Če pogosto segrevate mleko, pripravljate nežne omake, domače pudinge, prelive ali kaše, vam bo posoda za kuhanje mleka bistveno olajšala delo. Omogoča vam delo z občutljivimi sestavinami brez prijemanja, mešanja in nenehnega nadzora. Zato je idealna izbira za starše majhnih otrok, ljubitelje sladkih zajtrkov ali navdušene domače slaščičarje.
Če pa teh vrst jedi običajno ne pripravljate in mleko segrevate le izjemoma, lahko mlekovar izpustite.
Skratka: ko ga potrebujete, je neprecenljiv. Ko ga ne potrebujete, ga lahko mirno izpustite iz svoje opreme.
Poleg segrevanja mleka pa lahko posodo za kuhanje mleka uporabite tudi za:
- mlečne kaše, pudingi in bešamel omake,
- čokoladne prelive in kreme, ki potrebujejo počasno in nežno raztapljanje,
- jajčne in smetanove jedi, ki bi se sicer hitro sesirile,
- žgano testo za vetrnice ali profiterole,
- ali pa v njem nežno odtalite zamrznjena živila brez tveganja izgube strukture.