičev so priljubljeni v domovih in restavracijah.

Kakšna je razlika med opekačem kruha in pekačem sendvičev?

Aparat za pripravo sendvičev in opekač kruha sta kuhinjska pripomočka, ki se uporabljata za opekanje kruha, vendar se bistveno razlikujeta v več pomembnih pogledih.

Toaster je majhen kuhinjski pripomoček, ki se uporablja za opekanje posameznih rezin kruha. Običajno ima 2-4 reže, v katere se lahko položijo rezine kruha, preden se opečejo z ogrevanimi žičnimi tuljavami. Reže so običajno dovolj velike, da se vanje prilegajo debele rezine kruha ali celo pogače. Dodatne funkcije nekaterih opekačev vključujejo funkcijo segrevanja in odmrzovanja ter samodejni izklop in več stopenj porjavitve.

Sendvičnik pa je kuhinjska oprema, namenjena segrevanju in stiskanju sendvičev. S sendvičniki lahko pripravite sendviče z žara, panine in celo vaflje ali francoske hrenovke.

Kakšne so funkcije sodobnih opekačev sendvičev?

Sodobni opekači sendvičev imajo lahko različne funkcije in lastnosti, odvisno od vrste in proizvajalca. Nekatere značilne lastnosti sodobnih opekačev sendvičev so:

  • Peka na žaru: Možnost peke na žaru na večini opekačev za sendviče omogoča peko sendvičev, paninijev in druge hrane.
  • Krožniki za vaflje: Nekateri opekači sendvičev imajo izmenljive plošče, ki omogočajo peko vafljev ali peko zelenjave na žaru. Oglejte si naše aparate za izdelavo vafljev, ki so posebej zasnovani za izdelavo vafljev.
  • Nastavljiva temperatura: Nekateri opekači za sendviče imajo tudi nastavljiv nadzor temperature, s katerim lahko prilagodite temperaturo in pripravite sendvič ali druge jedi na želeni temperaturi.
  • Neprijemljiva površina: Večina opekačev za sendviče ima neprijemljivo površino, ki preprečuje, da bi se sendviči prijeli na krožnike, in omogoča enostavno čiščenje.

Če povzamemo, so sodobni opekači sendvičev lahko namenjeni različnim namenom. Na spletni strani Kulina lahko kupite opekače sendvičev znanih blagovnih znamk, kot je WMF.