sklede za sladkor

11 items total
Posoda za sladkor KINEO, črna, WMF
19 € –15 %
Posoda za sladkor KINEO, črna, WMF
Na zalogi na spletu (6 pcs)
16,15 €
WM651569440
Pokrov za posodo za sladkor MAGIC GARDEN BLOSSOM, Rosenthal
22,49 € –28 %
16 €
RS1445742631314332
Posoda za sladkor 9097, z žličko, srebrno/modra, Alessi,
75 €
AL9097
Posoda za sladkor ARNE JACOBSEN 200 ml, srebrna, Stelton
54,95 €
SN063
Posoda za sladkor CHA, 210 ml, Alessi
Posoda za sladkor CHA, 210 ml, Alessi
Na zalogi na spletu (1 pcs)
78 €
ALNF03
Posoda za sladkor I-WARES, 15 cm, rumena, Seletti
37 €
SLT09857GIA
Posoda za sladkor THEO 100 ml, črna, Stelton
37,95 € –5 %
36 €
SNX637
Sladkornica BARISTA, WMF
36,40 € –15 %
Sladkornica BARISTA, WMF
Na zalogi na spletu (5 pcs)
30,94 €
WM0636616040
Sladkornica, 350 ml, Eva Solo
Sladkornica, 350 ml, Eva Solo
Na zalogi na spletu (7 pcs)
29,70 €
ES567688
Posoda za sladkor BASIC, Blomus
Posoda za sladkor BASIC, Blomus
Na zalogi na spletu (7 pcs)
30,55 €
BM63621
Posoda za sladkor I-WARES, 15 cm, zlata, Seletti
45 €
SLT09867

Sladkornice - nujna oprema za čaj ob petih

Kaj so posode za sladkor?

Sladkornice so majhne posodice, ki se uporabljajo za shranjevanje in serviranje sladkorja. Pogosto so na voljo v različnih oblikah in slogih, ki se ujemajo z različnimi oblikami posode, izdelani pa so iz kamenine, porcelana, stekla ali medenine.

Posode za sladkor imajo običajno pokrov, ki varuje sladkor pred vlago, prahom in drugimi nečistočami. V pokrovu je lahko majhna luknjica, ki omogoča vstavljanje čajna žlička ali klešč za sladkor v posoda za sladkorsladkor.

V skodelicah za sladkor lahko poleg čaja in kave postrežete tudi z drugimi sladili, kot so med, agavin sirup ali javorjev sirup. Služijo lahko kot prijeten zaključek zajtrkovalnega kotička ali kuhinjskega pulta ali kot čudovit dodatek k uradni jedilna miza.

Zgodovina posoda za sladkor

Zgodovina posoda za sladkor sega v 18. stoletje, ko je bil sladkor v Evropi bolj dostopen. Sladkor je bil sprva luksuzno blago in so ga hranili v majhnih posodah, ki so jih skrbno varovali in razstavljali kot simbol bogastva.

Ko je sladkor postal bolj razširjen, je postal cenovno dostopnejši, zato so ga ljudje v svojih domovih začeli hraniti večje količine. posoda za sladkor je bila razvita kot praktičen in priročen način za shranjevanje in serviranje sladkorja.

Zgodnje posode za sladkor so bile pogosto izdelane iz keramike ali porcelana ter okrašene z zapletenimi vzorci in vzorci. To so bile majhne, okrogle ali ovalne posode s pokrovom, ročajem in izlivom za nalivanje. Pokrovi so bili pogosto okrašeni z gumbom ali ročajem, ročaji pa so bili običajno kovinski, na primer srebrni ali medeninasti.

Ko je posoda za sladkor postala bolj priljubljena, so jo začeli izdelovati v različnih slogih in materialih, vključno s steklom, srebrom in drugimi kovinami.

Danes so sladkorne sklede še vedno priljubljene v številnih domovih, saj jih je mogoče najti v različnih slogih in izvedbah. Pogosto so izdelani iz keramike, porcelana ali stekla in so lahko preprosti ali zelo dekorativni, odvisno od osebnih želja in priložnosti, za katero jih uporabljate. Pogosto so na voljo v kompletu, ki vključuje smetano in čajnik.

Kaj še potrebujem za postrežbo skodelice čaja?

Za postrežbo skodelice čaja je potrebnih nekaj sestavin, kot so:

  • Kuhalnik: Vročevodni kotli, ki se uporabljajo za kuhanje vode, so na voljo v pečici in električni različici ter so izdelani iz različnih materialov, kot so jeklo, plastika ali steklo
  • Čajnik: Bistveni element obreda kuhanja čaja, ki je nepogrešljiv, če imate radi čaj v prahu in želite skuhati in postreči več kot le skodelico čaja.
  • Čajne skodelice ali vrči: So običajno izdelani iz stekla, porcelana ali keramike in se uporabljajo za serviranje čaja ali kave.
  • Poleg tega je vrč za mleko za shranjevanje in nalivanje mleka ter komplet čajnih žličk za serviranje čaja. Če imate te pripomočke pri roki, lahko hitro pripravite in postrežete skodelico čaja sebi ali svojim gostom.

Če želite izvedeti več o dodatkih in obredih priprave čaja, preberite naš vodnik za nakupovanje pri pripravi čaja.