Japonski Santoku nož FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer

Code: DB428117
Brand: de Buyer
109,30 €
Na zalogi na spletu (5 pcs)

Japonski nož Santoku De Buyer ima visoko 17 cm dolgo rezilo iz visokokakovostnega nemškega jedilnega jekla. Izjemna ostrina, edinstven sistem uravnoteženja noža glede na kuharjeve potrebe. Ročaj za udobno delo brez utrujenosti.

Detailed information

Product detailed description

POPIS

Japonský nůž Santoku De Buyer 19 cm

Japonski nož iz kolekcije Fibre Karbon 2 podjetja De Buyer ima visoko in dolgo rezilo ter je izjemno oster. Nož Santoku je vsestransko uporaben - idealen za rezanje, sekljanje in drobljenje. Primeren je za zelenjavo, meso, ribe in zelišča. V azijski kuhinji se uporablja predvsem za rezanje zelenjave v tanke rezance in rezanje mesa na majhne koščke za hitro pripravo v ponvi WOK.

Rezilo je izdelano iz visokokakovostnega nemškega nerjavečega jekla X50CrMoV15 (posebno jeklo za nože) s trdoto 56 HRC (Rockwellova lestvica trdote). Serija FK2 ima edinstven sistem uravnoteženja noža glede na potrebe posameznega kuharja. Preprosto odvijajte nogo iz nerjavečega jekla na ročaju in odstranite potrebno količino vložkov iz nerjavečega jekla.

Ročaj noža je ročno izdelan s plastenjem ogljikovih vlaken. Zaradi tega je zelo trpežen in močan ter omogoča prijeten in udoben oprijem za rezanje brez utrujenosti. Zaščita ščiti prste. Priporočamo le nežno ročno pranje in redno vzdrževanje z brusilnikom in brusilnikom za nože. Stojalo za nože je idealno za varno shranjevanje nožev.

SPECIFIKACIJE

Dolžina noža : 32 cm

Dolžina rezila : 17 cm

Material: poseben nož nocel, ogljikova vlakna (ročaj)

Barva: srebrna, črna (ročaj)

PREDNOSTI IN SLABOSTI

plus

Nož Santoku je vsestransko uporaben.

Rezilo je izjemno ostro.

Rezilo noža je izdelano iz nemškega nerjavečega jekla vrhunske kakovosti.

Edinstven sistem uravnoteženja noža glede na potrebe kuharja.

Zaščita ščiti prste. Gladek prehod med varovalom in ročajem.

Ergonomski ročaj zagotavlja varen, udoben in prijeten oprijem za delo brez utrujenosti.

Nož je primeren tudi za profesionalno uporabo.

PRAKTIČNI NASVETI

Primerno zapomivanje v pomivalnem stroju: NE

Da bi zagotovili dolgotrajnejšo ostrino, nož vedno umivajte le v hladni vodi.

RAZLIKA MED BRUSILNIM KAMNOM, BRUSILNIKOM NOŽEV IN BRUSILNIM KAMNOM

Brusilnik nožev uporabljajte med rednim vzdrževanjem - pred vsako uporabo noža. Vendar pa brusilnik za nože ali brusilni kamen uporabljajte le občasno, da nožu povrnete prvotno ostrino, tj. ko je nož res dolgočasen.

PLOŠČA ZA NOŽE

Brusilnik za nože se uporablja za redno vzdrževanje nožev. Z brusilnikom za nože lahko hitro in preprosto obnovite prvotno ostrino svojih nožev. Za vzdrževanje rezila uporabite brusilnik. Na že dolgo neostrem nožu ni lahko ustvariti ostrega roba - v tem primeru izberite brusilnik za nože ali brusilni kamen. Brusilnik ima ročaj, brusilni del pa ima lahko finejšo ali bolj grobo površino. Brusilnik ni praktičen za vzdrževanje prevelikih nožev.

Brusilni del brusilnega kamna je lahko izdelan iz različnih materialov - diamanta, keramike, posebnega rezalnega jekla itd. Dolžino brusilnega dela je treba izbrati glede na dolžino rezil nožev, ki jih je treba nabrusiti. Na voljo so brusilniki z deli za brušenje od 20 cm do 31,5 cm - poseben mesarski brusilnik za brušenje velikih nožev.

Brušenje noža z brusnim kamnom

broušení nože ocílkou

V eni roki držite brusilnik navpično, v drugi pa nož (nagnjen pod kotom približno 20° glede na površino brusilnika). Najbolje je imeti oporo (npr. mizo in brisačo, da brusilnik ne zdrsne), da ohranite enak kot po celotnem rezilu in da je ostrenje natančno. Delo z brusilnikom je treba vaditi, da se izognete neželenim zobcem na rezilu. Potegnite nož od pete do konice proti rezilu in enako ponovite z druge strani rezila (20-krat na vsaki strani). Poskusite ohraniti enak kot med nožem in brusilnikom in ne pritiskajte premočno.

