shakerji

21 items total
Cedilo za koktajle STEEL, 10 cm, srebrno, iz nerjavečega jekla, OXO
12,80 €
OXO1058016
Mešalnik za koktajle STEEL, 500 ml, srebrna, iz nerjavečega jekla, OXO OXO3130600
Mešalnik za koktajle, 500 ml, Leopold Vienna
17 €
LV00803
Prisrčnica HENRY, 175 ml, srebrna, iz nerjavečega jekla, Philippi PHP181029
Barski vrč za mešanje, 700 ml, Alessi
Barski vrč za mešanje, 700 ml, Alessi
Na zalogi na spletu (1 pcs)
78 €
ALGIA25
Mešalnik za koktajle ALIR, medenina, House Doctor
53 € –27 %
38,50 €
HD211290800
Mešalnik za koktajle GRAND CRU, 20 cm, Rosendahl
53,95 € –9 %
49 €
RSD18730
Mešalnik za koktajle GRUNGE, House Doctor
53 € –35 %
34 €
HD211290811
Mešalnik za koktajle, 500 ml, 3 kosi, Leopold Vienna
34,49 € –7 %
32 €
LV233012
Mešalnik za koktajle, 700 ml, 3 kosi, Leopold Vienna
38,49 € –16 %
32,20 €
LV233013
Mešalnik za koktajle, 700 ml, mat nerjaveče jeklo, Leopold Vienna
18,80 €
LV00801
Prisrčnica MANHATTAN, 200 ml, WMF
32,90 € –11 %
Prisrčnica MANHATTAN, 200 ml, WMF
Na zalogi na spletu (5 pcs)
29 €
WM0603519990
Prisrčnica v setu, MANHATTAN, 6 kosov, WMF
Prisrčnica v setu, MANHATTAN, 6 kosov, WMF
Na zalogi na spletu (16 pcs)
53,80 €
WM603529990
Cedilo za barmane THE TENDING BOX, Alessi
Cedilo za barmane THE TENDING BOX, Alessi
Na zalogi na spletu (2 pcs)
29 €
ALGIA27
Prisrčnica SHOT, 150 ml, Alessi
Prisrčnica SHOT, 150 ml, Alessi
Na zalogi na spletu (1 pcs)
49 €
ALPG03
Set za koktajle Boston LOUNGE, 500 ml, črna, Blomus
66,25 €
BM64291
Set za koktajle Boston LOUNGE, 500 ml, krem, Blomus
66,25 €
BM64290
Set za koktajle Boston LOUNGE, Blomus
Set za koktajle Boston LOUNGE, Blomus
Na zalogi na spletu (3 pcs)
66,25 €
BM66730
Shaker za koktajle PARISIENNE, 500 ml, nerjaveče jeklo, Alessi
125 €
ALGIA26

Šejkerji - najboljši način za pitje

Kaj so šejkerji za koktajle?

Šejkerji za koktajle so barski pripomočki, ki se uporabljajo za mešanje sestavin koktajlov. Običajno so sestavljeni iz steklene ali kovinske posode, pokrova in cedila.

Na spletni strani Kulina imamo na voljo različne stresalnike, vključno s stresalniki znanih blagovnih znamk, kot so Alessi in Leopold Vienna. Šejkerji so pogosto na voljo v kompletih, ki so odlična darila za moške.

Obstajajo tri glavne vrste šejkerjev za koktajle:

 • Shaker Cobbler: Krovček za cobbler je tridelni šejker, sestavljen iz kovinskega ali steklenega dna, pokrova z vgrajenim cedilom in pokrovčka, ki pokriva cedilo. Šejkerji za koktajle so enostavni za uporabo in idealni za pripravo majhnih serij koktajlov. Vendar jih je težje čistiti in morda ne zagotavljajo enake stopnje prezračevanja kot druge vrste stresalnikov.

 • Boston Shaker: Bostonski šejker je sestavljen iz dveh delov - kovinske ali steklene osnove in kovinske posode za mešanje. Oba dela položite skupaj in stresite, da se sestavine premešajo. Šejkerji Boston so večji od šejkerjev cobbler in lahko sprejmejo več sestavin, zato so idealni za pripravo več koktajlov naenkrat. Vendar pa je za njihovo uporabo potrebno več spretnosti kot za cobblerje, saj nimajo vgrajenih cedil.

