Čaji

2 items total
Beli čaj COCONUT & PASSIONFRUIT, 100 g čaja v lističih, Nicolas Vahé NV111350001
Zeleni čaj FIG & LEMON, 100 g čaja v lističih, Nicolas Vahé
13 €
NV111350003

Čaji - katere so različne vrste čajev in katere izbrati

Kdaj je treba piti čaj?

Ni slabega časa za skodelico čaja! To bi zagotovo rekel vsak ljubitelj čaja, vendar je na splošno najboljši čas za pitje čaja 30 do 60 minut po zajtrku ali kosilu. Po mnenju strokovnjakov za prehrano ne smete piti čaja takoj po vstajanju in na prazen želodec - raje izberite zeliščni čaj ali vodo z medom ali limono. Če imate težave s spanjem, zvečer ne smete piti čaja, saj vsebuje kofein. Namesto tega si privoščite kamilični ali drug zeliščni čaj.

Seveda lahko čaj prilagodite ne le dnevnemu času, temveč tudi letnemu času, vremenu ali letnemu času. Ledeni čaj je odličen, ko je zunaj vroče, zimske mešanice z začimbami pa so odlične v božičnem času.

Katere so najbolj priljubljene vrste čaja?

Na splošno obstaja veliko različnih vrst čaja, vendar so najbolj priljubljene vrste napitkov, ki jih ljudje običajno pijejo:

  • črni čaj
  • zeleni čaj
  • beli čaj
  • sadni čaj
  • zeliščni čaj

Različne vrste čaja ne vsebujejo le različnih sestavin, temveč zahtevajo tudi različne čase in temperature vode, zato vedno preberite navodila na embalaži, pri izbiri čajnika pa se prepričajte, da ste izbrali čajnik z nadzorovano temperaturo, če običajno pijete zeleni ali beli čaj, saj ta potrebujeta drugačno temperaturo luženja kot črni čaj.

Čaj pijte v skodelici ali lončku - kakor vam je ljubše - in če ste ljubitelj tradicionalnega obreda kuhanja in najbolj kakovostnega nepakiranega čaja, si priskrbite lep čajnik ali infuzor za čaj.

Je nepakiran čaj boljši od vrečk?

Da, in razlika je ogromna! Prosti čaj je narejen iz celih listov, čajne vrečke pa v večini primerov vsebujejo čajni prah. Majhne stopnje čaja omogočajo, da eterična olja, ki so odgovorna za okus in aromo, izhlapevajo. Če želite uživati v pravem okusu čaja, je zato vedno bolje izbrati nepakiran čaj kot čaj v vrečkah.

Čajne vrečke ponujajo slabšo kakovost čaja tudi zato, ker je infuzija omejena z velikostjo čajne vrečke. Čajni lističi nimajo možnosti sprostiti svoje arome, če so stisnjeni v majhni vrečki, zato proizvajalci vrhunskega čaja svojim strankam ponujajo dober kompromis, saj velikost čajne vrečke prilagodijo čajnim lističem. Čajne vrečke so preprosto večje!

Na primer Kusmi Tea, ki ga najdete na Kulina, svojim strankam ponuja vrečke v obliki piramide, zaradi katerih boste dobili veliko boljši okus.

Če torej iščete vrhunsko mešanico iz visokokakovostnih čajnih listov (ki je odlično darilo za vse poznavalce čaja), si oglejte široko paleto črnih, zelenih, belih in sadnih čajev, ki jih ponujamo, če pa iščete odličen okus, a vam ni treba kuhati čaja v lončku, izberite čaj Kusmi v piramidnih vrečkah.