Preproge & tekači

2 items total
Tekač za hodnik KAWA, 80 x 200 cm, vijolična/modra, Hübsch
139 € –40 %
83,20 €
HU701410
Preproga POPPY, 120 x 180 cm, vijolično/bela, Hübsch
160 € –20 %
128 €
HU700904

Preproge& Tekači– talni tekstil za vaš dom

Tekstil za tla – vse vrste preprog, tekačev in drugih talnih pokrival- naredi vaš dom prijetnejši, toplejši, mehkejši in udobnejši. Čeprav v primerjavi s trdimi tlemi (lesenimi, kamnitimi ali keramičnimi) zahtevajo več časa za čiščenje, poskrbijo za večje udobje v vašem domu in lahko spremenijo celoten videz notranjosti.

Kakšna je razlika med preprogami in tekači?

Preproge se običajno uporabljajo za celovito talno prekrivanje, če pa ne v celoti, potem pokrivajo veliko talne površine. Tekači so  daljši od širine in se običajno uporabljajo za ozke prostore, na površinah z veliko pretoka - na hodnikih, vhodih, koridorjih, v kuhinji, na stopnišču.

Katere vrste preprog so najbolj priljubljene in kateri materiali najboljši?

Preproge so izdelane iz vlaken, ki so rezana, zankana ali rezana in zankana. Najbolj priljubljen stil preprog je s sukanimi snopi vlaken preproga s tesno zavito prejo in zanko. Najbolj priljubljena tkanina za preproge je volna innajlon, ki je najbolj trpežno in na umazanijo odporno vlakno, ki je na voljo kot nalašč za domove s hišnimi ljubljenčki in z otroci, ter za tiste, ki večkrat organizirajo zabave. Volnene in najlonske preproge se lažje čistijo, so bolj prožne, vzdržljive, odporne proti bledenju ter ponujajo boljšo izbiro barv in stilov. Poliamidna (najlonska) vlakna se ne zravnajo zlahka in se takoj vrnejo v prvotno obliko, kar pomeni, da bo vaša preproga dlje časa videti dobro.

Moderne preproge in tekači so na voljo v številnih stilskih barvah in vzorcih, ki jih lahko prilagodite stilu in barvam vaših notranjih prostorov. Najpogosteje se uporabljajo in izgledajo sijajno pred kavčem, na hodniku, v spalnici in otroški sobi. V Kulini boste našli tudi nekaj stilskih predpražnikov ki bodo poskrbeli, da bodo vaše preproge in tekači ostali karseda dolgo čisti.