90 items total
Namizni svečnik #1, 10,5 cm, srebrna, nerjaveče jeklo, Fritz Hansen FH840089
Namizni svečnik #1, 10,5 cm, zlata, medenina, Fritz Hansen
79 €
FH840092
Namizni svečnik #2, 13 cm, srebrna, nerjaveče jeklo, Fritz Hansen FH840088
Namizni svečnik #2, 13 cm, zlata, medenina, Fritz Hansen
86 €
FH840091
Namizni svečnik ASTRO, 14 cm, zelena, steklo, Hübsch
Outlet
77 € –13 %
66,30 €
HU991418
Namizni svečnik HURRICANE, 38 cm, medenina, Bjørn Wiinblad
156 €
BJORW56407
Namizni svečnik HURRICANE, 46 cm, medenina, Bjørn Wiinblad
175 €
BJORW56408
Namizni svečnik HURRICANE, 55 cm, medenina, Bjørn Wiinblad
194 €
BJORW56409
Namizni svečnik IDA, 10 cm, črna, železo, Stelton
37,95 € –16 %
31,60 €
SN480
Namizni svečnik, 20 cm, srebrna, nerjaveče jeklo, Fritz Hansen
206 €
FH840087
Namizni svečnik, 20 cm, zlato, medenina, Fritz Hansen
206 €
FH840090
Stojalo za namizne sveče BILBAO, 32 cm, rjava, aluminij, Philippi PHP238039
Svečnik DARA, 35 cm, rjava barva, steklo, Bloomingville
Outlet
44 € –23 %
33,67 €
BV82053285
Svečnik LITUS, 10 cm, rjav, steklo, Bloomingville
12 €
BV82055081
Svečnik za čajne svečke CORRY, 12 cm, Philippi
25 €
PHP341004
Svečnik za čajne svečke LIGHTHOUSE, set 2 kosov, 17 cm, Philippi
58,50 €
PHP123176
Svečnik za čajne svečke LINE, 14 cm, apno, Philippi
Outlet
29,90 € –25 %
22,42 €
PHP107010
Svečnik za čajne svečke LINE, 17 cm, siva, Philippi
39,90 €
PHP107013
Svečnik za čajne svečke ROLL, medenina, Hübsch
Outlet
29 € –25 %
21,75 €
HU991317
Svečnik za namizne sveče ROLL, 12 cm, medenina, Hübsch
Outlet
29 € –25 %
21,75 €
HU991316
Up
More products

Svečniki - dodajte nekaj sloga in razpoloženja svoji notranjosti

Zakaj so svečniki pomembni za vaš domači dekor?

Svečniki so pomembni elementi domačega dekorja, ki imajo tako praktične kot estetske prednosti. Zakaj so pomembni:

 • Ambient in razpoloženje: Svečniki imajo ključno vlogo pri ustvarjanju ambienta in razpoloženja v prostoru. Topel in nežen sij sveč ustvarja prijetno in vabljivo vzdušje, ki je kot nalašč za sprostitev, romantiko ali sprostitev po dolgem dnevu.

 • Vizualna privlačnost: Svečniki so na voljo v različnih slogih, materialih in oblikah, zato so vsestranski dekorativni dodatki. Vsakemu prostoru lahko dodajo eleganco, čar in prefinjenost. Svečniki prispevajo k vizualni estetiki prostora, od elegantnih in sodobnih do okrašenih in tradicionalnih.

 • Osrednje točke: Večji ali edinstveno oblikovani svečniki lahko služijo kot osrednje točke v prostoru. Njihova strateška postavitev pritegne pozornost in doda zanimivost določenim območjem ter prispeva k celotni kompoziciji oblikovanja.

 • Tekstura in globina: Svečniki v vaš dekor vnesejo različne teksture in dimenzije. Ne glede na to, ali so izdelani iz kovine, stekla, keramike ali lesa, prinašajo otipljive elemente, ki obogatijo čutno izkušnjo prostora.

 • Večplastna osvetlitev: Poleg dekorativne vrednosti svečniki prispevajo tudi k večplastni osvetlitvi, zlasti ob večerih ali posebnih priložnostih. Dopolnjujejo druge vire svetlobe in zagotavljajo mehkejši, intimnejši sijaj.

 • Vsestranskost: Svečniki se zlahka premikajo in prestavljajo, da ustrezajo različnim priložnostim ali sezonskim spremembam dekoracije. So prilagodljiv način za posodobitev videza prostora brez večjih posegov.

 • Simbolika in obredi: Sveče imajo pogosto simbolične pomene, saj predstavljajo upanje, toplino, praznovanje ali spomin. Svečniki so primeren in spoštljiv način za razstavljanje in uživanje sveč med različnimi obredi in dogodki.

