Vrt & Življenje na Prostem

Življenje na prostem

 

Vrt & Življenje na Prostem – Vodnik po Najboljših Nakupih za Sončne Dni, Stilske Piknike in Prijetne Poletne Večere na Vaši Terasi

Vsi imamo radi sončne dni in tople poletne večere. Energijo črpamo tudi iz narave - iz trenutkov, ki jih preživimo v gozdu, na plaži, ob jezeru ali na pikniku v parku. Preživljanje časa na prostem nas osrečuje, motivira in navdušuje nad svetom okoli nas, prispeva pa tudi k našemu telesnemu in duševnemu počutju. Zato je pomembno, da čim več časa preživimo zunaj, s pravo izbiro dodatkov pa lahko ne le okrasite svoj vrt ali se odpravite na piknik, temveč tudi spremenite svojo teraso ali balkon v svoj drugi dom. Z našim popolnim nakupovalnim vodnikom in najboljšimi dizajni iz Kuline boste v svojem zunanjem prostoru še bolj uživali! Ste pripravljeni ostati zunaj? Gremo!

V tem nakupovalnem vodniku boste našli nekaj najboljših namigov in izdelkov za preživljanje časa na prostem:

1/ Ustvarite prijeten prostor na terasi ali balkonu - svetilke, tekstil, zunanje luči, cvetlični lončki
2/ Spremenite svoj vrt v čaroben prostor - okraski za vrt in vrtnarjenje
3/ Kuhajmo na prostem - žari, kurišča, kuhanje na ognju
4/ Priprava mize za vrtno zabavo - plastični jedilni pribor, karafe za vodo, sklede za solato, ledene kocke & drugo
5/ Gremo na piknik - potovalne hladilne torbe, zabojčki za kosilo, potovalni vrčki, steklenice za vodo

 

Za ustvarjanje prijetnega in privlačnega ambienta na terasi ali balkonu, najprej izberite udobno zunanje pohištvo, stole, zofe in mizo. Morda boste želeli tudi vrtni senčnik ali kakšno vrtno gugalnico ali visečo mrežo, da se boste lahko še bolj sprostili.

Ko izberete pohištvo, dodajte stilski mehki tekstil, kot dekorativne blazine in udobne odeje za ustvarjanje toplega in prijetnega občutka. Ne pozabite, čeprav je vaša terasa ali balkon del vašega doma, jih ni nujno urediti v istem slogu. Glede na izbrane tekstile in vzorce lahko v svoj zunanji prostor vnesete morski, boho ali rustikalni slog. Preprosto izberite karkoli, kar vam bo pomagalo pri sproščanju ali kar povezujete s počitnicami.

Posvetite se nakupu ambientalne razsvetljave, kot so zunanje lanterne, stojala za čajne lučke, ali zunanja svetila (LED ali solarne), da zvečer ustvarite sproščujoče vzdušje. Tudi viseče verižne luči lahko dodajo pridih prijetnosti in ustvarijo magično atmosfero.

 

Če želite vrt spremeniti v čaroben prostor, morate vanj vključiti vrtne dekoracije in nekaj magične svetlobe. Vrtne dekoracije, kot so elegantni cvetlični lončki, očesu prijetne zalivalke, vetrnice, ptičje krmilnice in ptičje hišice (da, tudi te so lahko dekorativne!) so lahko čudoviti elementi na vašem vrtu. Razmislite lahko tudi o tem, da bi dodali nekaj pisanih glinenih loncev in jih postavili med cvetlične gredice.

Še en zelo učinkovit način, ki bo vašemu vrtu pričaral nekaj posebne energije in ga spremenil v mističen in vabljiv prostor je, da ga opremite z vrtnimi baklami. Postavite jih lahko ob potkah ali v bližino kotičkov za posedanje, da ustvarite prijeten in čaroben ambient.

 

 

Kulina namig

Če ste navdušeni nad gojenjem lastnih zelišč in zelenjave, si zagotovite pravo orodje in zemljo! Najboljšo zemljo za rože in zelenjavo lahko pripravite sami, tako da na vrtu postavite kompostnik. Pri Kulini najdete stilske posode za kompostiranje, ki jih lahko preprosto namestite v kuhinji pod pomivalno korito ali pod mizo. Ko pride sezona in je vaš zelenjavni vrt pripravljen za rast, lahko uporabite svoj kompost in opazujete, kako se odvija čarovnija!

Poleg estetskih prednosti ima vrtnarjenje tudi številne ugodne vplive na vaše počutje. To je odličen način za zmanjševanje stresa in tesnobe, saj je mirna in sproščujoča aktivnost. Poleg tega lahko vrtnarjenje spodbuja zdravo prehranjevanje, saj vam omogoča, da si sami pridelate sadje in zelenjavo, ki jih lahko sveže poberete in uporabite v svojih obrokih. Pogled na vse rastoče in cvetoče rastline in rože je tudi prava paša za oči in lahko okrepi vašo samozavest! Resnično!

 

Vsi preživimo preveč časa v kuhinji, kajne? Kadar vam vreme to dopušča, pojdite ven in kuhajte zase in za svojo družino na prostem. S kuhanjem zunaj ne mislimo le na običajen žar s klobasami, mesom in zelenjavo. Z našim izborom izdelkov lahko resnično razvijete svoje kuharske spretnosti in za svoje bližnje in družino pripravite povsem nov meni na prostem. Kaj imamo za vas v loncu?

