Darila za ljubitelje kuhanja in gurmane

Za ljubitelje hrane in kuhanja

Kako lahko ugodimo tistim, za katere je kuhanje pravo veselje? Tako, da jim ponudimo ustrezno opremo. Ker je kuhanje s pravim orodjem bolj zabavno, rezultati pa še boljši. In če je kuhinjska oprema obenem tudi videti lepa, bo videti odlično tako v kuhinji kot na Instagramu.

 

Osnovna kuhinjska oprema

Lonci, ponve, noži, mlinčki za sol in poper. Za tiste, ki so navdušeni nad kuhanjem in za tiste, ki želijo svojo kuharsko umetnost dvigniti na višjo raven, sta kakovostni lonec ali nož v kuhinji enako pomembna kot elegantna črna obleka ali trenčkot v garderobi. To so temeljne osnove. Zbrali smo jih za vas v našem vodniku za 10 osnovnih kuhinjskih dodatkov.

 

De Buyer darilni steak komplet

Dokonalý steak

Za odlično pripravljeno meso so potrebne kakovostne sestavine, nekaj vaje in predvsem dobra ponev. Kuharji se za pripravo mesa običajno odločajo za tradicionalne jeklene ponve, kot so ponve francoske blagovne znamke de Buyer,, vzdržljive litoželezne ali bakrene ponve. Po drugi strani pa lahko izberete naprednejšo, sodobno tehnologijo, ki združuje nelepljivo površino in odlično toplotno prevodnost, kot je ProfiResist ponev nemške blagovne znamke WMF.

 

Za napredne kuharje

Presenečenje z aparatom ali pripomočkom, ki bo obogatil njegova ali njena kulinarična obzorja. Kuhanje v vakuumu pri nizkih temperaturah z loncem sous vide, priprava svežega domačega jogurta po lastnem okusu (grški, jogurtovi napitki, pa tudi veganski ali brez laktoze) ali priprava jajc po lastnih željah. To so "triki", ki jih bodo cenili vsi ljubitelji odlične hrane in vrhunskega jedilnika.

VAKUUMSKI KOMPLET

Če veliko kuhate, postane shranjevanje velika težava. Z vakuumskim kompletom bodo sestavine in pripravljeni obroki zdržali do petkrat dlje. Poleg tega lahko komplet uporabite tudi za nežno kuhanje v vakuumu po metodi sous vide.

APARATI ZA JOGURT

Pripravite svež domači jogurt po svojem okusu (grški jogurt, jogurtov napitek ali celo veganski jogurt ali jogurt brez laktoze). Enostavno ga ne morete primerjati s tistim, ki ga kupite v trgovini.

NOŽI DELLINGER

Orodje za kuhinjskega samuraja. Verjetno že ima osnovni komplet nožev. Če pa resnično uživa v kuhanju, noži niso le orodje, temveč tudi izraz osebnosti. Tako kot na primer noži Dellinger.

BAKRENI LONCI

Teh loncev in ponev ne shranjujemo v omarah. To posodo ponosno razstavimo v kuhinji. Je lepa kulinarična klasika in z veseljem jo bodo podedovale naslednje generacije.

 

 

Edini in najboljši.

Vsi ga poznajo, vsi ga imajo radi. Stoječi mešalnik KitchenAid je najbolje prodajani kuhinjski robot na svetu, zvezda kuhinj in stalnica na poročnih seznamih. In razumljivo je, zakaj. Kultni dizajn iz 50. let prejšnjega stoletja nikoli ne gre iz mode, s široko paleto barv in zamenljivih posod pa si lahko vsak ustvari svoj original. Brezkompromisna zmogljivost, preprosta uporaba in širok izbor dodatne opreme za skoraj vsako kuhinjsko opravilo. Če ga še nima, bo o njem zagotovo sanjal/-a.

