Sklede za omako

1 items total
Posoda za omako Fade 8 cm pesek MIJ
Posoda za omako Fade 8 cm pesek MIJ
Na zalogi na spletu (256 pcs)
5,49 €
MIJC0669

Sklede za omake in vrči za omake - majhne posode, ki naredijo razliko

Kaj je posoda za omako?

Skleda za omako je majhna skleda, ki se pogosto uporablja za serviranje omak in omak. Običajno so različnih velikosti in oblik ter izdelane iz keramike ali porcelana. V restavracijah, kavarnah in gospodinjstvih se običajno uporabljajo za serviranje kečapa, gorčice, sojine omake, salse in drugih omak ob glavnih jedeh.

Kozarci za omake so majhni kozarci z ročajem, ki se uporabljajo za serviranje vročih ali hladnih omak. Običajno so narejeni iz porcelana, sodobni vrči za omako pa so lahko tudi iz nerjavečega jekla.

Na spletni strani Kulina boste našli tudi omake ali saucières - nizke vrče z ročajem in v obliki čolna, v katerih se postreže omaka ali omaka. So zelo elegantni in se običajno uporabljajo ob uradnih priložnostih. Uporabite lahko čoln za omako z žlico za serviranje omake.

Če iščete drugačno vrsto posode, si oglejte naše servirne sklede, kozarce za mleko in posode za serviranje prigrizkov.

Zakaj potrebujete omako k jedi?

Omaka je tekoča ali poltekoča mešanica, ki jo postrežemo ob hrani ali jo dodamo hrani med kuhanjem. Omake jedem dodajo okus in vlago, izboljšajo teksturo jedi in lepšajo videz krožnika.

Katere so različne vrste omak?

Obstaja več vrst omak, vsaka pa ima poseben okus, teksturo in sestavine. V nadaljevanju je predstavljenih nekaj najbolj priljubljenih kategorij omak:

  • Omake na osnovi paradižnika: Te vključujejo omake za testenine, pico in marinara omako ter so narejene predvsem iz paradižnika kot sestavine.
  • Omake na osnovi smetane, kot so Alfredo, bešamel in sirova omaka, so narejene iz smetane, mleka ali drugih mlečnih sestavin.
  • Omake na osnovi omake: Mednje spadajo goveja, svinjska, piščančja in puranja omaka.
  • Omake na osnovi pesta, kot so rukola, posušen paradižnik in bazilični pesto, so narejene iz svežih zelišč, sira, oreščkov in česna.
  • Vroče omake: To so omaka Sriracha, omaka Tabasco in omaka habanero, ki se proizvajajo iz čilijev.
  • Omake na osnovi soje: Primeri sojinih omak so omaka teriyaki, omaka hoisin in sojina ingverjeva omaka, ki so proizvedene iz soje.
  • Sadne kisline: Mango omaka, jabolčna omaka in brusnična omaka so le nekateri primeri sadnih omak.
  • Nizozemske omake, kot so hollandaise, béarnaise in majoneza, so narejene iz jajc in masla.

Nazadnje je na voljo več vrst omak, vsaka pa ima poseben okus in uporabo. Od vaših posebnih potreb in jedi, ki jih pripravljate, bo odvisno, kakšno omako boste izbrali, in pravo posodo za omako boste našli na spletni strani Kulina. Ponujamo kozarce in sklede za omake priznanih blagovnih znamk, kot je MIJ.