 

Žari

Klasika, ki jo je vedno dobro imeti pri roki in če ne veste, kateri žar izbrati, si oglejte naš nakupovalni vodnik za nakup popolnega žara in izberite tistega, ki bo izpolnil vse vaše potrebe. Če nimate vrta, lahko izberete tudi kontaktni ali namizni žar, ki vam bo omogočil, da boste v videzu in okusu žara uživali tudi v svoji kuhinji ali na balkonu.

Žari, ki jih imamo za vas

Kurišča

Stilsko in moderno kurišče je lepa alternativa običajnemu žaru. Z njim lahko uživate v odprtem ognju, se grejete ob večerih in ga uporabljate za kuhanje. Zaradi dodatne opreme, ki je na voljo skupaj z modernimi kurišči, jih lahko preprosto spremenite v žare ali na vrh namestite planko za pripravo zelenjave, rib ali morskih sadežev.

Moderna kurišča

Lonci za kuhanje na ognju

Kuhanje na ognju je že samo po sebi velika pustolovščina, lahko pa vas spremlja tudi med počitniškimi doživetji, ki jih z družino doživljate poleti. Če se odpravite na piknik v gozd ali na taborjenje, lahko uporabite posebne lonce blagovne znamke Petromax in na odprtem ognju pripravite meso, ribe ali zelenjavo. Poskusite, občutek je odličen!

Lonci za kuhanje na ognju

 

Ali veste, da je hrana, ki jo jeste na prostem, dvakrat bolj okusna kot običajno? In ali veste, da najprej jeste z očmi? Zaradi teh dveh razlogov smo izbrali nekaj pripomočkov, ki morajo biti pri roki, ko postavljate mizo za večerjo na prostem.

  • Sklede za solato - ni zabave brez zelenjave, zato poskrbite, da solato postrežete stilsko. Sklede za solato so običajno precej težke (še posebej, če so polne), zato vam ni treba skrbeti, da bi jih odpihnil veter.
  • Karafe za vodo in vrči za vodo - ne dovolite, da bi bili vaši gostje žejni! Vodi lahko dodate led, zelišča ali sadje in tako izboljšate njen okus. V Kulini najdete tudi karafe, velike vrče in steklenice za vodo, ki so idealne za vroče poletne dni.

 

Plastični kozarci in jedilni pribor

Uporaba plastičnih kozarcev in plastičnih krožnikov , kadar jemo zunaj na vrtnih zabavah ali žaru, je lahko odlična poteza iz več razlogov:

  • plastična posoda je lahka in nezlomljiva - zato je praktična in priročna za uporabo na prostem.
  • plastična posoda je običajno cenejša - kot tradicionalna steklena posoda, kar pomeni, da vam ne bo treba skrbeti za stroške zamenjave razbitih ali poškodovanih kozarcev ali krožnikov, saj se zunaj pri jedi velikokrat zgodijo nesreče.
  • enostavno čiščenje - plastični kozarci in krožniki se lahko večkrat uporabijo, zato so v primerjavi s papirnatimi kozarci in krožniki za enkratno uporabo, okolju prijazna izbira.

 

Kulina namig

Ne glede na to kaj postrežete in kakšno posodo uporabljate, pazite, da bodo pijače hladne. V Kulini vam zagotavljamo široko izbiro orodij in dodatkov za pripravo in serviranje ledu, od kalupov za led različnih oblik do veder in klešč za led, da vam ne bo treba tekati v kuhinjo po led za goste. Imamo tudi nekaj ohlajevalcev za steklenice, če se odločite postreči prosecco z jagodami ... Preprosto rečeno!

 

Nimate vrta? Brez skrbi, to je še boljše! Odpravite se lahko, kamor želite in s prijatelji preživite nekaj časa na plavanju v jezeru ali morju, sprehodu po gozdu ali igranju nogometa v parku. Da pa bodo ti trenutki še bolj dragoceni, boste potrebovali nekaj lepih pripomočkov za piknik. V Kulini vam zagotavljamo vrsto stilskih dodatkov, s katerimi bo vaš piknik izjemen, vaše fotografije na Instagramu pa še boljše. Torej, kaj morate spakirati?

 

Potovalni hladilniki

Prenosni potovalni hladilniki in hladilne torbe so obvezna oprema, če nameravate svoje prijatelje ali družino odpeljati iz mesta, da bi aktivno uživali na prostem.

Potovalni hladilniki

Zabojčki za kosilo

Če se odpravljate na piknik, ne pozabite s seboj vzeti prigrizkov, sendvičev, sadja ali dobrega kosila. Oglejte si naš izbor stilskih posod za hrano, ki so oblikovane tako, da jih lahko vzamete s seboj na pot.

Zabojčki za kosilo

Steklenice za vodo

Ne glede na to, kaj počnete ali kam greste, je hidriranje bistvenega pomena. Oglejte si našo ponudbo steklenic za vodo, da boste imeli vodo vedno pri roki, ne glede na to ali igrate odbojko ali ležite na deki in se grejete na soncu.

Steklenice za vodo

Termo lončki

Če ne morete živeti brez skodelice čaja ali kave, vam med piknikom ni treba trpeti. Svoje najljubše vroče napitke lahko vzamete s seboj s pomočjo naših termo lončkov in termovk.

Termo lončki