 

66 items total
Ponev za palačinke MINERAL B ELEMENT, 24 cm, jeklena, de Buyer
46,94 € –38 %
28,80 €
DB561524
Ponev za cvrtje MINERAL B ELEMENT, 28 cm, jeklo, de Buyer
83,53 € –41 %
48,60 €
DB561028
Set loncev MINI, 5 kosov,WMF
Set loncev MINI, 5 kosov,WMF
Na zalogi na spletu (21 pcs)
158,40 €
WM718556040
Lupilec za zelenjavo, iz nerjavečega jekla, Victorinox
18 €
VN76074
Ponev za cvrtje MINERAL B ELEMENT PRO, 28 cm, jeklo, de Buyer
97,65 € –18 %
79,12 €
DB568028
Ponev z nelepljivim premazom PROFI RESIST, 24 cm, WMF
109 € –12 %
95 €
WM1756246411
Set mlinčkov za sol in poper CERAMIL, les, WMF
69,30 €
WM0652314500
Blok za nože, prilagodljiv vložek, les, Continenta
49,49 €
CONT3314
Ekonom lonec PERFECT PREMIUM, 4,5 l, brez vložka, WMF
229 € –9 %
208 €
WM0795829990
Merilne žličke, set 4 kosov, de Buyer
11,53 € –18 %
Merilne žličke, set 4 kosov, de Buyer
Na zalogi na spletu (17 pcs)
9,36 €
DB482701
Podloga za peko makronov, 40 x 30 cm, de Buyer
26,18 € –34 %
17,28 €
DB493540
Termometer za meso PROFI PLUS, WMF
48,90 € –14 %
Termometer za meso PROFI PLUS, WMF
Na zalogi na spletu (14 pcs)
42 €
WM1872386030
Kuhinjski časomer PREMIUM ONE, WMF
Kuhinjski časomer PREMIUM ONE, WMF
Na zalogi na spletu (9 pcs)
18,80 €
WM0799766040
Kuhinjski kozarec za shranjevanje DEPOT, 1 l, WMF
30,20 €
WM0661616040
Mandoline rezalnik TOP TOOLS, WMF
Mandoline rezalnik TOP TOOLS, WMF
Na zalogi na spletu (8 pcs)
89,90 €
WM0686106040
Nož za sir ACACIA, set 3 kosov, Nicolas Vahé
23,99 € –0 %
23,90 €
NV106660090
Rezilo za pico PROFI PLUS, nelepljiva površina, WMF
29,90 € –10 %
26,70 €
WM1872196030
Samonapajalni cvetlični lonec GOURMET HERB GARDEN, set 3 kosov, WMF
101,60 €
WM0641306040
Santoku nož NORDIC KITCHEN, 18 cm, Eva Solo
229,95 € –28 %
164,30 €
ES515402
Set jedilnega pribora za zrezke, 12 kosov, WMF
59,90 € –13 %
52 €
WM1280239990
Aparat za jogurt JG 3521, v setu s 7 kozarci, Severin
62,99 € –12 %
55 €
SEVEJG3521
Deska za rezanje VLAJKA L, 25 x 35 cm, ameriški oreh, UBRD
124 € –12 %
109 €
UBRD114MAO
Up
More products

Najboljša darila za ljubitelje kuhanja in gurmane

Je kuhinjsko orodje dobra ideja za darilo?

Kuharski pripomoček je lahko čudovita zamisel za darilo za nekoga, ki je navdušen nad kulinariko. Pravo kuhinjsko orodje, premišljeno izbrano glede na njihove interese in potrebe, lahko izboljša njihovo kuhinjsko izkušnjo in spodbudi njihovo ustvarjalnost. Dobro izbrano kuhinjsko orodje, od visokokakovostnih nožev in inovativnih pripomočkov do specializiranih pripomočkov in naprav, lahko postane nepogrešljiv del njihovega kulinaričnega orodja. Vendar je treba upoštevati prejemnikove preference in način kuhanja, da se zagotovi, da orodje ustreza njegovemu strokovnemu znanju in kulinaričnim željam. Če orodje za kuhanje izberete skrbno in z upoštevanjem njihovega okusa, lahko z njim pokažete svojo skrbnost in spoštovanje njihove strasti, zato je to premišljena in praktična izbira darila.