BRUSILNIK NOŽEV

Z brusilnikom za nože lahko povrnete prvotno ostrino noža. Za razliko od brusilnika nožev lahko obdeluje tudi dolgočasne nože. Brusilnik za nože vsebuje brusilne plošče iz različnih materialov, s katerimi raztegnete nož. Tako je ostrenje nožev z brusilnikom nožev zelo enostavno in hitro. Z brusilnimi ploščicami nekajkrat prestavite rezilo po celotni dolžini noža in spet boste imeli popolnoma oster nož. Brusilnik morate uporabiti le enkrat na mesec ali če je nož že potuhnjen. Za redno vzdrževanje nožev pred rezanjem zadošča brusilnik nožev.

BROWN STONE

Kamen za brušenje nožev ima površino z določeno hrapavostjo. Na voljo je tudi brusilni kamen z dvojno zrnatostjo, ki je na eni strani grob, na drugi pa fin. Brusilni kamen se uporablja za povrnitev prvotne ostrine nožev - kot brusilnik nožev. Brusilni kamen je treba pred uporabo navlažiti, rezila nožev pa morajo biti nameščena pod pravilnim kotom (približno 12-15°).

Brušenje nožev z abrazivnim kamnom

broušení nože brusným kamenem

Rezilo noža položite na en konec kamna in ga enakomerno rahlo potegnite proti desni proti rezilu. Obrnite nož in ga potegnite na enak način, vendar v nasprotni smeri. Vedno podrgnite po celotni dolžini rezila. Vendar pazite, da se rezilo ne zatakne za rob brusilnega kamna. Potegnite nož, kot da bi skušali izrezati tanko rezino iz brusilnika. Na nož ne pritiskajte preveč. Najprej brusite na bolj grobi površini, nato pa na finejši, da se rezilo zgladi in odstranijo ostružki.

ZRNATOST BRUSNEGA KAMNA

Zrnatost brusnega kamna izberite glede na uporabo noža. Rezilo je brušeno na brusnem kamnu z bolj grobim robom, kar je idealno za rezanje mehkih in vlaknastih sestavin, kot sta zelenjava ali meso. Na finejših brusilnih kamnih (z manjšo grobostjo) dobite gladek rob, ki je primeren za rezanje s pritiskom in ne z vlečenjem, npr. pri sekljanju ali odstranjevanju kože. Dobljeni rob je odvisen od grobosti (zrnatosti) brusnega kamna in kota, pod katerim brusite nož.

Zrnatost (grobost) brusnega kamna je določena s številko, ki ustreza številu očesc sita na palec (25,4 mm), skozi katera abraziv še vedno pade med sejanji. Večje kot je število, gostejše je sito in finejši je abraziv. Mednarodni standardi FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) določajo velikost zrnc, glejte preglednico:

Velikost zrnc v skladu s FEPA

Besedno ime

7, 8, 10, 12

grobo

14, 16, 20, 22, 24, 30

grobo

36, 40, 46, 54, 60

srednja

70, 80, 90, 100, 120

fine

150, 180, 220, 240

zelo občutljiva

280, 320, 400, 500, 600

posebno občutljivi

800, 1000, 1200

zelo fino

Vir: http: //www.vsharp.cz/o-brouseni/

RECEPT ZA POLETNE ZVITKE

Letní závitky

Sestavine

2 zavitka riževega papirja (najmanj 20 kosov), 1 zavitek riževih steklenih rezancev, 1 ledena solata, 1 šopek spomladanske čebule, 400 g piščančjih prsi, 2 korenčka, 1 koleraba, 1 zavitek sojinih kalčkov, solatna kumara, košček ingverja, čili poper, ribja omaka, limeta, sladka čili omaka, koriander, meta, sol

Postopek

1. Meso skuhajte z ingverjem in začinite z ribjo omako, nato ga odcedite in pustite, da se po kuhanju ohladi.

2. Rezance kuhajte približno 2 do 3 minute.

3. Kuhane rezance odcedite in jih pustite, da se namočijo v hladni vodi.

4. Zelenjavo narežite na drobne rezance in jo rahlo posolite, da se izloči nekaj vode.

5. Meso narežite na drobne koščke, odcedite rezance in jih zmešajte z mesom, začinite z ribjo omako, koriandrom, limetinim sokom in čilijem. Dodate lahko tudi sojino omako.

6. Rižev papir za nekaj sekund namočite v mlačno vodo in ga položite na krožnik.

7. Na dno položite začinjene rezance in zelenjavo, zavihajte robove in zavijte.

8. Pustite, da se zvitki nekaj časa sušijo, nato pa jih postrezite s sladko čilijevo omako, ki ji nasekljajte nekaj metinih listov.

Primerno zapomivanje v pomivalnem stroju: da

Additional parameters

Category: Japonski noži
Weight: 0.26 kg
Barva: Srebrna
Material: Jeklo
Dolžina rezila: 17 cm
Vrsta izdelka: Japonski in Santoku nož
Kolekcija: De Buyer Fiber Carbon
Margin: D
Velikost: 17 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: