Plinski žari in dodatki

4 items total
Plinski žar FIREGLOBE, Eva Solo
Plinski žar FIREGLOBE, Eva Solo
Na zalogi na spletu (1 pcs)
817 €
ES571406
Plinski žar MINICHEF, 420 G, Outdoorchef
Plinski žar MINICHEF, 420 G, Outdoorchef
Na zalogi na spletu (1 pcs)
477,10 €
ODCH1812805
Plinski žar v setu CHELSEA, 420 G, Outdoorchef
339 € –8 %
311 €
ODCH1812048
Odlagalna polička in pokrov za AMBRI 450 G EVO, Outdoorchef
77 €
ODCH1821513

Plinski žar in dodatki - popolna kombinacija za kuhanje na prostem

Ko gre za kuhanje na prostem, plinski žarnič ne moremo očitati preprostosti in prilagodljivosti. Z gumbom lahko hitro in preprosto nastavite idealno temperaturo za peko na žaru, praženje ali dimljenje vaših najljubših jedi.

Z ustrezno dodatno opremo lahko svoj plinski žar dvignete na višjo raven in pripravite fantastične večerje na prostem, ki bodo navdušile vašo družino in prijatelje.

Kaj so plinski žari?

Plinski žari so naprave za kuhanje na prostem, ki segrevajo površino za kuhanje s propanom ali zemeljskim plinom. So priljubljena alternativa klasičnim žarom na oglje, saj se hitreje segrejejo in omogočajo natančnejši nadzor temperature.

Plinski žari so sestavljeni iz gorilnika iz nerjavečega jekla ali litega železa, kuhalne površine, kot je rešetka ali pokrov žara, in rezervoarja za propan. Za zagon vira toplote se uporablja gumb, temperaturo pa je mogoče uravnavati z regulacijskimi gumbi.

Plinski žari so na voljo v različnih velikostih in vrstah ter so priljubljeni tako za domače kuhanje na prostem kot tudi za uporabo v restavracijah, tovornjakih s hrano in drugih poslovnih prostorih.

Na spletni strani Kulina boste našli nekaj lepih plinskih žarov svetovno znanih blagovnih znamk, kot so Eva Solo, Outdoorchef, in Rösle.

Kakšne so prednosti uporabe plinskih žarov?

Uporaba plinski žar kuhanje na prostem ima številne prednosti:

  • Udobje: Ena glavnih prednosti uporabe plinski žar je udobje, ki ga zagotavlja. V nasprotju z žari na oglje, ki se lahko vžgejo in segrejejo šele čez nekaj časa, lahko plinske žare vklopite s pritiskom na gumb in so pripravljeni za peko v nekaj minutah. Zato so odlična izbira za hitre delovne večere ali nenačrtovana srečanja na vrtu.
  • Nadzor temperature: Še ena prednost plinskih žarov je možnost natančnega uravnavanja temperature kuhanja. Večina plinskih žarov ima več gorilnikov, ki jih lahko upravljate posamično, kar omogoča ustvarjanje različnih temperaturnih območij na žaru. Tako lahko hkrati pripravite več vrst hrane in zagotovite, da je vsaka jed pripravljena do popolnosti.
  • Vsestranskost: Plinski žari omogočajo tudi pripravo različnih jedi. Na plinski žarlahko pripravite različne jedi, vključno z mesom, morskimi sadeži, zelenjavo in celo pico. Nekateri plinski žari imajo celo dodatne funkcije, kot so stranski gorilniki in vrtljivi nastavki, ki povečajo raznolikost jedi, ki jih lahko pripravite.
  • Enostavno čiščenje: Plinske žare je na splošno lažje čistiti kot žare na oglje. Ostankov pepela ali oglja ni treba čistiti, rešetke za kuhanje pa lahko preprosto odstranite in očistite s krtačo ali gobo.
  • Dolgoročna življenjska doba: Plinski žari so pogosto izdelani iz trpežnih materialov, kot sta nerjavno jeklo ali litina. Ne potrebujejo veliko vzdrževanja in lahko z ustrezno nego in vzdrževanjem služijo več let.

Kako izberem dodatno opremo za svoj plinski žar?

Zaradi številnih možnosti je izbira ustrezne dodatne opreme za plinski žar lahko težavna. Vendar pa je treba pri izbiri primerne dodatne opreme upoštevati nekaj dejavnikov:

Velikost žara: Upoštevajte velikost in vrsto plinski žar , ki ga imate. Za večje žare bo morda treba uporabiti dodatno opremo ali rešetke. Nekateri dodatki so lahko odvisni od modela ali blagovne znamke, zato pred nakupom preverite združljivost.

Način kuhanja: Upoštevajte, kakšne jedi radi pripravljate na plinski žar. Če zajtrk najraje pripravljate na žaru, je plošča za peko na žaru odlična izbira.

Prebrskajte naš izbor orodij in pripomočkov za peko na žaru in če še vedno niste prepričani, kateri žar izbrati, preberite naš celoten vodnik za nakup popolnega žara za vašo družino.