Japonski nož za kruh 5000MCD, 23 cm, Miyabi

Code: MB34376231
Brand: MIYABI
547 € –34 %
Japonski nož za kruh 5000MCD, 23 cm, Miyabi
547 € –34 % 357 €
Na zalogi na spletu (3 pcs)

"Vsak kuharjev nož je pogled v njegovo dušo."

Detailed information

Product detailed description

"Vsak kuharjev nož je pogled v njegovo dušo."

Rokusaburo Michiba, strokovnjak za japonsko kuhinjo in kuhar

Japonski nož za kruh z dolgim in dovolj močnim rezilom je idealen za rezanje kruha in peciva. Nazobčano rezilo zlahka prodre skozi hrustljavo skorjo peciva, rezi pa bodo čisti in natančni. Ta nož je zasnovan v tradicionalni praktični obliki in je idealen za vsakodnevno uporabo v kuhinji. Udoben ročaj se odlično prilega roki.

Specifikacije: dolžina rezila 23 cm, dolžina ročaja 11,5 cm, teža 0,190 kg

Serija nožev MIYABI 5000MCD združuje popolno funkcionalnost, ergonomijo in edinstveno obliko. Vsak nož je rezultat pristne izdelave v "mestu nožev" Seki. Tradicionalna izdelava in sodobna tehnologija sta zagotovili najvišjo možno kakovost med komercialno proizvedenimi noži. Izjemno trdo jekleno jedro iz prahu Micro Carbide MC63 je obdano s 100 plastmi jekla dveh različnih trdot. Posebna obdelava rezila daje rezilu večplastno teksturo, zaradi česar ima vsak nož izviren in edinstven damascénski cvetlični vzorec. Za doseganje še boljših lastnosti jekla je bil uporabljen edinstven postopek kaljenja CRYODUR®, med katerim se jeklo zaledeni na -196 °C. Dobljeni material se ponaša z izjemno trdoto 63 Rockwella. Nož je simetrično ročno brušen v obliki črke "V" pod kotom 19°. Tradicionalno ročno brušenje nožev Honbazuke je dokazano z večstoletnim delom mojstrov izdelovalcev nožev. Gre za večstopenjski postopek brušenja, pri katerem se nož najprej naostri z vertikalno in horizontalno vrtečim se brusilnim kamnom, nato pa se rezilo polira z usnjenim brusilnim trakom. Zaradi klinasto oblikovanega rezalnega roba rezilo zlahka prodre v živila. Klasični ročaj v obliki črke "D" je izdelan iz breze Masur. Tekstura in zrnatost lesa sta na vsakem kosu edinstveni. Uporabljeni material odlično simbolizira japonsko spoštovanje narave. Prefinjen okras ročaja se skriva v podrobnostih v azijskem slogu - podstavek iz nerjavnega jekla z logotipom, okrasni zatič z mozaično teksturo in rdeča črta prinašajo močno estetsko izkušnjo.

  • Izjemno trda jeklena sredica iz prahu Micro Carbide MC63
  • Trdota 63 Rockwell
  • CRYODUR® - edinstvena metoda zmrzovalnega utrjevanja/penjenja
  • 101 plast jekla
  • Damascensko (cvetlično) oblikovanje
  • Avtentična, ozka japonska oblika
  • Klinast rez v obliki črke V
  • Edinstveno trifazno ročno brušenje Honbazuke
  • Katana Edge
  • Visoka obstojnost rezil, odpornost proti koroziji in optimalna prožnost
  • Udoben ročaj v obliki črke D iz breze Masur
  • Popolno ravnotežje za udobno rokovanje z nožem
  • Noga iz nerjavečega jekla z logotipom
  • Doživljenjska garancija za proizvodne napake na rezilu
  • Ni primeren za pomivanje v pomivalnem stroju

Lepota in natančnost sta glavni značilnosti japonske kulture, enako filozofijo pa že od 14. stoletja spoštuje znamka MIYABI iz Sekija, središča japonskega jedilnega pribora. Japonski tradicionalni izdelovalec nožev je združil svojo natančno izdelavo s preizkušenimi proizvodnimi postopki in standardi nemške blagovne znamke ZWILLING J. A. HENKELS. Poslovna skupina ZWILLING je tako lahko razširila svoj portfelj s proizvodnjo lastnih avtentičnih japonskih nožev v osrčju japonske industrije nožev.

Izdelovanje japonskih mečev je v deželi vzhajajočega sonca tradicija že več stoletij. Samurajski meči so bili in so občudovani zaradi svoje edinstvene elegance, ostrine, lepote in tehnične popolnosti. Natančno izdelani instrumenti MIYABI z avtentičnimi japonskimi rezili so dostojen naslednik te tradicije. Osupljiva, skoraj "kirurška" ostrina rezil ohranja teksturo uporabljenih surovin . Bodite tako zahtevni kot japonski kuharji in vaš cilj bo vedno odlično pripravljena jed.

Priporočila in vzdrževanje:

  • Z noži ne režite izjemno trdih sestavin, kot so zamrznjena živila
  • Noža ne izpostavljajte dolgotrajnemu stiku z vodo ali soljo
  • Izogibajte se upogibanju noža
  • Za ohranjanje ostrine je priporočljivo, da nož po uporabi ročno operete z blagim detergentom in ga takoj posušite
  • Zaščita rezila pred udarci
  • Če noža ne uporabljate dlje časa, ga zavijte v suho tkanino ali časopisni papir. Olje iz črnila, ki se uporablja v časopisnem tiskarskem stroju, ščiti rezilo pred morebitno korozijo
  • Pri negi lahko rezilo obrišete s krpo, namočeno v olje, kar poveča odpornost proti koroziji
  • Nož shranite na varnem mestu

Additional parameters

Category: Japonski noži
Weight: 0.6 kg
Vrsta izdelka: Nož za kruh
Kolekcija: MIYABI 5000MCD
Margin: B
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: