Tlačni kuhalniki

1 items total
Električni večnamenski kuhalnik ALL-IN-ONE POT CY505E30, 6 l, Tefal TEFCY505E30

Električni lonci na pritisk - hiter in priročen način kuhanja

Kaj je električni tlačni lonec?

električni tlačni lonec je nepredušna posoda, v kateri se hrana hitro skuha pod pritiskom pare. Gre za sodobnejšo različico klasičnega tlačni lonec , ki je zasnovan za hitro kuhanje hrane pod pritiskom z uporabo električne energije. Električni lonci pod pritiskom, kot so tisti, ki jih proizvaja znana blagovna znamka Tefal, so večnamenska posoda za kuhanje in jih lahko uporabljate tudi kot počasni kuhalnik, kuhalnik riža, parnik, aparat za jogurt, za pripravo jajc in drugo.

Ali je električni tlačni lonec varen?

Sodobni električni tlačni lonci so veliko varnejši od starejših kuhalnih plošč. Sodobni električni tlačni lonci so samostojne naprave, ki se priključijo v standardne gospodinjske vtičnice in stojijo na pultu. Z več varnostnimi mehanizmi so stare grozljive zgodbe o tem, da so stvari razneslo po celotnem kuhinjskem stropu, preteklost.

Večina sodobnih električnih tlačnih loncev ne omogoča snemanja pokrova, ko je naprava še pod pritiskom; počakati morate, da pritisk popusti. Večina sodobnih modelov je opremljena celo s temperaturnimi senzorji, ki preprečujejo zažiganje hrane.

Ali je električni tlačni lonec enostaven za uporabo?

Električni tlačni lonci veljajo za enostavne za uporabo zaradi intuitivnega upravljanja in funkcij. Običajno imajo preproste nadzorne plošče z označenimi gumbi in digitalnimi zasloni, ki uporabnikom omogočajo preprosto izbiro načinov kuhanja, spreminjanje nastavitev in spremljanje postopka kuhanja.

Ti štedilniki imajo pogosto digitalne kontrolne elemente, ki omogočajo preprosto uporabo, prilagajanje in nadzor.

Po izbiri pravilnih nastavitev samodejno upravljajo postopek kuhanja, tako da ga lahko uporabniki nastavijo in pustijo, dokler obrok ni pripravljen. Kadar preprosto nimate časa, da bi eno uro stali ob štedilniku, je idealna uporaba električni tlačni lonec . Njihova prilagodljivost, ki jim omogoča izvajanje različnih kuharskih opravil, še povečuje njihovo priročnost. Za natančna navodila in previdnostne ukrepe je vseeno treba upoštevati navodila proizvajalca.

Na spletni strani Kulina je na voljo več drugih električnih kuhalnikov, vključno s fritezami, rižovniki, vakuumskimi kuhalniki itd. Oglejte si jih!