Velika noč

Velika noč je pred vrati, kako jo boste letos preživeli? Zagotovo s svojimi najdražjimi za mizo. In po čem bo dišal vaš dom? Kulina ima vse, kar potrebujete za ustvarjanje prazničnega vzdušja in vonja - ne le med velikonočnim zajtrkom!

 

francoski mlinček
francoski mlinček
Coffeepress Kult WMF

Vonj po kavi

Aromatična skodelica iz sveže mlete french press kave bo vsakega zaspanca spravila iz postelje. In pozneje je čas za nekaj sladkega

 

kuharski tečaj
model za jagnjetino
Pekač za peko Velikonočnega jagenjčka Nordic Ware

Velikonočno jagnje

S tem pekačem lahko spečete tradicionalno jagnječjo torto ali pa podvojite porcijo in sredino napolnite s smetano ali vanilijevo kremo in marmelado. In 3D jagnje je pripravljeno - kot bi bilo živo!

skleda za sadje
model za jagnjetino
Pekač za peko Velikonočnega Zajčka Nordic Ware

Morda pa imate raje zajčka?

Ne glede na to ali ga prelijete s čokolado, limonino polivko ali ga samo potresete s sladkorjem v prahu, eno je zagotovo - ne bo odskakljal daleč :)

steak noži
model za jagnjetino
Heritage Bundt® Nordic Ware

Tradicionalna torta

Ali imate radi klasične torte? S čudovitimi pekači Nordic Ware tudi tradicionalna angelska torta ne bo dolgočasna.

 

maska za spanje
model za jagnjetino
Pekač za kruh Burgundy Emile Henry

Pekač za kruh

Če ste vsaj enkrat okusili domači kruh, si ne boste več ogledovali kruh iz supermarketa. Oglejte si, kako preprosto ga je speči!

košare za perilo
model za jagnjetino
Električni kuhalnik jajc KITCHENminis® WMF

Odlično kuhana jajca

Ne glede na to, kaj počnete, vam jih še vedno ne uspe skuhati ravno prav? Električni kuhalnik jajc bo poskrbel, da bodo vaša jajca "ravno pravšnja", njihova priprava pa bo čisti užitek - bodisi med veliko nočjo bodisi vsak dan.

 

brisače in kopalne podloge
model za jagnjetino
Podstavek za jajca Legio Nova Eva Solo

Na mizi je!

Ni pomembno ali mizo pripravite v minimalističnem ali klasičnem slogu s tradicionalnimi platnenimi prtički. Najpomembnejše je, da se usedete s tistimi, ki jih imate radi.

3 items total

Velika noč - še en praznik za praznovanje

Kaj je velika noč?

Ena glavnih priložnosti za praznovanje v krščanski religiji je velika noč, ki obeležuje vstajenje Jezusa Kristusa. Vendar pa praznovanje tega praznika ni prepovedano za pripadnike drugih religij, saj je v večini držav večinoma razglašen za državni praznik.

Eden od trenutnih glavnih poudarkov, ki združujejo družine in prijatelje, je priprava velikonočnega vzdušja. Glede na pomembnost tega trenutka smo na spletni strani Kulina skrbno izbrali izdelke priznanih proizvajalcev, kot so Kähler in Holmegaard da bi ustvarili pomembne kategorije velikonočnega blaga.

  • Velikonočni okraski

Velikonočni okraski so predmeti, ki se uporabljajo za okrasitev hiš, cerkva in drugih krajev v času velikonočnih praznikov. Ti običajno simbolizirajo vstajenje Jezusa Kristusa, ki je ena glavnih velikonočnih tem v krščanskih verstvih.

  • Velikonočna namizna posoda

Velikonočna posoda se nanaša na različne predmete in okraske, ki se uporabljajo za pripravo praznične mize za praznovanje velike noči. Na spletnem mestu Kulina je naš set velikonočne posode sestavljen iz bonboniera, skodelica za jajce, miniaturne vaza, ravnega krožnika in drugih dodatkov, ki so posebej zasnovani ali tematsko prilagojeni velikonočnim praznikom.

Kako lahko poskrbim za prijetne velikonočne počitnice?

Med velikonočnimi počitnicami se odpravite na potovanje na izbrano lokacijo ali se udeležite dejavnosti na prostem, kot so kolesarjenje, pohodništvo ali pikniki, in tako kar najbolje izkoristite lepo spomladansko vreme med velikonočnimi počitnicami. Posebna in nepozabna doživetja lahko ponudi tudi sodelovanje na regionalnih velikonočnih prireditvah, kot so parade ali festivali.

Veselo vzdušje lahko povečate tudi z načrtovanjem ali udeležbo na lovu za velikonočnimi jajci, izdelovanjem izdelkov in projektov "naredi sam" z velikonočno tematiko ter preživljanjem kakovostnega časa z družino in prijatelji. Med potovanjem si ne pozabite vzeti nekaj časa za počitek in sprostitev, bodisi z branjem, meditacijo ali spa storitvami.

Če želite pripraviti velikonočne počitnice, ki vas bodo razveselile in izpolnile, ne pozabite prilagoditi dejavnosti glede na svoje interese in trenutne okoliščine.

Ali za veliko noč obstajajo posebni okraski?

Noben praznik se še ni začel brez okraskov! Za veliko noč to pomeni množico ročno poslikanih jajc, čudovite velikonočne košarice z okusnimi čokoladami in namizne dekoracije z zajčki.

Preverite tudi naše električne kuhalnike za jajca, s katerimi boste pripravili popolna jajca za velikonočni zajtrk (a ne samo!).