Če iščete popolno darilo za ljubitelja kuhanja ali pravega gurmana, ste na pravem mestu, saj na spletni strani Kulina vemo vse o visokokakovostnih kuhinjskih pripomočkih in z našo ponudbo kuhinjski pripomočki posode in kuhinjski pripomočki zlahka zadovoljimo vsakega kuharja, ne glede na to, ali je domači ali profesionalni kuhar. Svoje znanje in izkušnje radi delimo z vami, zato si oglejte tudi naše nakupovalne priročnike, vključno s priročnikom za nakup loncev, ponvic, nožev in osnovnih kuhinjskih pripomočkov.

Katera so najboljša darila za ljubitelje kuhanja?

Darila za ljubitelje kuhanja morajo poudariti njihovo strast do kulinaričnih stvaritev in izboljšati njihove izkušnje v kuhinji. Tukaj je nekaj odličnih idej:

 • Kakovostna kuhinjska posoda: Vrhunski lonci, ponve in pripomočki so nujni za vsakega ljubitelja kuhanja. Razmislite o visokokakovostnem kuharski nož, litoželezno ponev ali vsestransko ponev z nelepljivim premazomleko.

 • Kuharski tečaji: Prijavite jih na kuharski tečaj ali delavnico, da bi jim pomagali osvojiti nove tehnike ali kuhinje.

 • Pripomočki za kuhanje: Inovativni pripomočki, kot so spiralizatorji, potopni mešalniki in kuhinjske tehtnice, lahko izboljšajo njihovo kuharsko igro.

 • Kuharske knjige: Dobro urejena kuharska knjiga z novimi recepti in kulinaričnim navdihom je lahko čudovit dodatek k njihovi zbirki.

 • Komplet za zeliščni vrt: Pomagajte jim pri gojenju lastnih svežih zelišč s kompletom za zeliščni vrt ali notranjim sadilnikom.

 • Komplet začimb: V tem primeru lahko začinite njihovo paleto okusov z set visokokakovostnih začimb, eksotičnih mešanic ali naročnino na začimbe.

 • Naročniška škatla za kuhanje: Naročniške storitve, ki zagotavljajo gurmanske sestavine ali komplete obrokov, lahko kuhanje naredijo bolj vznemirljivo.

 • Personaliziran Predpasnik: Predpasnik po meri z njihovim imenom ali zabavnim dizajnom, povezanim s kuhanjem, doda osebno noto njihovemu kuhinjskemu oblačilu.

 • Kuhinjska umetnost in dekor: V kuhinji lahko prostor za kuhanje popestrijo dekorativne umetnine, plakati ali stenske nalepke.

 • Delovno mesto za kuhanje: Razmislite o trpežnem deska za rezanje, držalo za nože ali kuhinjski organizator, da bo njihov delovni prostor urejen.

 • Aparat za kavo ali mlinček: Kakovosten aparat za kavo ali mlinček je premišljena izbira za tiste, ki uživajo v dobri skodelici kave.

 • Naročnina na revije za kuhanje: Naročnina na revije o kuhanju ali hrani jih obvešča o najnovejših trendih in receptih.

 • Posebne sestavine: Začinki in gurmanska olja, kisi, izdelki iz tartufov ali edinstvene omake lahko razburljivo popestrijo njihove kuharske poskuse.

 • Termometer za kuhanje: Digitalni termometer za meso poskrbi za vedno popolno pripravljene jedi.

 • Naročnina na aplikacije za kuhanje: Naročnina na kuharsko aplikacijo z obsežno zbirko receptov in navodil je lahko digitalni kulinarični spremljevalec.

 • Personalizirana deska za rezanje: Vgravirana deska za rezanje z njihovim imenom ali posebnim sporočilom v njihovo kuhinjo vnese osebno noto.

 • Vodnik za združevanje vina ali piva: Če radi kombinirajo hrano s pijačo, jim lahko vodnik o kombiniranju vina ali piva prinese poučno informacijo.

 • Kuhinjski časovnik: Eleganten in funkcionalen kuhinjski časovnik jim pomaga učinkovito upravljati čas kuhanja.

 • Kuharske oddaje ali filmi: zbirka televizijskih oddaj, dokumentarcev ali filmov, povezanih s kuhanjem, je lahko zabavna in navdihujoča.

 • Dodatki za fotografiranje hrane: Za tiste, ki radi dokumentirajo svoje kulinarične stvaritve, razmislite o rekvizitih in ozadjih za fotografiranje hrane.

Na koncu je najboljše darilo za ljubitelja kuhanja nekaj, kar se ujema z njegovimi kulinaričnimi interesi, ustreza njegovim potrebam v kuhinji in v njem vzbudi strast do ustvarjanja okusnih jedi.

Kako izbrati popolno darilo? Katere vidike morate upoštevati pri nakupu darila?

Pri izbiri popolnega darila je treba dobro premisliti o interesih, željah in priložnosti prejemnika. Tukaj so ključni vidiki, ki jih je treba upoštevati pri nakupu darila:

 • Interesi prejemnika: Prilagodite darilo prejemnikovim zanimanjem, strastem in dejavnostim. Darilo, povezano z nečim, kar imajo radi, kaže, da ste se potrudili izbrati nekaj pomembnega.

 • Priložnost: Razmislite o razlogu za darilo - ali gre za rojstni dan, obletnico, praznik ali poseben mejnik. Priložnost vas lahko usmeri k ustreznim možnostim daril.

 • Razmerje: Vaš odnos s prejemnikom je pomemben. Darilo za bližnjega prijatelja se lahko razlikuje od darila za sodelavca ali družinskega člana.

 • Starost: starost prejemnika lahko vpliva na vrsto primernega darila. Darila za otroke, najstnike in odrasle se lahko zelo razlikujejo.

 • Personaliziran dotik: Prilagojena darila z imenom prejemnika, začetnicami ali posebnim datumom lahko dodajo edinstven in sentimentalen pridih.

 • Praktičnost: Premislite, ali bo darilo uporabno v vsakdanjem življenju prejemnika. Praktična darila, ki ustrezajo njihovim potrebam, so lahko premišljena in cenjena.

 • Kakovost: Izberite kakovostno darilo, ki odraža vašo skrb in pozornost. Dobro izdelani predmeti imajo daljšo življenjsko dobo in pustijo pozitiven vtis.

 • Dejavnik presenečenja: Če je mogoče, darilu dodajte element presenečenja ali novosti. Nekaj nepričakovanega lahko darilo naredi še bolj nepozabno.

 • Sentimentalna vrednost: Darilo, ki ima sentimentalno vrednost, na primer dragocen spomin ali notranja šala, lahko ustvari globoko čustveno povezavo.

 • Kulturna občutljivost: Da bo vaše darilo primerno in spoštljivo, upoštevajte prejemnikovo kulturno ozadje in prepričanja.

 • Etični vidiki: Če ima obdarovanec močna etična prepričanja, izberite darilo, ki je v skladu z njegovimi vrednotami, na primer trajnostne izdelke ali izdelke brez krutosti.

 • Proračun: Določite proračun, ki vam ustreza, in v tem okviru izberite darilo. Premišljenost je pomembnejša od cene.

 • Izogibajte se stereotipom: Pri izbiri darila se izogibajte klišejem ali stereotipom. Razmišljajte o posamezniku in se ne zanašajte na posplošitve.

 • Darilne kartice: Če niste prepričani o željah obdarovanca, lahko z darilno kartico za njegovo najljubšo trgovino ali restavracijo sam izbere, kaj želi.

 • Predstavitev: Premislite, kako bo darilo predstavljeno. S premišljenim zavijanjem ali pakiranjem lahko izboljšate celotno izkušnjo.

Ne pozabite, da najboljša darila kažejo, da ste si vzeli čas za razumevanje in upoštevanje prejemnikove osebnosti in želja. Navsezadnje je darilo zares pomembno zaradi misli in truda, ki se skriva za njim.