kavni aparati na kapljanje

7 items total
Aparat za kapljično kavo SENSE CM693110, bela, Tefal
69,90 €
TEFCM693110
Filter za hladno kuhanje NOHR, črn, iz nerjavečega jekla, Stelton
49,95 €
SN613
Servirni vrč NOHR, 1,2 l, črne barve, steklo, Stelton
64,95 €
SN611
Aparat za kapljično kavo THEO, 600 ml, pesek, Stelton
79,95 € –23 %
61 €
SNX6341
Aparat za kapljično kavo THEO, 600 ml, črna, Stelton
79,95 € –18 %
64,90 €
SNX634

Kavni aparati za počasno kapljanje - odličen aparat za kavo za vaš počasen življenjski slog

Kaj so kavni aparati s počasnim kapljanjem?

Kavni aparati za počasno kapljanje, imenovani tudi aparati za hladno kuhanje kave ali stolpi za kapljično kavo, so naprave za počasno in nežno kapljanje kave. Koncentriran kavni izvleček polnega okusa in nizke kislosti se pridobiva s počasnim kapljanjem ledeno mrzle vode na kavno usedlino, ki traja dolgo časa, pogosto od 6 do 24 ur.

Ljubitelji kave in specializirane kavarne pogosto uporabljajo počasi kapljične kavne aparate, ker cenijo značilen aromatični profil počasi kuhane kave.

Ponujamo širok izbor aparatov za počasi kapljajočo kavo znanih proizvajalcev, kot so Blomus in Stelton. Ponujamo tudi drugačno kategorijo za tradicionalne električne aparate za kapljično kavo.

Zakaj ljudje obožujejo aparate za počasno kapljanje kave?

Ljudje imajo radi počasne kavne aparate za kapljično kavo, znane tudi kot aparate za prelivanje, iz več razlogov. Prvič, aparati za počasno kapljanje omogočajo večji nadzor nad procesom kuhanja, kar lahko privede do bolj dodelane in aromatične skodelice kave. Z ročnim vlivanjem vroče vode na kavno usedlino lahko uporabniki po svojih željah prilagodijo hitrost in intenzivnost toka vode ter prilagodijo čas in temperaturo kuhanja.

Drugič, kavni aparati za počasno kapljanje pogosto veljajo za bolj obrtniški in pristen način priprave kave, kar je všeč ljubiteljem kave, ki cenijo obrt in tradicijo priprave kave.

Tretjič, postopek kuhanja kave s aparat za kapljično kavo je lahko meditativen in prijeten, saj zagotavlja trenutek miru in osredotočenosti v napornem dnevu.

Kavni aparati za počasno kapljanje so na voljo v različnih slogih in oblikah, ki lahko kuhinji ali jedilnici dodajo estetsko privlačnost. Zaradi teh in drugih razlogov so kavni aparati za počasno kapljanje v zadnjih letih postali priljubljeni med ljubitelji kave.

Kako uporabljam aparat za kapljično kavo?

Kavni aparati s počasnim kapljanjem so aparati za pripravo kave s počasnim in nežnim kapljanjem. Ti kavni aparati običajno vključujejo posodo z izlivom, filter in košaro za kavno usedlino ter kuhajo kavo s pomočjo gravitacije.

Na kavno usedlino nalijete vročo vodo in pustite, da kaplja skozi filter v lonec. Čeprav bo morda trajalo dlje kot pri električnem aparatu za kapljično kavo, je ta način odlična izbira. Oglejte si našo ponudbo mlinčkov za kavo, s katerimi lahko kavo zmeljete tik pred uporabo in tako poskrbite za boljši okus kave.

Izbirate lahko tudi med našo zbirko različnih aparatov za kavo in različnih vrst aparatov za kavo, vključno s kuhalniki za espresso na štedilniku in aparati za kavo French press.