Konus sveče

2 items total
Visoka sveča GUIRLANDE, 25 cm, rdeča, Bjørn Wiinblad
17,95 € –20 %
14,36 €
BJORW53085
Visoka sveča GUIRLANDE, 25 cm, rdeča, Bjørn Wiinblad
17,95 € –20 %
14,36 €
BJORW53086

Svečke - čudovit način za dodajanje toplote, svetlobe in dišav v prostor

Kaj je sveča v obliki stožca?

Sveča v obliki stožca je dolga in tanka sveča s širšo osnovo in stožčasto konico, ki se na sredini močno zoži. Te majhne sveče, ki se pogosto uporabljajo za okras, se lahko uporabljajo tudi pri verskih praznovanjih, kot so poroke in krsti. Na voljo je več vrst in velikosti sveč, ki so pogosto izdelane iz voska in stearina.

Kje lahko doma uporabljate sveče v obliki stožca?

Svečke lahko različnim prostorom v vašem domu dodajo pridih elegance in vzdušja, zlasti če jih uporabljate z elegantnimi držali za svečke. Tukaj je nekaj mest, kjer lahko uporabite sveče v obliki stožca:

 • Jedilna miza: Svečke v obliki stožca se pogosto uporabljajo kot osrednji del jedilne mize. Ustvarjajo toplo in intimno vzdušje za obroke, srečanja in posebne priložnosti.
 • Mantel: Svečke v obliki stožca lahko postavite na kaminsko ognjišče in tako dnevni sobi dodate klasičen in prijeten videz.
 • Vhod: Na konzolni mizi ali vstopni mizi uporabite svečke, da goste pozdravite s toplim in vabljivim sijajem.
 • Kopalnica: Svečke v obliki stožca postavite na pult ali v bližino kadi, da se boste sproščeno namakali in ustvarili zdraviliški ambient.
 • Spalnica: Svečke lahko na nočnih omaricah poskrbijo za mehko osvetlitev in ustvarijo pomirjujoče vzdušje za sprostitev ali romantiko.
 • Zbori na prostem: Vključite svečke v prostor za zabavo na prostem, na primer na mizo na terasi, in tako podaljšajte praznovanje v večer.
 • Posebne priložnosti: Svečke v obliki stožca uporabite za posebne priložnosti, kot so rojstni dnevi, obletnice in prazniki, tako da jih postavite na torto ali kot del dekorativne razstave.
 • Ministrstvo za notranje zadeve: Na pisalno mizo ali bližnje police postavite svečke v obliki stožca in tako v delovno okolje vnesite pridih miru.
 • Prostor za meditacijo ali jogo: V prostoru za meditacijo ali jogo lahko svečke prispevajo k mirnemu in kontemplativnemu vzdušju.
 • Dekor za zabavo ali dogodek: Svečke lahko postanejo del elegantne dekoracije za uradne dogodke, kot so poroke, zabave ali praznovanja.
 • Stranske mize: V dnevni sobi, kabinetu ali drugih prostorih postavite sveče na stranske mizice in ustvarite prijeten in prefinjen ambient.
 • Bralni kotiček: V bralnem kotičku si lahko z mehkim sijajem svečk ustvarite prijetno in pomirjujoče okolje.

Pri uporabi sveč ne pozabite biti previdni in upoštevati varnostnih navodil, vključno s tem, da jih postavite v ustrezna držala na stabilne površine in jih nikoli ne puščajte brez nadzora.

Kako varno uporabljati svečke?

Ne glede na zgoraj omenjene estetske prednosti je treba pri kurjenju sveč v hiši upoštevati varnostne ukrepe.

Če gori sveča, nikoli ne zapustite prostora, ne da bi jo ugasnili. S tem lahko zagotovite, da sveča ne bo padla ali po nesreči zanetila požara. Vnetljive materiale in tekočine hranite stran od gorečih sveč. Med gorenjem sveče ne smete ovirati visečih listov svoje najljubše rastline ali spuščenih zaves.

Glede na velikost prostora se odločite, kakšne višine bodo sveče. Če svečo postavite na kamin v sobi v kolonialnem slogu z nizkimi stropi, je lahko višina pomemben dejavnik pri ohranjanju varnosti vašega okolja, ko uživate v svečah. Ob pravilni uporabi so stožčaste sveče še vedno zelo varne, če upoštevamo vse te dejavnike.

Oglejte si tudi našo ponudbo dišečih sveč in svečnikov. Imamo tudi zbirko dišav za dom. Ne zamudite jih!