Noži za šunko

3 items total
Nož za pršut GOURMET, 26 cm, Wüsthof
106 € –39 %
Nož za pršut GOURMET, 26 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (1 pcs)
64 €
WU1035045526
Nož za pršut CLASSIC, 26 cm, Wüsthof
Nož za pršut CLASSIC, 26 cm, Wüsthof
Na zalogi na spletu (2 pcs)
116 €
WU4530
Nož za pršut CLASSIC, 26 cm, z žlebovi, Wüsthof
137 € –16 %
114,40 €
WU4531

Noži za šunko - narežite šunko kot profesionalec

Kaj je nož za pršut?

Nož za pršut - profesionalni nož za rezanje pršuta - je podoben nožu za izkoščevanje ali filetiranje. Rezilo je dolgo, ozko in le malo prožno. Tako je rezanje z nožem preprosto. Dolžina rezila je od 20 do 32 cm. Zaradi dolgega rezila lahko z enim samim gibom naredite rezino. Zaradi prilagodljivega rezila se nož prilagaja površini pršuta in omogoča izjemno natančen rez.

Na spletni strani Kulina vam ponujamo kakovostne nože za šunko priznanih proizvajalcev, kot sta Zwilling in Wusthof, ki so na voljo v različnih velikostih.

Kaj morate upoštevati pri nakupu novega noža za šunko?

Pri nakupu novega noža za pršut morate upoštevati številne značilnosti.

  • Rezilo

Dolžina noža za šunko mora biti primerna, da pokrije celotno površino reza. Noži za šunke morajo biti dolgi od 16 do 32 centimetrov. Njihova rezila so ozka in pogosto imajo majhne zareze, ki preprečujejo, da bi se rezine prijele. Nekateri imajo zaobljene konice in spominjajo na nož za lososa, nekateri pa imajo ostro, koničasto konico.

  • Ročaj

Ročaj noža za šunko mora biti izjemno udoben in zagotavljati trden oprijem. Biti morajo nedrseči in dovolj široki, da se prilegajo roki za varen prijem.

Kako skrbeti za nož za šunko?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da vam nož za šunko služi dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nož za šunko shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali stojalo ali etui za nože
  • redno ostrite nož z brusilnikom za nože - rezilo noža postavite nad brusilnik za nože pod kotom 15 stopinj in ga potisnite vzdolž rezila od konca do konca. Smer gibanja mora biti ves čas konstantna
  • uporabite desko za rezanje, ki je primerna za nože in dovolj velika, da se vanjo lahko razreže pršut, ki ga želite narezati

Pri rezanju šunke boste morda potrebovali tudi vilice za meso.