WMF ProfiResist

WMF PROFI RESIST
Prava ponev, že od samega začetka.
Ponev s premazom proti prijemanju za vse življenje.
Ponev, odporna na praske in visoke temperature, za peko mesa.
#1
Blagovna znamka WMF je številka ena v kategoriji gospodinjskih izdelkov v Nemčiji.
160 let zgodovine. Več kot 500 nagrad za oblikovanje.
Dotik pravega mojstrstva.
Nerjaveče in proti prijemanju
Zaščitna mrežica
Površina prevleke proti prijemanju PermaDur je zaščitena z dvignjeno strukturo iz nerjavečega jekla v obliki satja. To ne le ščiti proti praskam, ampak omogoča tudi idealno porazdelitev maščobe za enakomerno porjavitev in hrustljavo cvrtje.
PermaDur površina proti prijemanju
Izjemno trpežna in brez škodljivih snovi. Primerno za bliskovito cvrtje kot tudi za nežno kuhanje z majhno količino maščobe (npr. za ribe, jajca ali palačinke).
Hitro in enakomerno segrevanje
Ponve so izdelane iz treh slojev materiala - aluminijastega jedra, notranjega 18/10 nerjavnega jekla in zunanjega izjemno trpežnega kromiranega jekla. Ta material enakomerno porazdeli toploto po celotni površini posode.
Univerzalno
Za pečico in indukcijo
Ponve so toplotno odporne do 260 °C in primerne za vse vrste kuhališč, vključno z indukcijskimi kuhalnimi ploščami.
Ročaj za zmanjševanje toplote
Ročaj ima votlo konstrukcijo, zaradi česar je manj vroč in omogoča udobno držanje posode v roki. * Ne velja, če uporabljate posodo v pečici
Enostavno prelivanje
Širok rob ponve omogoča lažje prelivanje brez kapljanja
WMF Profi Resist - najboljše iz obeh svetov
Cvrtje kot s ponvijo iz nerjavečega jekla ali jekla, z lahkoto in priročnostjo ponve s premazom proti prijemanju.
Prednosti in slabosti ponev s premazom proti prijemanju
Ponve s premazom proti prijemanju so pogosta izbira za kulinarične začetnike. Jajca ali palačinke se nanje ne bodo prijemale in njihovo vzdrževanje je zelo enostavno. Vendar pa je na njih težko speči zrezek - ni jih mogoče segreti na visoko temperaturo, skorja in tekočina, ki so ključnega pomena za okus mesa, pa se na površini proti prijemanju ne bodo oblikovale.
Če je površina proti prijemanju opraskana, izgubi lastnosti proti prijemanju. Prav tako bodite previdni pri nakupu cenejših ponev. Slabe kakovosti površine proti prijemanju lahko vsebujejo PFOA in druge škodljive snovi, ki se sproščajo v hrano, če se opraskajo.
Lahke ponve se morda zdijo odlične za kuhanje, vendar po enem letu pogosto ugotovite, da se začnejo luščiti. Ponev se ne segreva enakomerno, palačinke pa bodo na robovih zažgane in na sredini premalo pečene.
WMF PROFI RESIST
Združevanje prednosti obeh svetov
Prednosti in slabosti ponev iz nerjavečega jekla ali jekla
Jeklene ponve so idealne za kuhanje mesa. Lahko jih segrejemo na visoko temperaturo za hitro porjavitev in pečenje mesa. Bolj ko jih uporabljate, boljše so in postanejo naravno odporne proti prijemanju. So še posebej trpežne in trajajo v bistvu vse življenje.
Za njihovo uporabo pa potrebujete nekaj spretnosti in izkušenj. Jeklene posode je treba pred prvo uporabo premazati. In mnogim ljudem se enostavno zdijo neprimerne, še posebej za pripravo občutljivih živil, kot so ribe ali jajca.
„Popolnoma sem zadovoljna, živila se ne zažigajo in meso je lepo praženo. Enostavno umivanje tudi brez pomivalnega stroja.“
Marcela M.
„Popolna ponev! Profi resist prevleka deluje odlično. Kupil jih bom več ;-)“
Dušan E.