Dodatki za žar na drva & oglje

9 items total
Rotacijsko nabodalo ROTISSERIE, Remundi
Rotacijsko nabodalo ROTISSERIE, Remundi
Na zalogi na spletu (1 pcs)
475 €
RMDI801135
Obroč za vok L, Remundi
Obroč za vok L, Remundi
Na zalogi na spletu (2 pcs)
111 €
RMDI801023
Obroč za žar vok M, Remundi
Obroč za žar vok M, Remundi
Na zalogi na spletu (2 pcs)
95 €
RMDI801022
Stranska polička za žar, za žar 59 cm, Eva Solo
Outlet
181,40 € –38 %
112 €
ES571101
Stranska polička žar 480, bambus, Outdoorchef
77,30 €
ODCH1829126
Stranska mizica za žar CONE, bambus, Höfats
69 €
HO010201
Preproga za žar, 120 cm, Rösle
Preproga za žar, 120 cm, Rösle
Na zalogi na spletu (1 pcs)
45 €
ROS25450
Stojalo za žar pripomočke, ukrivljeno, Remundi
45,40 €
RMDI800870
Vetrna zaščita in nabodala za žar, 2v1, PRIMEZONE, Rösle
44 € –9 %
40 €
ROS25398

Dodatki za žare na drva ali oglje

Zakaj izbrati žar na oglje?

Uporaba žar na oglje (namesto žar na oglje električni zunanji žar ) omogoča edinstveno izkušnjo priprave hrane in daje hrani poseben okus. Tukaj je nekaj vidikov, zaradi katerih so žari na oglje posebni:

  • Okus: Žari na oglje dajejo hrani izrazit okus po dimu. Goreče oglje ustvarja dim, ki hrani vdihne bogat in pristen okus, ki ga je z drugimi načini kuhanja težko ponoviti.

  • Vsestranskost: Žar na oglje omogoča tako neposredno peko na žaru (priprava hrane neposredno nad ogljem) kot tudi posredno peko na žaru (priprava hrane stran od oglja z zaprtim pokrovom), kar zagotavlja vsestranskost pri pripravi najrazličnejših jedi.

  • Visoka temperatura: V primerjavi z nekaterimi plinskimi žari lahko žari na oglje dosežejo višje temperature. Ta visoka temperatura je idealna za peko mesa, s katero dosežemo želeno ožgano skorjico na zunanji strani, notranjost pa ostane sočna in mehka.

  • Nadzor: Z nekaj vaje se lahko naučite nadzorovati toploto žar na oglje s prilagajanjem količine oglja in pretoka zraka skozi zračnike. Tako lahko natančno prilagodite postopek kuhanja za različne vrste hrane.

  • Avtentična izkušnja: Veliko ljudi uživa v prižiganju oglja, čakanju, da se prevesi v pepel, in skrbi za žar. V primerjavi s plinskimi žari ponuja bolj praktično in poglobljeno izkušnjo kuhanja.

  • Tradicionalna privlačnost: Žar na oglje je tradicionalen in nostalgičen, saj je že več generacij priljubljen način priprave hrane. Med srečanji na prostem lahko ustvari klasično in vabljivo vzdušje.

  • Prenosljivost: Žari na oglje so na voljo v različnih velikostih, vključno s prenosnimi modeli. Zato so primerni za piknike, kampiranje, prirejanje hrane in druge dejavnosti na prostem.

  • Cenovna dostopnost: Žari na oglje so pogosto cenovno ugodnejši kot nekateri vrhunski plinski žari ali druge vrste opreme za kuhanje na prostem.

  • Skupnostni in socialni vidik: Žarjenje na oglju je lahko družabna dejavnost. Prijatelji in družina se pogosto zberejo ob žaru in se med čakanjem na pripravo hrane pogovarjajo.

  • Eksperimentiranje: Žari na oglje spodbujajo eksperimentiranje z različnimi vrstami oglja, lesnimi sekanci in tehnikami dimljenja za ustvarjanje edinstvenih in aromatičnih jedi.

Opozoriti velja, da uporaba žar na oglje v primerjavi s plinskim žarom zahteva nekaj dodatne priprave in potrpežljivosti. Oglje morate prižgati, počakati, da se segreje in prepereva, ter ročno uravnavati temperaturo. Vendar se številnim navdušencem ta postopek zdi koristen in uživajo v rezultatih, ki jih lahko dosežejo s tem tradicionalnim načinom kuhanja na prostem.

Kateri so posebni pripomočki za žare na drva/oglje?

Posebna dodatna oprema, zasnovana za peko na žaru na splošno ali za peko na žaru na oglje, izboljša izkušnjo pečenja na žaru ter poenostavi in poveča varnost pri uporabi.

Na spletni strani Kulina ne ponujamo le žarov na oglje vrhunskih proizvajalcev, kot so Outdoorchef ali Höfats ampak tudi posebne dodatke, s katerimi lahko poskrbite za še bolj prijetno izkušnjo. To so rešetke za žar, plošče za žar in nabodala za žar, ki jih ponujamo in omogočajo pripravo več vrst hrane. Tu boste našli tudi stranske mizice za žare, s katerimi boste imeli med peko na žaru pri roki več prostora za hrano.

Preverite tudi univerzalno opremo za peko na žaru, ki jo ponujamo, vključno z orodji za peko na žaru, opremo za čiščenje, posodami za peko na žaru itd.