 • Francoski shaker: Francoski šejker, znan tudi kot pariški šejker, je podoben bostonskemu šejkerju, vendar ima namesto kovinske posode za mešanje kovinsko ali stekleno podlago in kovinski vrh z vgrajenim cedilom. Francoski šejkerji so vsestranski in enostavni za uporabo, vendar tako kot bostonski šejkerji potrebujejo ločeno cedilo.

Vsaka vrsta šejkerja ima svoje prednosti in slabosti, izbira vrste pa je odvisna od osebnih preferenc in vrste koktajla, ki ga pripravljate.

Zakaj je treba nekatere koktajle mešati, druge pa stresati?

Tehnika stresanja ali mešanja koktajla lahko pomembno vpliva na njegov končni okus in teksturo. Koktajli, ki vsebujejo motne ali viskozne sestavine, kot so sadni sokovi, smetana ali jajčni beljak, se običajno stresajo. S stresanjem teh sestavin s shaker za koktajle dobite penečo, dobro zmešano pijačo z lažjo teksturo.

Po drugi strani pa koktajle, ki vsebujejo bistre, močne žgane pijače in likerje, kot sta Martini ali Manhattan, običajno mešamo. Ob nežnem mešanju z barska žlica, sestavine zmešamo, ne da bi pijačo preveč razredčili, in tako ustvarimo gladek in uravnotežen koktajl.

Poleg tega je odločitev za stresanje ali mešanje koktajla lahko odvisna tudi od želene temperature in razredčitve pijače. S stresanjem koktajla običajno dobite hladnejšo in bolj razredčeno pijačo kot z mešanjem, ki lahko povzroči močnejši in manj razredčen koktajl.

Odločitev, ali koktajl stresati ali mešati, je odvisna od recepta ter želenega okusa in teksture končne pijače.

Obstaja veliko koktajlov, ki jih lahko stresamo ali mešamo, odvisno od osebnih preferenc in uporabljenega recepta. Vendar pa se nekateri klasični koktajli tradicionalno mešajo ali stresajo, kot sledi:

Mešani koktajli:

 • Martini: gin ali vodka, suhi vermut, zmešani z ledom in precedeni v ohlajen kozarec z limoninim zavitkom ali olivnim okraskom.
 • Manhattan: viski, sladki vermut in grenčice zmešajte z ledom in precedite v ohlajen kozarec s češnjevim okrasom.
 • Negroni: gin, sladki vermut in campari zmešajte z ledom in precedite v kozarec z ledom ter okrasite s pomarančo.
 • Old Fashioned: burbon ali rženi viski, sladkor, grenčine in voda, zmešani z ledom in postreženi v kozarcu z ledom ter okrašeni s pomarančno lupinico in češnjo.

Pretreseni koktajli:

 • Margarita: tekila, limetin sok in triple sec, pretreseni z ledom in precedeni v kozarec s solnim obodom ter okrašeni z limetinim klinom.
 • Daiquiri: beli rum, limetin sok in enostavni sirup stresite z ledom in precedite v ohlajen kozarec z okraskom iz limetinega kolesa.
 • Cosmopolitan: vodko, brusnični sok, limetin sok in triple sec stresite z ledom in precedite v ohlajen kozarec z okraskom iz limetinega zvitka.
 • Piña colada: beli rum, ananasov sok, kokosova smetana in led, pretreseni in precedeni v ohlajen kozarec z ananasovim klinom za okras.

Ne pozabite, da je tehnika stresanja ali mešanja koktajla lahko stvar osebnih preferenc in se lahko razlikuje glede na recept in uporabljene sestavine.

Poleg šejkerja boste morda potrebovali tudi druga barmanska orodja, zato preverite naše zbirke žiger, žlic in drugih barmanskih orodij.

Če ste ljubitelj domiselnih koktajlov ali iščete elegantno darilo, si oglejte tudi naše zbirke kozarcev za koktajle in kozarcev za dolge pijače, kjer boste našli še več uporabnih dodatkov za uživanje v pijači.