 • Sprostitev in dobro počutje: Prižiganje sveč lahko spodbuja sprostitev in dobro počutje. Svečniki ustvarijo prostor, namenjen temu obredu, v katerem se lahko sprostite in napolnite z energijo.

 • Prilagajanje: Izbira svečnikov, ki ustrezajo vašemu osebnemu slogu, vam omogoča, da v svoj dekor vnesete svojo osebnost. Izberete lahko držala, ki ustrezajo vašemu okusu in željam, tako da bo vaš prostor postal edinstveno vaš.

 • Darila in žetoni: Svečniki so primerna darila za različne priložnosti. Gre za vsestranska darila, ki lahko ustrezajo različnim okusom in željam, zato so cenjena darila naklonjenosti.

Če povzamemo, svečniki presegajo funkcionalno podporo; izboljšajo vizualno privlačnost, vzdušje in celo čustveno odmevnost vašega doma. Vključevanje svečnikov v dekor ponuja priložnost za ustvarjanje vabljivega in smiselnega okolja, ki skrbi tako za estetiko kot za dobro počutje.

Kako svečnike prilagoditi svojemu domačemu slogu?

Pri prilagajanju svečnikov svojemu domačemu slogu upoštevajte splošno temo dekorja, barvno paleto in estetske preference svojega prostora. Tukaj je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali doseči skladen in harmoničen videz:

 • Določite svoj domači slog: Določite splošni slog vašega doma. Je moderen, tradicionalen, rustikalen, minimalističen, industrijski, boemski ali kakšen drug slog? Pri izbiri vam bo v pomoč razumevanje motiva vašega doma.

 • Upoštevajte materiale: Izberite svečnike, ki so usklajeni s prevladujočimi materiali v vašem dekorju. Če je vaš slog industrijski, se na primer odločite za kovinska ali betonska držala. Za rustikalno tematiko razmislite o lesenih ali obrabljenih oblogah.

 • Barvna harmonija: Barve svečnikov prilagodite barvni paleti prostora. Uskladite se z obstoječim pohištvom, stenami in dodatki. Izberite odtenke, ki se zlivajo z okoljem ali pa so v dopolnilnem kontrastu.

 • Merilo in sorazmerje: Svečniki naj bodo primerni za prostor. V večjih prostorih lahko namestite večje ali več držal, v manjših pa lahko uporabite bolj občutljive možnosti.

 • Detajli in ornamentika: Bodite pozorni na podrobnosti, kot so vzorci, teksture in okraski. Zapleteni vzorci so primerni za tradicionalne ali eklektične sloge, medtem ko se preproste in čiste linije dobro ujemajo s sodobnim ali minimalističnim dekorjem.

 • Osebni okus: Upoštevajte svoje osebne preference in razpoloženje, ki ga želite ustvariti. Če imate radi prijeten in romantičen ambient, izberite držala, ki razpršijo mehko in toplo svetlobo. Za eleganten in sodoben videz se odločite za poenostavljene modele.

 • Tema in sezona: Uskladite svoje odločitve s sezonskimi ali tematskimi okraski. Med prazniki na primer razmislite o držalih, ki dopolnjujejo praznično dekoracijo.

 • Grozdenje in združevanje v skupine: Svečniki se med seboj mešajo in dopolnjujejo za večplasten in eklektičen videz. Različne velikosti in sloge držal združite v skupine, da ustvarite zanimiv prikaz.

 • Kohezivni zaslon: Postavite svečnike na mesta, ki povečujejo njihov učinek. Na vidnem mestu jih lahko razstavite na kaminih, kavnih mizicah, jedilnih mizah ali policah.

 • Poskus: Ne bojte se eksperimentirati in zaupajte svojim instinktom. Včasih lahko nepričakovane kombinacije pripeljejo do edinstvenih in očarljivih aranžmajev.

Ne pozabite, da doseganje skladnega videza ne pomeni, da se mora vse popolnoma ujemati. Dobro izbrana mešanica svečnikov, ki odražajo vaš slog in osebnost, lahko vašemu dekorju doda značaj in globino. Cilj je ustvariti uravnoteženo in prijetno okolje, ki bo ustrezalo vašim estetskim željam in v katerem bo vaš dom resnično odseval vas.

Na spletni strani Kulina boste našli širok izbor svečnikov, primernih za različne zahteve, sloge notranjosti in vrste sveč, ki so na voljo pri priznanih proizvajalcih, kot so Philippi, Höfats, Hübsch, in še veliko drugih.