Nož za pretikanje IKON, 12 cm, Wüsthof

Code: WU498612
Brand: WÜSTHOF
167 €
Na zalogi na spletu (1 pcs)

Nož Ikon je majhen, lahek in vsestranski nož s finim robom in srednje ostrim rezilom. Primeren je za začinjanje in pripravo mesa, lupljenje, rezanje, čiščenje ali okraševanje sadja in zelenjave.

Detailed information

Product detailed description

Nož Ikon je majhen, lahek in vsestranski nož s finim robom in srednje ostrim rezilom. Primeren je za začinjanje in pripravo mesa, lupljenje, rezanje, čiščenje ali okraševanje sadja in zelenjave.

Serija Ikon

 • Luksuzni kovani noži vrhunske kakovosti, izdelani v Solingenu
 • Lep ročaj iz grenadillovega lesa
 • Ergonomska, prijetna na dotik, s tremi zakovicami
 • Aplikacija iz nerjavečega jekla z logotipom na peti ročaja
 • Vsak nož je edinstven, popolnoma uravnotežen
 • Top nemško legirano jeklo X50CrMoV15, ki se uporablja
 • Izjemno rezilo, ki ga je enostavno vzdrževati
 • Trdota 58 HRC po Rockwellovi lestvici
 • Natančno ročno brušenje in poliranje za popoln rob
 • Strogi stalni nadzor kakovosti, rezilo preverjeno z laserjem
 • Skrajšana oblika ščitnika omogoča uporabo celotnega rezila in lažje ostrenje
 • Gladek prehod med nastavkom in ročajem
 • Brezhibno higiensko pritrjevanje seskov
 • Noži niso primerni za pomivanje v pomivalnem stroju
 • Podaljšana garancija za proizvodne napake in napake materiala za 15 let

Znamka WÜSTHOF je v svojo ponudbo vključila luksuzno serijo nožev Ikon, ki so kovani iz enega kosa legiranega nerjavečega jekla za nože X50CrMoV15. To so popolnoma uravnoteženi noži s popolnim robom. Izjemna ostrina nožev Ikon je zagotovljena z natančnim ročnim brušenjem in končnim poliranjem rezil. Kakovost rezila je visoka in, kar je pomembno, zlahka ga je mogoče obnoviti.

Leseni ročaj treh nožev Ikon iz afriškega lesa grenadill že na prvi pogled pritegne pozornost. Njena dinamična oblika ne bo pustila hladnega nobenega kuharja. Ročaj v celoti izpolnjuje zahteve glede ergonomije, z estetskega vidika pa odlično združuje sodoben dizajn in elegantno strukturo lesa, znanega tudi kot mozambiška ebenovina.

WÜSTHOF, to so noži vrhunske kakovosti, izdelani z veliko skrbnostjo do zadnje podrobnosti. Natanko tako, kot je bilo pričakovano od nožev Solingen.

Uporabljene tehnologije in materiali

Za izdelavo nožev WÜSTHOF se uporablja visokokakovostno nemško jeklo X50CrMoV15, ki ima približno 0,5 odstotka ogljika ter krom, molibden in vanadij kot legirne elemente. Zaradi dodanega kroma je odporen proti koroziji, kar je za kuhinjske nože zaželeno.

Natančna rezila se oblikujejo iz jeklenega traku s kovanjem v kalupu. Ti se 15 minut kalijo pri 1070 °C, nato pa se v dveh minutah hitro ohladijo na 60 °C. Poznejše popuščanje (postopek počasnega segrevanja materiala na temperaturo 200 °C za 45 minut) razbremeni rezilo notranjih napetosti in stabilizira njegovo martenzitno strukturo. To rezilu zagotavlja optimalno zahtevano trdoto 58° Rockwell in večjo žilavost.

Stabilno rezilo in popolna geometrija rezila zagotavljata izjemno zmogljivost rezanja in natančen nadzor pri rezanju. Oster kot zagotavlja še večjo ostrino, zato je rezanje še bolj prijetno. Zaradi klinastega reza nož brez težav prodre v hrano.

Varovalo je integrirano kot del rezila iz enega kosa jekla. Zagotavlja pravilno porazdelitev teže ter natančno in varno upravljanje nožev. Pripomočki na ščitniku nožev Ikon gladko prehajajo v zgornji del ricassa za še bolj udoben oprijem.

Ergonomski ročaj je izdelan iz afriškega lesa grenadill. To je zelo trpežen in trd les z večjo gostoto kot ebenovina. Zaradi visoke vsebnosti smol je razmeroma neobčutljiv na vlago, vendar ni primeren za pranje v pomivalnem stroju. Lesena rezila nožev Ikon so s tremi zakovicami trdno pritrjena na držalo. Popolna povezanost posameznih delov preprečuje zadrževanje usedlin in bakterij.

Brušenje nožev WÜSTHOF

Vsak nož je treba občasno naostriti, saj se po daljši uporabi potupi. Za vzdrževanje in oživljanje rezila se uporabljajo kromirani brusni kamni, za brušenje nožev pa priporočamo brusne kamneWÜSTHOF. Za manj izkušene so na voljo tudi brusilniki z enostavnejšim upravljanjem. Nož preprosto nekajkrat nežno potegnite skozi brusilni utor in rezilo se bo obnovilo.

Ed. Podjetje Wüsthof Dreizackwerk KG je bilo ustanovljeno v Solingenu že leta 1814, v 200 letih obstoja pa se je v njem zvrstilo sedem generacij družine Wüsthof. Ponaša se z najnaprednejšimi in visoko avtomatiziranimi proizvodnimi procesi na svetu. Na primer pri proizvodnji nožev v skoraj 40 korakih uporablja 100 robotov.

Danes se noži WÜSTHOF prodajajo v več kot 80 državah po vsem svetu. Zaradi uporabe vrhunskih materialov in sodobnih računalniško vodenih tehnologij so priročne za uporabo in pripravo hrane. Kulinarični užitek sam po sebi.

Additional parameters

Category: Noži za rezanje
Weight: 0.15 kg
Barva: Rjava
Material: Nerjaveče jeklo
Dolžina rezila: 12 cm
Vrsta izdelka: Noži za posebne namene
Kolekcija: WÜSTHOF Ikon
Margin: D
Velikost: 12 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: