Darila za ljubitelje dizajna

Popis

Darila za ljubitelje dizajna

Darila za tiste, ki se radi obdajajo z lepimi predmeti. Uporabna umetnost je velik izziv tudi za najboljše oblikovalce na svetu. Ustvariti predmet, ki združuje funkcionalnost in lepoto ni nikoli enostavno. In vendar so ti predmeti čudovita darila.

 

Deska za rezanje, ki je ne boste želeli skriti

UBRD - Mlado češko podjetje iz vznožja Brd je združilo moči z oblikovalcem Petrom Novagu in skupaj sta prejela nagrado iF Design Award 2019 za njihovo kolekcijo desk za rezanje in stojal za nože. Temno rjav les ameriškega oreha z vijoličnim žarjenjem daje izdelkom veličasten videz, ki bo izstopal v vsaki kuhinji. Rahla diagonala na eni strani se navezuje na obliko češke nacionalne zastave in je praktičen element, ki zagotavlja čvrst oprijem deske in pomaga pri prenosu narezane hrane z deske v lonec ali skledo.

Popis

Ikone najboljšega svetovnega dizajna

Oblikovalci Italijanske blagovne znamke Alessi se radi igrajo. Iz vsakdanjih praktičnih gospodinjskih predmetov naredijo dovršene dizajnerske predmete s popolno funkcionalnostjo. Radi imajo ironijo, presenečenje in smisel za humor. Na primer, namerno "nepravilni" vžigalnik Firebird zbuja občutke tudi 30 let po tem, ko je bil ustvarjen. Zato so izdelki Alessi zelo priljubljena darila. Praktični, vsakdanji predmeti, ki navdušujejo ob pogledu in so tudi zabavni.

Popis Popis Popis
Popis

Barvna paleta njenega in njegovega stila

Barve ustvarjajo razpoloženje in lahko močno prispevajo k vzdušju prostora. Če je oseba, ki jo želite obdarovati, ljubiteljica dizajna, bo zagotovo ohranila svojo notranjost v določeni barvni paleti. Če niste prepričani, katera barva je to, lahko izberete posodo v univerzalni barvi - črni ali beli. Lahko naredite tudi nekaj povsem drugačnega in - če je njegova ali njena notranjost urejena v nevtralnih odtenkih - izberete nekaj kosov posode v njegovi ali njeni najljubši barvi, da popestrite razpoloženje.

Popis PopisPopis
49 items total
Set mlinčkov za sol in poper TAHITI, 15 cm, črna/bela, bukov les, Peugeot PG224260
Moka kafetiera LA CONICA, 150 ml, moder ročaj, Alessi
290 €
AL90002100
Ožemalnik citrusov JUICY SALIF, Alessi
Ožemalnik citrusov JUICY SALIF, Alessi
Na zalogi na spletu (25 pcs)
85 €
ALPSJS
Sushi set BLACK SAKURA, 6 kosov, MIJ
Sushi set BLACK SAKURA, 6 kosov, MIJ
Na zalogi na spletu (160 pcs)
55 €
MIJC0317
Šilček CASTOR, Alessi
Šilček CASTOR, Alessi
Na zalogi na spletu (10 pcs)
58 €
ALRT02
Taburet CUBE, 58 x 37 cm, oranžna, Hübsch
199 €
HU21323
Blok za nože ANGLED, bela, Eva Solo
98 € –14 %
Blok za nože ANGLED, bela, Eva Solo
Na zalogi na spletu (15 pcs)
84,10 €
ES515291
Desertni krožnik COPPER SWIRL, 20 cm, MIJ
Desertni krožnik COPPER SWIRL, 20 cm, MIJ
Na zalogi na spletu (267 pcs)
14 €
MIJC3760
Deska za rezanje VLAJKA L, 25 x 40 cm, ameriški oreh, UBRD
142 € –17 %
117 €
UBRD114LAO
Deska za rezanje VLAJKA L, 25 x 40 cm, hrastov les, UBRD
142 € –21 %
112 €
UBRD114LDU
Drobilec oreščkov FARFALLA, 10 cm, nerjaveče jeklo, Alessi
52 €
ALEM10
Držalo za sponke za papir CHIP, Alessi
Držalo za sponke za papir CHIP, Alessi
Na zalogi na spletu (1 pcs)
55 €
ALRT01
Jedilna skleda BLACK PEARL, 19,5 cm, 800 ml, MIJ
16 €
MIJC2443
Krilati odpirač za vino ANNA G., črna, Alessi
55 €
ALAAM01B
Magnetno stojalo za nože, 28 x 18 cm, ameriški oreh, UBRD
259 € –30 %
180 €
UBRD69AO
Mešalnik za koktajle GRAND CRU, 20 cm, Rosendahl
53,95 € –9 %
49 €
RSD18730
Mlinček za sol ali poper MP0210, rdeča/rumena/črna, Alessi
125 €
ALMP02102
Mlinček za sol FIDJI, 20 cm, oljčni les/nerjaveče jeklo, Peugeot
96,90 €
PG33835
Namizna svetilka PIRUM, motno steklo, Hübsch
279 € –25 %
209 €
HU991206
Set mlinčkov za sol in poper TAHITI, 20 cm, črno/bela, bukov les, Peugeot PG224277
Skleda za sadje LA STANZA DELLO SCIROCCO, 27 cm, črna, Alessi
65 €
ALMT02B
Up
More products

Najboljša darila za ljubitelje oblikovanja

Oblikovanje je umetelno združevanje estetike, funkcionalnosti in namena za ustvarjanje predmetov, prostorov in izkušenj, ki so vizualno privlačni in praktično uporabni. Vključuje namerno razporeditev elementov, materialnih ali nematerialnih, da bi prenesli pomen in vzbudili čustva. Oblikovanje je jezik, ki z obliko, barvo, teksturo in kompozicijo sporoča ideje, vrednote in namene. Presegajo zgolj okrasitev in se podajajo na področje reševanja problemov, inovacij in na uporabnika osredotočenega razmišljanja. Od grafičnega oblikovanja, ki oblikuje vizualno komunikacijo, do notranjega oblikovanja, ki spreminja prostore, in oblikovanja izdelkov, ki izboljšuje uporabnost - oblikovanje je multidisciplinarno področje, ki oblikuje način interakcije s svetom okoli nas ter pušča neizbrisen pečat na naših zaznavah in izkušnjah.

Kaj naredi ljubitelja oblikovanja?

Ljubitelj oblikovanja je posameznik, ki globoko ceni, navdušuje in je strasten do vseh vidikov oblikovanja. To zajema širok spekter, vključno z vizualno estetiko, funkcionalnostjo, ustvarjalnostjo in inovativnostjo. Ljubitelji oblikovanja so pozorni na podrobnosti in navdušeni nad tem, kako oblikovanje vpliva na različne vidike vsakdanjega življenja, od arhitekture in notranjih prostorov do izdelkov, mode, grafike in digitalnih vmesnikov. Prepoznajo miselnost in namen dobro izdelanih modelov ter jih pogosto pritegnejo zapletene oblike, barve, teksture in kompozicije. Ljubitelja oblikovanja zanimajo zgodbe in procesi, ki oblikujejo vizualna in funkcionalna doživetja, ter ga nenehno navdihuje prepletanje ustvarjalnosti in praktičnosti v svetu oblikovanja.

Za ljubitelje oblikovanja je iskanje popolnega darila priložnost, da proslavijo svojo strast do estetike, inovacij in funkcionalne lepote. Razmislite o teh zamislih, ki so v skladu z njihovim vrednotenjem odličnosti oblikovanja:

 • Ikone za oblikovanje: Darila, ki jih navdihujejo ikonični modeli, ki so pustili trajen vpliv na svet estetike. Če iščete tovrstno darilo, preverite ponudbe blagovnih znamk, kot so Alessi ali Stelton ki ponujajo številne izdelke, ki veljajo za oblikovalske ikone in so odlična darila - kotličke, aparat za espresso, sklede za sadje, dodatke za kavo in čaj, zamaške itd.

 • Oblikovanje nagrajenih izdelkov: Izberite izdelke, ki so bili nagrajeni s prestižnimi oblikovalskimi nagradami, kot sta Red Dot Award ali iF Design Award. Ti izdelki kažejo izjemno ustvarjalnost in inovativnost.

 • Sodelovanje z znanimi oblikovalci: Poiščite izdelke, ki so nastali v sodelovanju s priznanimi oblikovalci. Primeri so modne kolekcije Karla Lagerfelda ali omejene izdaje izdelkov za dom Philippa Starcka.

 • Knjige za kavo: Lepo oblikovane knjige za kavna mizica ali sodobni oblikovalski fotoalbumi zagotavljajo estetski užitek in znanje.

 • Arhitekturni modeli: Eifflov stolp ali Fallingwater, omogočajo praktično spoznavanje zgodovine oblikovanja.

 • Obrtne obrti: Obrtniško izdelani izdelki, ki združujejo tradicionalno rokodelstvo s sodobnimi oblikovalskimi občutki, na primer zapleteno oblikovana keramika ali obrtniško izdelan tekstil.

 • Oblikovalski naročniški zabojček: Vročniške storitve, ki redno dostavljajo edinstvene predmete, osredotočene na oblikovanje, od inovativnih pripomočkov do umetniškega domačega dekorja.

 • Omejena izdaja tiskovin: V prostor lahko vnesejo pridih umetniške prefinjenosti: odtisi znanih umetniških del ali plakatov z ikoničnimi grafičnimi vzorci.

 • Oblikovalske dišave: Parfumi ali kolonjske vode, ki so jih ustvarili znani oblikovalci, so pogosto v elegantno oblikovanih stekleničkah, ki odražajo njihovo estetiko.

 • Članstva v muzejih: Podarite jim članstvo v priznanem muzeju oblikovanja ali umetnosti, ki jim omogoča dostop do razstav, predavanj in dogodkov, ki jih navdihujejo.

 • Oblikovalski tehnični dodatki: Elegantna ohišja za telefone, ovitki za prenosne računalnike ali tehnični pripomočki, izdelani z mislijo na oblikovanje, vsakdanjemu življenju dodajo pridih elegance.

 • Izjava nakit: Nakit, ki so ga oblikovali znani umetniki ali oblikovalci, je lahko nosljiva umetnina, ki odraža njihov edinstven slog.

 • Sodobna stenska umetnost: Abstraktne ali sodobne umetnine, ki odražajo načela oblikovanja in služijo kot povod za pogovor.

 • Replike dizajnerskega pohištva: Miniaturne replike ikoničnih kosov pohištva, kot sta stol Barcelona ali Pantonov stol, so lahko dekorativne in poučne.

 • Oblikovalska delavnica ali razred: Prijavite jih na delavnico, povezano z oblikovanjem, na primer izdelavo pohištva, notranjim oblikovanjem ali grafičnim oblikovanjem, da bodo lahko raziskali svojo ustvarjalno plat.

Pri izbiri darila za ljubitelja oblikovanja poiščite predmete, ki ustrezajo njegovim specifičnim oblikovalskim preferencam, naj bodo moderne, minimalistične, navdihnjene s starinami ali avantgardne. Premišljeno darilo, ki odraža njihovo ljubezen do oblikovanja, bodo zagotovo cenili in občudovali.

Kako izbrati popolno darilo? Katere vidike morate upoštevati pri nakupu darila?

Pri izbiri popolnega darila je treba skrbno preučiti interese, želje in priložnost prejemnika. Tukaj so ključni vidiki, ki jih je treba upoštevati pri nakupu darila:

 • Interesi prejemnika: Prilagodite darilo prejemnikovim zanimanjem, strastem in dejavnostim. Darilo, povezano z nečim, kar imajo radi, kaže, da ste se potrudili izbrati nekaj pomembnega.

 • Priložnost: Razmislite o razlogu za darilo - ali gre za rojstni dan, obletnico, praznik ali poseben mejnik. Priložnost vas lahko usmeri k ustreznim možnostim daril.

 • Razmerje: Vaš odnos s prejemnikom je pomemben. Darilo za bližnjega prijatelja se lahko razlikuje od darila za sodelavca ali družinskega člana.

 • Starost: starost prejemnika lahko vpliva na vrsto primernega darila. Darila za otroke, najstnike in odrasle se lahko zelo razlikujejo.

 • Personaliziran dotik: Prilagojena darila z imenom prejemnika, začetnicami ali posebnim datumom lahko dodajo edinstven in sentimentalen pridih.

 • Praktičnost: Premislite, ali bo darilo uporabno v vsakdanjem življenju prejemnika. Praktična darila, ki ustrezajo njihovim potrebam, so lahko premišljena in cenjena.

 • Kakovost: Izberite kakovostno darilo, ki odraža vašo skrb in pozornost. Dobro izdelani predmeti imajo daljšo življenjsko dobo in pustijo pozitiven vtis.

 • Dejavnik presenečenja: Če je mogoče, darilu dodajte element presenečenja ali novosti. Nekaj nepričakovanega lahko darilo naredi še bolj nepozabno.

 • Sentimentalna vrednost: Darilo, ki ima sentimentalno vrednost, na primer dragocen spomin ali notranja šala, lahko ustvari globoko čustveno povezavo.

 • Kulturna občutljivost: Da bo vaše darilo primerno in spoštljivo, upoštevajte prejemnikovo kulturno ozadje in prepričanja.

 • Etični vidiki: Če ima obdarovanec močna etična prepričanja, izberite darilo, ki je v skladu z njegovimi vrednotami, na primer trajnostne izdelke ali izdelke brez krutosti.

 • Proračun: Določite proračun, ki vam ustreza, in v tem okviru izberite darilo. Premišljenost je pomembnejša od cene.

 • Izogibajte se stereotipom: Pri izbiri darila se izogibajte klišejem ali stereotipom. Razmišljajte o posamezniku in se ne zanašajte na posplošitve.

 • Darilne kartice: Če niste prepričani o željah obdarovanca, lahko z darilno kartico za njegovo najljubšo trgovino ali restavracijo sam izbere, kaj želi.

 • Predstavitev: Premislite, kako bo darilo predstavljeno. S premišljenim zavijanjem ali pakiranjem lahko izboljšate celotno izkušnjo.

Ne pozabite, da najboljša darila kažejo, da ste si vzeli čas za razumevanje in upoštevanje prejemnikove osebnosti in želja. Navsezadnje je darilo zares pomembno zaradi misli in truda, ki se skriva za njim.